Επίδομα τηλεκατάρτισης: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις | jobstoday.gr

Επίδομα τηλεκατάρτισης: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το ειδικό επίδομα τηλεκατάρτισης, ξεκίνησε. Το είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση και αφορά τους επιστήμονες που έχουν πληγεί από την πανδημία το τελευταίο διάστημα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους μέχρι και την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Με αυτό το επίδομα, 180.390 επιστήμονες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 100 ωρών. Έπειτα θα μπορέσουν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι μηχανικοί, οι οικονομολόγοι, οι λογιστές, οι ερευνητές, οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι εκπαιδευτικοί, οι δικηγόροι, οι ασκούμενοι δικηγόροι καθώς και οι συμβολαιογράφοι.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Για αυτή την δράση, θα λάβουν ένα επίδομα, αξίας 600 ευρώ. Αυτό το ποσό θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Θα υπάρξουν δύο δόσεις. Πρώτα με την ενεργοποίηση της επιταγής voucher, θα καταβληθούν τα 400 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα, μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι βάσει του κύριου Κ.Α.Δ. της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, εντάσσονται απευθείας στους δυνητικά δικαιούχους του προγράμματος.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ

Για να συμμετάσχει κάποιος, μπορεί να υποβάλει μόνος του την αίτηση στην ιστοσελίδα https://elearning.yeka.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet. Στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσει όλα τα στοιχεία του καθώς και το IBAN για να καταβληθούν τα χρήματα. Εάν ο ενδιαφερόμενος δεν θέλει να κάνει μόνος του την αίτηση, μπορεί να εξουσιοδοτήσει απευθείας τον πάροχο κατάρτισης που θα επιλέξει. Ο υπεύθυνος στον πάροχο κατάρτισης θα συμπληρώσει τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Η επιστημονική τηλεκατάρτιση θα υλοποιηθεί από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 1 και 2. Οι ωφελούμενοι μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων, τις βασικές έννοιες ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής ή για τους δημόσιους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς. Επίσης, μπορούν να εκπαιδευτούν πάνω στο ηλεκτρονικό εμπόριο και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Θα γνωρίσουν τα σωστά εργαλεία για την επεξεργασία εικόνας και βίντεο καθώς και για τα εργαλεία ανάπτυξης eshop.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να βελτιώσει τις ψηφιακές δεξιότητες του ή να ασχοληθεί με λειτουργίες σύγχρονων ψηφιακών Εφαρμογών Τ.Π.Ε. όπως είναι η απόκτηση ψηφιακής υπογραφής, τα ψηφιακά πιστοποιητικά, οι τεχνικές για την σωστή διαχείριση χρόνου κλπ. Άλλα αντικείμενα κατάρτισης για τους επιστήμονες είναι:

  • Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων
  • Διαχείριση έργων και διαδικτυακή συνεργασία
  • Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον
  • Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας και
  • Social Media Marketing.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Εάν ο ωφελούμενος δεν ενεργοποιήσει την επιταγή κατάρτισης, δεν δικαιούται την προκαταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος. Επίσης, αν δεν ολοκληρώσει το πρόγραμμα, δεν θα λάβει την δεύτερη δόση των χρημάτων. Όλοι οι ωφελούμενοι θα πάρουν δωρεάν το εκπαιδευτικό υλικό. Με το τέλος του προγράμματος, ο ωφελούμενος μπορεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης. Αυτές είναι προαιρετικές. Σε περίπτωση αποτυχίας, θα υπάρξει μία επανεξέταση. Οι εξετάσεις που θα πιστοποιήσουν τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες, θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Μαίου 2020.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο κ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Βρούτση, το εκπαιδευτικό επίδομα θα ισχύσει μόνο για τον Απρίλιο. Εάν συνεχιστεί η πανδημία, τότε οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ 800 ΕΥΡΩ

Επιπλέον, στα μέτρα προστασίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση, εντάχθηκαν νέες κατηγορίες εργαζομένων. Αυτές οι κατηγορίες εργαζόμενων δικαιούνται να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα το πάρουν οι καλλιτέχνες, οι τουριστικοί συνοδοί, οι ξεναγοί, οι οικοδόμοι και οι ταξιθέτες. Αναμένεται πως θα καταβληθεί από τις 15 Απριλίου μέχρι και τις 10 Μαΐου.

Με την χορήγηση των οικονομικών βοηθημάτων, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαλείψει τις αρνητικές συνέπειες του κορονοϊού στον χώρο της εργασίας και της οικονομίας.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση