Video Marketing: Πώς ωφελεί την επιχείρηση | jobstoday.gr

Video Marketing: Πώς ωφελεί την επιχείρηση

Κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, έχει σύμμαχό της την διαφήμιση για να φτάσει στην επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια που το μάρκετινγκ και οι επιχειρήσεις έχουν εισέλθει στον ψηφιακό κόσμο είναι πιο εύκολο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες στρατηγικές προσέγγισης νέων πελατών. Μία από τις πετυχημένες τάσεις του διαδικτυακού marketing είναι η χρήση video για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών μιας επιχείρησης. Εάν απέκτησες πρόσφατα την δική σου επιχείρηση ή αν οι μειώθηκαν οι πωλήσεις των προϊόντων σου, το τελευταίο διάστημα, μάθε πως θα σε ωφελήσει το video marketing.

ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ;

Τα οφέλη του video στην διαφήμιση μίας επιχείρησης είναι πολλά. Το 1911, ο Αμερικανός εκδότης εφημερίδων, Arthur Brisbane είχε πει: “Χρησιμοποιήστε μία εικόνα. Αξίζει όσο χίλιες λέξεις“. Φαντάσου λοιπόν πόσο αξίζει ένα βίντεο ενός λεπτού με 5-6 εικόνες. Η προβολή των βίντεο είναι  πολύ γρήγορη και οι χρήστες προτιμούν να περάσουν ώρες παρακολουθώντας διαφημιστικά βίντεο από το να διαβάσουν ένα κείμενο.

Η GOOGLE ΚΑΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Επίσης, η Google αγαπάει τα βίντεο και θα το διαπιστώσεις μόλις τοποθετήσεις ένα στην αρχική σελίδα του e-shop που έχεις. Ο επισκέπτης θα μείνει περισσότερο διάστημα εκεί για να το παρακολουθήσει και είναι θετικό σημάδι για τις μηχανές αναζήτησης. Εκτός από την Google, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λατρεύουν τα βίντεο και τα διαφημίζουν συνέχεια. Συνεπώς, εάν επιλέξεις τα social media για το marketing της επιχείρησής σου, θα έχεις πολύτιμο βοηθό και τα βίντεο. Θυμήσου πως οι χρήστες στο διαδίκτυο, μοιράζονται πιο εύκολα ένα έξυπνο και ψυχαγωγικό video από ό,τι ένα κείμενο.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Με ένα βίντεο ελάχιστων δευτερόλεπτων, σου δίνεται η δυνατότητα να αναδείξεις πλήρως την επιχείρηση που έχεις. Ή να επεξηγήσεις αναλυτικά το τρόπο που λειτουργεί ένα προϊόν που πουλάς. Επιπλέον, ένα βίντεο μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις κατά 84%, σύμφωνα με τις στατιστικές. Οι θεατές των βίντεο, πολλές φορές, ολοκληρώνουν άμεσα την αγορά ενός προϊόντος, κάτι που είναι σημαντικό στο digital marketing.

ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ

Η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε σένα και στον πελάτη, είναι ένας βασικός παράγοντας για το αν θα προτιμήσει τα προϊόντα που πουλάς ή όχι. Αυτή την σχέση εμπιστοσύνης μπορείς να την χτίσεις μέσα σε λίγα λεπτά με ένα βίντεο. Ακόμα, ένα βίντεο σου δίνει την δυνατότητα να απευθυνθείς στο συναισθηματικό μέρος του εγκεφάλου ενός ανθρώπου με την μουσική που θα χρησιμοποιήσεις. Έτσι, η συναισθηματική σύνδεση που δημιουργείται είναι πιο σημαντική από την ανάγνωση ενός κειμένου.

ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΒΙΝΤΕΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Για να ξεχωρίσεις στο video marketing , είναι χρήσιμο να γνωρίσεις όλα τα είδη βίντεο που υπάρχουν. Έτσι, θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην δική σου επιχείρηση. Τα “εταιρικά βίντεο” ή “brand videos” έχουν στόχο να διαδώσουν την προσωπικότητα, το όραμα και τα προϊόντα μιας επιχείρησης.

ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΑ ΤΑ LIVE VIDEOS

Με τα “explainer videos, οι εταιρίες εξηγούν στο κοινό την λειτουργία του προϊόντος και ταυτόχρονα ψυχαγωγούν τους θεατές. Όταν μια επιχείρηση διοργανώνει μία εκδήλωση, για παράδειγμα, ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, συνήθως βιντεοσκοπεί τις καλύτερες στιγμές και τις παρουσιάζει στους χρήστες του διαδικτύου. Είναι τα λεγόμενα “event videos. Υπάρχουν, επίσης, τα “live videos που γίνονται εύκολα σε διάφορες πλατφόρμες όπως το YouTube, το Instagram, το TIK TOK και το Facebook. Σε αυτά, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων συνδέονται άμεσα και σε πραγματικό χρόνο με τους πελάτες τους. Έτσι, έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, νέα προϊόντα και άλλα. Θυμήσου πως το”live video είναι προτιμότερο από το “video on demand και έχει υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής.

HOW TO VIDEOS”

Η δημιουργία ενός βίντεο που θα εξαφανιστεί μέσα σε 24 ώρες, είναι επίσης, σημαντική για την διαφήμιση μιας επιχείρησης. Μπορείς να το δημιουργήσεις στις Facebook Stories ή στις Instagram Stories. Οι πελάτες προσέχουν πιο σύντομα ένα τέτοιο βίντεο καθώς δίνει μία αίσθηση επείγοντος. Άλλη κατηγορία βίντεο είναι τα How to. Είναι πολύ δημοφιλή στους χρήστες του διαδικτύου και τα χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να εκπαιδεύσουν τους πελάτες σχετικά με τις δυνατότητες που έχει ένα προϊόν.

“DEMO VIDEOS”

Με τα “Demo videos, μπορείς να προβάλεις περισσότερο τα οφέλη ενός προϊόντος. Ακόμη, τα βίντεο με δοκιμές των προϊόντων από τους πελάτες, είναι ένας καλός τρόπος για να επηρεάσεις άλλα άτομα για να το αγοράσουν και να αυξήσεις την κοινωνική αποδοχή. Εάν αποφάσισες να ξεκινήσεις τώρα το μάρκετινγκ με την δημιουργία βίντεο, μπορείς να ακολουθήσεις κάποια από τα παρακάτω tips.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΑ VIDEO

Για αρχή, φρόντισε να δημιουργήσεις ένα κανάλι στο YouTube για την επιχείρησή σου, καθώς είναι το πιο γνωστό μέσο που ασχολείται με τα βίντεο. Άρχισε να “ανεβάζεις” εκεί βίντεο και μετά προώθησέ τα στις υπόλοιπες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσε, έπειτα, αρκετά  βίντεο στο ηλεκτρονικό κατάστημα και γίνε περισσότερο ενεργός στις Facebook ή στις Instagram Stories για να μπορείς να μιλάς στους πελάτες σου. Μη ξεχάσεις να φτιάξεις  λογαριασμό και στο TIK TOK και θυμήσου πως όλα τα βίντεο πρέπει να είναι συμβατά με τις κινητές συσκευές.

ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Δεν χρειάζεται να έχεις πολύ ακριβές κάμερες ή φώτα για να έχεις ένα πετυχημένο βίντεο. Όμως, πρέπει να έχεις ένα προσεγμένο περιεχόμενο. Πριν ξεκινήσεις την βιντεοσκόπηση, σκέψου προσεκτικά το μήνυμα που θέλεις να δώσεις στο κοινό σου. Πρέπει να είναι συναρπαστικό, ξεκάθαρο μα και σύντομο.

ΔΩΣΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΙΤΛΟ

Επίσης, θυμήσου να δώσεις έναν πρωτότυπο τίτλο στο βίντεο που θα ετοιμάσεις. Θα πρέπει ο τίτλος να σχετίζεται με το περιεχόμενο και η πιο σημαντική πληροφορία θα πρέπει να βρίσκεται στην αρχή του βίντεο. Εάν για παράδειγμα, θα παρουσιάσεις ένα νέο βερνίκι για τα νύχια, μίλησε στην αρχή για το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα.

Συνοψίζοντας, το video marketing είναι καθοριστικός παράγοντας για την αύξηση των πωλήσεων σε μια επιχείρηση. Εάν επιλέξεις βίντεο για την διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας σου και ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές, θα δεις άμεσα αποτελέσματα.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση