5 Τύποι αφεντικών και πως να τους αντιμετωπίσεις! | jobstoday.gr

5 Τύποι αφεντικών και πως να τους αντιμετωπίσεις!

Ένα καλό αφεντικό μπορεί να κάνει ακόμη και την πιο απλή δουλειά να φαίνεται αξιόλογη, αλλά και να δημιουργήσει ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι 5 βασικοί τύποι αφεντικών;

Σίγουρα όλοι μας έχουμε γνωρίσει πολύ διαφορετικά μεταξύ τους αφεντικά. Αυτό όμως δεν είναι μόνο θέμα χαρακτήρα αλλά και στρατηγικής που ακολουθεί ο καθένας τους. Από τον πολύ φιλικό μέχρι και τον αδιάφορο και απότομο, όλοι θέλουν συγκεκριμένη μεταχείριση ούτως ώστε να επιβιώσεις σε αυτή την δουλειά. Ποιος είναι όμως ο κατάλληλος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τον καθένα ξεχωριστά;

Ο νάρκισσος διευθυντής

Αυτός ο διευθυντής είναι εκείνος που κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει, ώστε να τον έχουν σε εκτίμηση τα ανώτερα στελέχη. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις εσύ είναι να επικεντρωθείς στην δουλειά, που είναι το πάθος του. Αν το αφεντικό σου θέλει να είναι το επίκεντρο βοήθησε τον να λάμψει, γιατί όταν θα προαχθεί εκείνος θα επωφεληθείς και εσύ σαν βοηθός του.

Ο φιλικός διευθυντής

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το αφεντικό που προσπαθεί πάση θυσία να γίνει φίλος σου, προτείνοντας σου μέχρι και γεύματα εκτός δουλειάς. Αυτό το στυλ συνήθως το έχουν όσοι θέλουν να μαθαίνουν ότι και αν συμβαίνει μέσα στον εργασιακό χώρο και ψάχνουν κάποιο άτομο για να τους ενημερώνει. Καλό θα ήταν να είσαι πολύ προσεκτικός όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μιας και θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη σταδιοδρομία σου.

Ο πολυλογάς διευθυντής

Και με την λέξη πολυλογάς εννοούμε εκείνον που δεν σου εξηγεί ακριβώς το τι θέλει να κάνεις, μιας και η κάθε του συζήτηση αφορά τις συνεργασίες, την επιτυχία και την συμβίωση των σχέσεων, γενικά και αόριστα. Εδώ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σημειώνεις τις ερωτήσεις που έχεις πριν από κάθε σας συνάντηση και προσπαθώντας να μην έχεις προσβλητικό ύφος απέναντι του, να απαιτείς να σου δώσει απαντήσεις.

Ο τσιγκούνης διευθυντής

Αυτό είναι ίσως και το πιο συχνό φαινόμενο, μιας και το συγκεκριμένο αφεντικό ελέγχει και την παραμικρή σπατάλη που κάνουν η εργαζόμενοι, είτε αφορά τους συνδετήρες και τα στυλό που χρησιμοποιούν, είτε το χαρτί τουαλέτας. Όμως είναι μια αρκετά εύκολη περίπτωση, μιας και αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι απλά οικονομία στα πάντα όσο και αν δεν σου αρέσει.

Ο αδιάφορος διευθυντής

Και για το τέλος αφήσαμε τον πιο ψυχρό τύπο, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται αν κάποιος δικός σου άνθρωπος είναι πολύ βαριά άρρωστος ή ακόμη και αν απεβίωσε κάποιος, ώστε να σου δώσει άδεια. Εδώ θα πρέπει να τον χτυπήσεις με την καλοσύνη σου, με το να είσαι συμπονετικός και να δείχνεις ότι νοιάζεσαι για το τι συμβαίνει στην ζωή του. Αν δεν αλλάξει στάση και έτσι, μάλλον δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα σου!

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση