Μην δουλεύεις απλά, κάνε την καριέρα που ονειρεύεσαι! | jobstoday.gr

Μην δουλεύεις απλά, κάνε την καριέρα που ονειρεύεσαι!

Ειδικά στις μέρες μας το να έχεις μια δουλειά είναι πολύ σημαντικό, αν δεν είναι όμως αυτό που ονειρευόσουν; Κάτι μπορείς να κάνεις και γι’ αυτό. Δες τα 5 tips που θα βοηθήσουν την καριέρα σου!

Το ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στον εργασιακό τομέα το γνωρίζουμε όλοι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπαυτείς με μια δουλειά – θέση η οποία δεν σε γεμίζει και πάνω απ’ όλα δεν είναι αυτό που θα ονειρευόσουν να κάνεις.

Επειδή όμως τα πράγματα δεν θα είναι για πάντα τόσο δύσκολα όπως τώρα, δεν θα πρέπει να εγκαταλείψεις τις ελπίδες και τα όνειρα σου. Υπάρχουν μερικά tips που θα μπορούσες να ακολουθήσεις, ώστε να εξελιχθείς σε αυτό που πάντα ήθελες.

Tips για να εξελίξεις την καριέρα σου

Κάνε λίστα με τα συν και πλην

Η οργάνωση είναι πολύ σημαντική για την κάθε δουλειά. Γι’ αυτό αν άρχισες να κουράζεσαι με την δουλειά σου και πιστεύεις ότι οι επιδόσεις σου δεν είναι αυτές που θα ήθελες, απλά κάνε μια λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σου.

Είναι πολύ πιο εύκολο το να έχεις συγκεντρωμένα σε ένα κομμάτι χαρτί τα δυνατά σου σημεία και όλα αυτά που έχεις καταφέρει να κάνεις, αλλά και όλα όσα σε έχουν δυσκολέψει κατά καιρούς.

Έτσι, βλέποντας τα θα μπορείς να βρεις τρόπους για να βελτιωθείς και να αντιμετωπίσεις τα μειονεκτήματα σου, ώστε να γίνεσαι καθημερινά όλο και καλύτερος.

Συμβιβάσου με ότι δεν σου αρέσει

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν σε ευχαριστούν και πολύ στον εργασιακό σου χώρο, είτε αυτά αφορούν την συμπεριφορά κάποιων συναδέλφων σου, είτε ο τρόπος που θα πρέπει να εργασθείς. Γι’ αυτό θα πρέπει να συμβιβαστείς μαζί τους.

Εδώ μπορεί να σου φανεί χρήσιμη και η προηγούμενη λίστα που θα έχεις κάνει. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει και καλύτερος τρόπος για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα στο αντικείμενο σου και έχεις κάποιες ιδέες, θα μπορούσες να τις τεκμηριώσεις στον υπεύθυνο σου. Η συζήτηση πάντα έχει καλά αποτελέσματα.

Ενημέρωσε το βιογραφικό σου

Μπορεί στην τελική να μην το χρειαστείς, όσο η δουλειά σου είναι σε καλό δρόμο, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, καλό θα ήταν να ενημερώνεσαι για τις θέσεις που υπάρχουν ανοιχτές κάθε στιγμή, ώστε να γνωρίζεις ποιες θα μπορούσαν να ήταν οι εναλλακτικές σου επιλογές.

Δικτυώσου

Επικοινωνώντας με τους συναδέλφους σου μπορείς να μάθεις μερικά πολύ χρήσιμα πράγματα για την επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι, αλλά και για τους ανταγωνιστές της. Αυτό θα σου φανεί πολύ χρήσιμο σε περίπτωση που πάρεις την μεγάλη απόφαση να αποχωρήσεις για κάτι καλύτερο.

Αν γνωρίζεις εκ των προτέρων τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται και συμπεριφέρονται οι υπόλοιπες σχετικές επιχειρήσεις, θα μπορείς να κρίνεις και αν θα ήταν καλή επιλογή να ψάξεις αλλού για τα όνειρα σου.

Μάζεψε γνώσεις

Ότι μαθαίνει ο καθένας καλό είναι, όπως λέγανε και οι παλιοί. Μην περιορίζεσαι σε αυτά που ήδη γνωρίζεις και στο συγκεκριμένο αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι.

Επειδή όλοι μας έχουμε έναν κρυφό πόθο ή κάποιο χόμπι το οποίο θα επιθυμούσαμε να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω, θα μπορούσες να προσπαθήσεις να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου και εκεί. Γενικά ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σου χρησιμεύσει κάτι, οπότε όσο περισσότερα ξέρεις, τόσο το καλύτερο για σένα.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση