Χαρά: Πως να την βρεις μέσα στην δουλειά | jobstoday.gr

Χαρά: Πως να την βρεις μέσα στην δουλειά

Η δουλειά είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Σε αυτή, ξοδεύουμε πολλές ώρες από την ζωή μας. Είναι απαραίτητο να μας προσφέρει χαρά και αισιοδοξία αυτό που καλούμαστε να κάνουμε στον εργασιακό χώρο. Για να νιώθεις χαρούμενος κάθε φορά που εργάζεσαι, προσπάθησε να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Όταν σου προσφέρει χαρά η εργασία σου, γίνεσαι περισσότερο δημιουργικός και αποδοτικός. Εξελίσσεσαι πιο γρήγορα και είσαι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνεις. Σύμφωνα με μία έρευνα, ένας χαρούμενος εργαζόμενος έχει καλύτερη υγεία, διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος και επιλύει πιο εύκολα κάθε πρόβλημα. Συνεπώς ένας χαρούμενος εργαζόμενος, βοηθά καλύτερα και τον προϊστάμενο του.

ΒΡΕΣ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ

Για να είσαι χαρούμενος, βρες την δουλειά που θα σε κινητοποιεί να γίνεσαι καλύτερος διαρκώς. Οι καθημερινοί στόχοι και η αίσθηση πως τους πετυχαίνεις, σου δίνουν μεγάλη χαρά. Χαρούμενος εργαζόμενος είναι ο περήφανος. Η ιδανική δουλειά είναι αυτή που σε ολοκληρώνει ως άνθρωπο. Επίσης, θα πρέπει να είσαι περισσότερο αυτόνομος και να παίρνεις μόνος αποφάσεις.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Το να αναγνωρίζουν την προσπάθεια σου στην δουλειά, είναι πολύ σημαντικό για να νιώθεις χαρά. Ένα email με θετικά σχόλια, ένα “μπράβο”, μία αύξηση, είναι λόγοι που θα σε χαροποιήσουν. Επίσης, οι καλές σχέσεις με τους συναδέρφους, είναι άλλος ένας λόγος για να είσαι χαρούμενος καθώς εργάζεσαι.

ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΦΙΛΙΕΣ

Οι φιλίες στην δουλειά με τους συναδέρφους θα σε βοηθήσουν να νιώθεις όμορφα. Για να αναπτύξεις καλές σχέσεις, φρόντισε να τους γνωρίσεις περισσότερο, να μάθεις τα ενδιαφέροντα τους ή την προσωπική τους ζωή. Έτσι, μπορείς να τους προτείνεις να φάτε μαζί κάποιο μεσημέρι ή να πάτε για ένα ποτό. Επίσης, προσπάθησε να εργάζεσαι πιο ομαδικά. Βοήθησε, για παράδειγμα, κάποιο συνάδερφο που δυσκολεύεται στην δουλειά.

ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Βρες την έμπνευση στη δουλειά για να νιώσεις ικανοποίηση και χαρά. Για να το καταφέρεις αυτό, αναζήτησε τον δάσκαλο σου στο εργασιακό χώρο. Οι δάσκαλοι δεν μας βοηθούν μόνο στα σχολικά μας χρόνια. Μπορούν να βοηθήσουν και στην δουλειά. Ένας συνάδερφος που θα λειτουργήσει ως “μέντορας” θα σε εμπνεύσει και θα σου μάθει περισσότερα πράγματα για την δουλειά.

ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ

Η δια βίου μάθηση θα σε βοηθήσει να νιώθεις χαρά την ώρα που εργάζεσαι. Με τα σεμινάρια θα αποκτάς συνέχεια νέες γνώσεις. Έτσι, θα γίνεσαι καλύτερος εργαζόμενος και θα ανανεώνεται το ενδιαφέρον σου για την εργασία. Τα συχνά διαλείμματα διάρκειας 15 λεπτών, είναι απαραίτητα για να έχεις καλή διάθεση και λιγότερο στρες την ώρα της δουλειάς.

ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Έπειτα, κατέγραψε όλα αυτά που σου αρέσουν στην δουλειά. Ίσως είναι οι λίγες ώρες εργασίας ή το ότι ασχολείσαι με ενδιαφέροντα projects, οτιδήποτε. Τοποθέτησε την λίστα των θετικών στοιχείων της δουλειάς σε ένα εμφανές σημείο και διάβαζε το συχνά. Με αυτό το τρόπο, θα υπενθυμίζεις στον εαυτό σου, τους λόγους που σου αρέσει να εργάζεσαι εκεί. Συχνά, είμαστε ενθουσιασμένοι στην αρχή μιας νέας δουλειάς, αλλά στην συνέχεια, κάποιες φορές ξεχνάμε αυτό τον ενθουσιασμό. Μη το επιτρέψεις.

ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Άλλος τρόπος για να είσαι χαρούμενος, είναι να μη μεταφέρεις τα προσωπικά σου προβλήματα στο χώρο που εργάζεσαι. Είναι λογικό να μη είσαι χαρούμενος, αν σε απασχολούν διάφορα θέματα. Όταν αυτό συμβαίνει στην δουλειά, δεν μπορείς να εργαστείς σωστά. Ακόμα, μη περνάς πολύ χρόνο με τους αρνητικούς συναδέρφους. Εάν το κάνεις, θα σου μεταφέρουν αρνητική ενέργεια και όχι θετική.

ΑΝΤΑΜΕΙΨΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να ανταμείβεις τον εαυτό σου για την δουλειά που κάνεις. Η ανταμοιβή μπορεί να είναι κάποιες ώρες ξεκούρασης μέσα στην μέρα ή η φροντίδα του σώματος σου με μασάζ ή σπα. Ένα μικρό υλικό δώρο θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα. Μία εκδρομή το σαββατοκύριακο ή ένα δημιουργικό χόμπι, θα σε βοηθήσει να επιστρέψεις πιο χαρούμενος την Δευτέρα στο γραφείο.

ΚΑΛΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Για να διατηρείς την χαρά στην εργασία, σταμάτα να είσαι διαθέσιμος όλη την μέρα. Θυμήσου πως ένα εργασιακό ωράριο διαρκεί 7 ώρες και όχι 24. Η καλή ισορροπία δουλειάς και προσωπικής ζωής σε βοηθά να νιώθεις “γεμάτος” όταν εργάζεσαι και ευτυχισμένος. Επίσης, είναι απαραίτητο τις ώρες της εργασίας να τρέφεσαι υγιεινά και να πίνεις πολύ νερό. Σε κάποιο από τα διαλείμματα, βγες έξω και περπάτησε ή κάνε ασκήσεις. Η σωματική άσκηση είναι ωφέλιμη και δημιουργεί καλύτερη διάθεση.

ΑΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η μουσική, μπορεί να βελτιώσει την διάθεση σου. Γι αυτό το λόγο, φτιάξε μια λίστα με τα αγαπημένα σου τραγούδια και άκουσε τα καθώς δουλεύεις. Προσπάθησε, επιπλέον, να έχεις καλή οργάνωση κατά την διάρκεια της εργασιακής μέρας. Εάν ξεχάσεις κάτι που έπρεπε να κάνεις για την δουλειά, είναι λογικό να στεναχωρηθείς. Έτσι, φρόντισε να σημειώνεις σε ένα σημειωματάριο ή σε post- it χαρτάκια τα σημαντικά ραντεβού της μέρας ή τα πιο επείγοντα projects που πρέπει να τελειώσεις.

Συνοψίζοντας, εάν κάνεις την δουλειά που αγαπάς, θα είσαι πάντα ευτυχισμένος. Εάν η δουλειά που έχεις, δεν είναι η ιδανική, οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να σκεφτείς πιο θετικά. Αλλά και να σκεφτείς το ενδεχόμενο να ψάξεις να βρεις μία νέα εργασία. Κάποια που θα σε κάνει να χαμογελάς διαρκώς.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση