4 Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στο βιογραφικό σου! | jobstoday.gr

4 Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στο βιογραφικό σου!

By 25/01/2015 Tips

Στις μέρες μας που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος ακόμη και το πιο απλό λάθος στο βιογραφικό μπορεί να είναι αρκετό για να σε κάνει να χάσεις μια σπουδαία θέση. Τι πρέπει όμως να αποφύγεις;

Σε γενικές γραμμές είναι πολλά τα λάθη που μπορούν να συμβούν κατά την διαδικασία της δημιουργίας ενός βιογραφικού σημειώματος, τα πιο συνηθισμένα όμως είναι 4. Και ποια είναι αυτά;

Γράφεις πολλά

Κατά την σύνταξη ενός βιογραφικού, ορισμένοι υποψήφιοι προσπαθούν να βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες με σκοπό να καταφέρουν να εντυπωσιάσουν. Ωστόσο, ένα καλογραμμένο βιογραφικό δεν σημαίνει ότι είναι εκείνο που έχει τα περισσότερα, αλλά εκείνο που είναι πιο περιεκτικό και σύντομο.

Κανένας εργοδότης δεν έχει χρόνο να καθίσει να διαβάσει την ιστορία της ζωής σου, γι’ αυτό φρόντισε να είσαι σύντομος προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το ιδανικό είναι να μην ξεπερνάει τις 2 σελίδες.

Χάνεις την δομή

Ποτέ δεν θα πρέπει να υποτιμάς την παρουσίαση ενός βιογραφικού. Σίγουρα το να χρησιμοποιήσεις τις σωστές λέξεις είναι πάρα πολύ καλό, αλλά θα πρέπει να προσέξεις και την εμφάνιση τους ώστε να είναι το ίδιο εντυπωσιακή.

Φρόντισε να είναι απλή η δομή του κειμένου σου και χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν λιγότερα πινακάκια, γραφήματα και χρώματα, μιας και από την υπερπροσπάθεια σου να εντυπωσιάσεις, μάλλον θα χάσεις στα σημεία.

Κάνεις ορθογραφικά – συντακτικά λάθη

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς αν έχει ένας εργοδότης να πάρει μια απόφαση ανάμεσα σε 2 υποψηφίους με παρόμοια προσόντα, σίγουρα δεν θα επιλέξει εκείνον με τα ορθογραφικά λάθη.

Και ο λόγος είναι επειδή θα έχει μια αντιεπαγγελματική εικόνα και θα φαίνεται ότι πήγε τελείως απροετοίμαστος. Έστω και τελευταία στιγμή ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις κάποιες διορθώσεις.

Δεν βάζεις τα στοιχεία επικοινωνίας

Έχεις καταφέρει να γράψεις ένα πολύ ελκυστικό βιογραφικό, χωρίς λάθη, έβαλες την προσωπικότητά σου και φυσικά κατάφερες να κλέψεις την προσοχή του εργοδότη. Δυστυχώς, όμως δεν έχεις συμπεριλάβει κανέναν απολύτως τρόπο για να επικοινωνήσει μαζί σου.

Τώρα καταλαβαίνεις ότι θέλοντας και μη την έχεις χάσει την δουλειά, γιατί δεν θα κάτσει να σε ψάξει κιόλας, απλά θα περάσει στον επόμενο. Οπότε για να αποφύγεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να ξεκινάς γράφοντας διεύθυνση, τηλέφωνα, αλλά και email.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση