Πως να αντιμετωπίσεις το άγχος της δουλειάς! | jobstoday.gr

Πως να αντιμετωπίσεις το άγχος της δουλειάς!

Το άγχος είναι ο φυσικός μηχανισμός άμυνας του οργανισμού μας, ο οποίος μας βοηθά να επιβιώσουμε, από τους διάφορους κινδύνους. Πως μπορείς όμως να το αντιμετωπίσεις όταν βρίσκεσαι στην δουλειά;

Γενικότερα όταν έχουμε άγχος αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς μας, έχουμε μυική ένταση,ζαλιζόμαστε και νιώθουμε έναν κόμπο στο στομάχι. Όλα αυτά όμως δρουν αρνητικά όταν βρισκόμαστε στον χώρο της εργασίας μας, καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως εκείνη την στιγμή.

Βέβαια, μπορείς με μερικά απλά και εύκολα βήματα να το ξεπεράσεις, ώστε να μην σε πάρει από κάτω. Και ποια είναι αυτά; Πάμε να δούμε τι μπορείς να κάνεις εκείνη την κρίσιμη στιγμή.

Οι καλύτεροι τρόποι για να αντιμετωπίσεις το άγχος

1. Όταν νιώσεις τα πρώτα σωματικά συμπτώματα του άγχους ή αλλιώς του πανικού, θα πρέπει να τα αποδεχθείς και όχι να τα πολεμήσεις. Η αποδοχή τους θα σε κάνει να σταματήσεις να αισθάνεσαι ανεπαρκής και έτσι θα μπορέσεις να επικεντρωθείς στο επόμενο βήμα.

2. Θα πρέπει να παίρνεις αργές εισπνοές για πέντε δευτερόλεπτα και να εκπνέεις αργά για 10 δευτερόλεπτα. Αυτό θα πρέπει να το επαναλάβεις για πέντε έως 10 λεπτά. Έτσι θα επαναφέρεις το σώμα σου σε μια ουδέτερη κατάσταση.

3. Φέρε μια πολύ θετική ανάμνηση στο μυαλό σου και επικεντρώσου σε αυτή καθ’όλη τη διάρκεια της κρίσης πανικού. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκαταστήσεις την συναισθηματική σου ισορροπία.

4. Όταν καταφέρεις να αποκαταστήσεις τη σωματική και την ψυχική σου ηρεμία αναρωτήσου τι είναι αυτό που σε ανησυχεί, αλλά και τι μπορείς να κάνεις γι ‘αυτό. Εστιάζοντας στο μπορείς να κάνεις και όχι στο τι δεν μπορείς.

5. Σταμάτα να ασχολείσαι με τυχόν προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν και σε τράβηξαν πίσω. Εστίασε μόνο στο συγκεκριμένο πρόβλημα και με θετικές σκέψεις ψάξε για την λύση.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση