5 Χρήσιμες γλώσσες που θα έπρεπε να μάθεις! | jobstoday.gr

5 Χρήσιμες γλώσσες που θα έπρεπε να μάθεις!

Η εκμάθηση μιας ακόμη γλώσσας αυξάνει τις πιθανότητες σου, ώστε να βρεις μία καλύτερη δουλειά. Ποιες είναι όμως οι πιο χρήσιμες γλώσσες της εποχής μας, που θα έπρεπε να μάθεις;

Ειδικά στις μέρες μας που οι θέσεις εργασίας είναι λιγοστές, επιβιώνει όποιος έχει τις περισσότερες γνώσεις και προϋπηρεσία φυσικά. Αλλά μιας και η προϋπηρεσία για τις μικρότερες ηλικίες είναι κάτι που σπανίζει, το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να μεγαλώσεις το βιογραφικό σου, από την άποψη των γνώσεων.

Οι ακόλουθες γλώσσες είναι εκείνες που θα σου φανούν αρκετά χρήσιμες, μιας και έχουν μεγάλη ζήτηση.

Μανδαρινικά

Περίπου το ένα πέμπτο του πλανήτη μιλά την συγκεκριμένη γλώσσα, η οποία είναι μια μορφή της κινεζικής και όπως καταλαβαίνεις είναι η πρώτη ευρέως ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο. Όπως ήταν αναμενόμενο, όσον αφορά την καριέρα, ανοίγει πολλές πόρτες και ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σιγά σιγά επεκτείνεται σε όλες τις χώρες.

Ιταλικά

Γνωρίζοντας Ιταλικά μπορείς να βρεις δουλειά σε πολλούς τομείς, μιας και εδώ και αρκετά χρόνια είναι στις πρώτες θέσεις των γλωσσών που ζητούν διαρκώς οι επιχειρήσεις. Επίσης, βρίσκεται στην τέταρτη θέση με τις πιο μελετηθείσες γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι μια αρκετά εύκολη γλώσσα και θυμίζει πολύ τα λατινικά, οπότε δεν χρειάζονται και πολλά χρόνια για την εκμάθηση της.

Ισπανικά

Υπάρχουν 20 χώρες που χρησιμοποιούν τα ισπανικά ως κύρια γλώσσα τους. Είτε θέλεις να εργασθείς στην Ισπανία, είτε κάπου στην Νότια Αμερική ή ακόμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο αριθμός των ισπανόφωνων και οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας αυξάνονται διαρκώς. Και γι’ αυτό τα ισπανικά είναι η δεύτερη γλώσσα που μελετάται περισσότερο στον κόσμο.

Είναι μια εξίσου εύκολη και αρκετά όμορφη γλώσσα, όπως και τα Ιταλικά, οπότε και εδώ δεν θα χρειαστείς πολλά χρόνια για να πάρεις το πτυχίο σου.

Γαλλικά

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα Γαλλικά είναι μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις με τις πιο διαδεδομένες γλώσσες και γι’ αυτό φυσικά διδάσκεται ακόμη και στα ελληνικά σχολεία. Είναι σχετικά πιο δύσκολη βέβαια από τις δύο προηγούμενες από άποψη γραμματικής κυρίως, αλλά είναι μια πολύ όμορφη γλώσσα, που χρησιμοποιείτε σε πολλές χώρες.

Γερμανικά

Και στην κορυφή όπως πολύ πιθανόν να φαντάστικες, είναι τα γερμανικά. Ένα συγκλονιστικό ότι το 24% του συνόλου των κενών θέσεων των ξένων γλωσσών αναζητούν άτομα που μιλούν άπταιστα γερμανικά. Δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη μιας και είναι η ευρύτερα ομιλούμενη γλώσσα στην Ευρώπη και διαρκώς αυξάνονται οι θέσεις που την έχουν σαν βασική προϋπόθεση.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση