Τι πρέπει να κάνεις σαν φοιτητής για να βρεις μετά δουλειά! | jobstoday.gr

Τι πρέπει να κάνεις σαν φοιτητής για να βρεις μετά δουλειά!

Όσο είσαι ακόμη φοιτητής έχεις την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε όπως τα έχεις φανταστεί μετά την αποφοίτηση, είναι όμως έτσι εύκολα τα πράγματα; Μετά να είσαι σίγουρος ότι ξεκινάνε τα δύσκολα! Τι θα πρέπει να κάνεις όμως από πριν, ώστε να βρεις μετά δουλειά;

Αποφοιτώντας από την σχολή σου και μπαίνοντας στην αγορά εργασίας, θα καταλάβεις ότι δεν είναι όλα τόσο απλά όπως προφανώς να είχες φανταστεί. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι απόφοιτοι, οι οποίοι ψάχνουν μία ευκαιρία για να ξεκινήσουν, όπως και εσύ. Μην απογοητεύεσαι όμως γιατί υπάρχουν 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις από πριν, ώστε να έχεις περισσότερες ελπίδες να βρεις μία δουλειά!

5 Tips για να βρεις δουλειά μόλις αποφοιτήσεις

1. Απέκτησε επαγγελματική εμπειρία

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο σε μία πρόσληψη είναι η προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία. Κάθε εμπειρία που έχεις μπορεί να σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους.

Ακόμη κι αν δεν ξεκινήσεις με την δουλειά των ονείρων σου, δεν πρέπει να απογοητεύεσαι καθώς υπάρχει αρκετός χρόνος για να δουλέψεις και να αποκτήσεις γνώσεις, αλλά και να μάθεις τι πραγματικά θα μπορούσες να κάνεις.

Γι’ αυτό μην επαναπαύεσαι στο ότι είσαι φοιτητής και ψάξε όσο σπουδάζεις ακόμη, να βρεις έστω και κάποια part time δουλειά, για να έχεις να παρουσιάσεις μετά.

2. Μην φοβάσαι να δοκιμάσεις κάτι καινούριο

Καθώς βρίσκεσαι ακόμη σε αρχικό στάδιο και οι προσδοκίες σου δεν είναι να εξελιχθείς κατευθείαν σε υπεύθυνο κάποιου τμήματος ή διευθυντή, θα πρέπει να έχεις ανοιχτό μυαλό ώστε να βρεις κάποια νέα ιδέα. Επίσης, μην διστάσεις να μοιραστείς τις ιδέες που μπορεί να έχεις με τον υπεύθυνο σου. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει μια έξυπνη ιδέα σου.

3. Χρησιμοποίησε τους Ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης

Μάθε πώς προωθούν τις ικανότητες τους άλλοι επαγγελματίες, μέσω του διαδικτύου. Δημιούργησε ένα προφίλ αρχικά στο LinkedIn, αλλά και στα υπόλοιπα social media και ξεκίνα το blogging και την απόκτηση διασυνδέσεων. Επίσης, μπορείς να συμμετέχεις στις επαγγελματικές εκδηλώσεις της πόλη σου, ώστε να δικτυωθείς με τους επαγγελματίες.

4. Κάνε ερωτήσεις

Είναι σημαντικό να μάθεις μέσω των ερωτήσεων, πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις, ειδικά αν θέλεις μία μέρα να ξεκινήσεις την δική σου. Θα πρέπει να κάνεις ερωτήσεις με σκοπό να καταλάβεις το πως και το γιατί λειτουργούν έτσι οι επιχειρήσεις, αλλά και για να μπορείς να δώσεις μερικές λύσεις.

Υπάρχουν πολλά τα οποία θα πρέπει να μάθεις τελειώνοντας από την σχολή σου. Μπορεί να κάνεις αρκετά μαθήματα που θεωρείς ότι θα σε βοηθήσουν μετέπειτα, αλλά όταν αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα θα δεις ότι πολλά πράγματα είναι διαφορετικά απ’ ότι νόμιζες.

5. Πάρε πρωτοβουλίες

Αν θέλεις να εξελιχθείς και να δείξεις τις ικανότητες και το ταλέντο σου στους ανώτερους σου, θα πρέπει να αναλύεις τα προβλήματα που προκύπτουν στην δουλειά σου και να βρίσκεις πιθανές λύσεις. Έτσι, θα μπορείς να παίρνεις πρωτοβουλίες ώστε να κάνεις την δουλειά σου πιο αποτελεσματική και να ξεχωρίσεις, ανάμεσα στους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση