Πρώτη μέρα στη δουλειά: Πως να εντυπωσιάσεις! | jobstoday.gr

Πρώτη μέρα στη δουλειά: Πως να εντυπωσιάσεις!

Πάντα η πρώτη μέρα σε μια νέα δουλειά είναι και η πιο αγχωτική. Πως να συμπεριφερθείς, τι να πεις, τι να φορέσεις και άλλα τόσα που πρέπει να σκεφτείς, ώστε να κάνεις καλή εντύπωση!

Το άγχος είναι κακός σύμβουλος και θα πρέπει να το αποβάλεις, όχι ότι είναι εύκολο φυσικά, όλοι μας τα έχουμε περάσει, αλλά αν θέλεις το ξεκίνημα σου να έχει θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να προσέξεις τα εξής πράγματα:

10.  Να είσαι στην ώρα σου

Θα πρέπει την πρώτη μέρα λοιπόν να είσαι στη δουλειά σου λίγο νωρίτερα, ώστε να δείξεις υπευθυνότητα και πάθος για αυτό που πας να κάνεις.

Επίσης, αν είσαι εκεί νωρίτερα θα έχεις και το περιθώριο να ηρεμήσεις και να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου, ώστε να δείξεις ότι είσαι έτοιμος.

9.  Να ντυθείς κατάλληλα

Μην περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή για να επιλέξεις τα ρούχα που θα φορέσεις. Σκέψου τι φορούσαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι όταν πήγες για συνέντευξη και ντύσου ανάλογα. Καλύτερα να παρά είσαι καλά ντυμένος, παρά να έχεις ακατάλληλο ντύσιμο.

8.  Συνέχισε να ενημερώνεσαι για την επιχείρηση

Ειδικά τώρα που ανήκεις στο προσωπικό της επιχείρησης θα πρέπει να γνωρίζεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα γίνεται. Αυτό μπορείς να το πετύχεις είτε μέσω των άλλων εργαζομένων, είτε ακόμη και από το site της επιχείρησης.

7.  Μάθε να συστήνεσαι

Να θυμάσαι ότι η άμεση επαφή με τα μάτια, αλλά και η σταθερή χειραψία δηλώνουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη. Γι’ αυτό μην το θεωρείς αστείο το να κάνεις εξάσκηση στον καθρέφτη σου, μέχρι να βρεις τον σωστό τρόπο.

6.  Κάνε ερωτήσεις

Αν θέλεις να δείξεις ότι όντως ενδιαφέρεσαι για την δουλειά σου και είσαι οργανωτικός, θα πρέπει να κάνεις ερωτήσεις. Φυσικά όχι περί ανέμων και υδάτων, αλλά εύστοχες και σχετικές με το αντικείμενο σου.

5.  Δείξε τι ξέρεις

Μην διστάσεις να κάνεις επίδειξη των γνώσεων σου, αλλά με τον σωστό τρόπο πάντα. Δείξε ότι γνωρίζεις πράγματα και είσαι έτοιμος να μοιραστείς τις ιδέες σου με τους υπόλοιπους. Αυτό σίγουρα θα μπει στα υπέρ σου.

4.  Μίλα σαν επαγγελματίας

Θα πρέπει να μιλάς με εξαιρετική σαφήνεια, ώστε να αποδείξεις ποιος πραγματικά είσαι. Επίσης, ο λόγος σου θα πρέπει να είναι σταθερός και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είσαι πολύ χαλαρός και διαχυτικός. Παν μέτρον άριστον.

3.  Δείξε τα ενδιαφέροντα σου

Θα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου πάνω απ’ όλα και να μιλάς με πάθος και ενθουσιασμό για όσα σε ενδιαφέρουν. Έτσι δίνεις κίνητρο και στον άλλο να συνδεθεί και πιο προσωπικά μαζί σου, ώστε να έχετε μια πιο άμεση επικοινωνία.

2.  Μάθε να ακούς

Αυτό είναι εξίσου σημαντικό, καθώς το να δείχνεις αφηρημένος περνάει το μήνυμα το δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για αυτό που ξεκινάς να κάνεις. Επίσης, σε περίπτωση που σου γίνει κάποια ερώτηση θα πρέπει να είσαι σε θέση να απαντήσεις επιχειρηματολογώντας.

1.  Κράτα σημειώσεις

Σημείωσε ότι μπορεί να σου φανεί χρήσιμο στην πορεία, από ονόματα μέχρι και διευκρινίσεις. Έτσι θα δείξεις στον συνομιλητή σου το πόσο εκτιμάς αυτό που κάνεις και ότι θέλεις να ενημερώνεσαι διαρκώς, ώστε να γίνεσαι και καλύτερος.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση