9 Λάθη που μπορούν να καθυστερήσουν την καριέρα σου!

Όταν είσαι στην ηλικία των 20 πολλές φορές βλέπεις από λάθος οπτική το θέμα καριέρα. Επειδή είναι δύσκολα όμως τα πράγματα τώρα, μην τα κάνεις και συ χειρότερα! Γι’ αυτό άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου.

Όλοι μας έχουμε περάσει από αυτή την ηλικία και ξέρουμε το πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστείς με το θέμα δουλειά. Ειδικά αν είσαι και ο χαϊδεμένος της οικογένειας, περιμένεις ότι μια μέρα ξαφνικά θα βρεις κατευθείαν το ιδανικό. Δεν είναι όμως έτσι.

Γι’ αυτό πάμε να δούμε ποιοι είναι οι μύθοι που θα πρέπει να καταρρίψεις και τι θα έπρεπε να κάνεις, ώστε να βοηθήσεις την καριέρα σου.

9.  Έχεις ακόμη καιρό μπροστά σου

Μην επηρεάζεσαι από το κλίμα που υπάρχει γύρω σου και επαναπαύεσαι. Ακριβώς τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις την κίνηση σου. Αν δεν ξεκινήσεις από τώρα, πότε θα αποκτήσεις εμπειρία;

Θα πρέπει να δεις τι θα μπορούσες να κάνεις, ότι και αν είναι αυτό και να ψάξεις και για εναλλακτικές λύσεις εκτός της πόλεως σου. Οι ευκαιρίες δεν εμφανίζονται συχνά, οπότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος.

8.  Πρώτα θα πρέπει να βρεις την ιδανική καριέρα

Οι περισσότεροι σε αυτή τη νεαρή ηλικία πιστεύουν ότι θα πρέπει πρώτα να ψάξουν για το καλύτερο και μετά να ξεκινήσουν. Μην περιμένεις όμως πρώτα να βρεις την δουλειά των ονείρων σου. Και να μην έρθει από τώρα δεν έγινε κάτι.

Σημασία έχει να μην είσαι άνεργος και πάνω απ’ όλα άεργος. Δεν ξεκίνησε κανένας από τα ψηλά, γι’ αυτό αξιοποίησε όποια ευκαιρία και αν σου δοθεί. Ακόμη και σε μπαρ να δουλεύεις δεν είναι κακό, απλά ταυτόχρονα μπορείς να ψάχνεις και για κάτι καλύτερο.

7.  Μπορείς να κάνεις ότι θελήσεις

Φυσικά και αυτό δεν ισχύει, αν το καλοσκεφτείς σαν και εσένα υπάρχουν άλλοι τόσοι, αν μπορούσατε να κάνετε όλοι ότι θέλετε θα ήσασταν όλοι πλούσιοι.

Είναι καλό να πιστεύεις στον εαυτό σου, αλλά όχι και να πετάς στα σύννεφα. Γι’ αυτό μετέτρεψε αυτή σου την αισιοδοξία σε δημιουργικότητα και μην αφήνεις τον χρόνο να πάει χαμένος.

6.  Η τέλεια δουλειά δεν είναι “δουλειά”

Σίγουρα είναι προτιμότερο να εργάζεσαι στον τομέα που σε γεμίζει και σε ευχαριστεί, από το να παιδεύεσαι με κάτι που δεν σου αρέσει. Όμως από ένα σημείο και μετά έρχεται ο κορεσμός. Ότι και να κάνεις θα παραμείνει δουλειά, τουλάχιστον προσπάθησε να αυξήσεις τις ικανότητες σου.

5.  Μπορείς να βρεις τη δουλειά που θες και αργότερα

Αν δεν προσπαθήσεις από αυτή την ηλικία μετά όσο περνάνε τα χρόνια τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Πιο εύκολα θα προσλάβει κάποιος έναν 20χρονο πάρα έναν που είναι στα 30.

Όταν σου δίνονται ευκαιρίες θα πρέπει να τις αρπάζεις, αλλά ακόμη και αν δεν έχεις ευκαιρίες θα πρέπει να τις δημιουργείς. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, οπότε αν θέλεις μια ικανοποιητική καριέρα, θα πρέπει να ξεκινήσεις τώρα.

4.  Αν δεν σου αρέσει μια δουλειά, παραιτήσου

Το να παραιτηθείς είναι το μόνο εύκολο και μετά; Μην τα βάζεις κάτω με την πρώτη ευκαιρία. Βρες τι είναι αυτό που σε δυσαρεστεί στην δουλειά που κάνεις και προσπάθησε να το αλλάξεις ή έστω να συμβιβαστείς μαζί του, βλέποντας και τα θετικά που σε τράβηξαν σε αυτή.

3.  Αν έχεις κακό αφεντικό φύγε

Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά και όλοι μας έχουμε διαφορετικό χαρακτήρα, όλοι όμως έχουμε και τα κουμπιά μας. Αν είσαι εσύ καλός σε αυτό που κάνεις, θα είναι και ο άλλος καλός μαζί σου. Και στην τελική δες τι μπορείς να αποκομίσεις από αυτή τη συνεργασία, το οποίο θα σε βοηθήσει στο μέλλον.

2.  Το να αλλάζεις επαγγέλματα είναι κακό

Όσο πιο πολλά γνωρίζεις να κάνεις τόσο το καλύτερο για εσένα, αλλά και το βιογραφικό σου. Ίσα ίσα αν έχεις περάσει από πολλά πόστα, θα έχεις και περισσότερα θετικά να επιδείξεις για τις ικανότητες σου. Εξάλλου πως θα βρεις το καλύτερο αν δεν δοκιμάσεις πολλά αντικείμενα.

1.  Δεν έχεις εμπειρία, δεν σε επιλέγουν

Η εμπειρία δεν πάει με την ηλικία αλλά με την πρακτική και την προσπάθεια. Κανένας εργοδότης δεν περιμένει σε αυτή την ηλικία να έχεις όλες τις γνώσεις που απαιτούνται, όμως όλοι γνωρίζουν ότι τώρα έχεις την όρεξη να μάθεις τα πάντα και αυτό είναι που προτιμούν να έχει ο υπάλληλος τους.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Κοινοποίηση