Πως θα βρω εργασία στην Ελλάδα του τώρα | jobstoday.gr

Πως θα βρω εργασία στην Ελλάδα του τώρα

By 30/11/2016 Tips

Η κατάσταση στον εργασιακό τομέα της Ελλάδας εν μέσω κρίσης είναι είναι πολύ δύσκολη στην καλύτερη. Αυτό που μπορείς να κάνεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου για την εργασία και να δοκιμάσεις νέους τρόπους και πράγματα για να βγάζεις τα προς το ζην και γιατί όχι και περισσότερα.

 1.  Βρες ποιοι τομείς λειτουργούν παρά την κρίση.

  Η κρίση μπορεί να έχει χτυπήσει τους περισσότερους τομείς αλλά ακόμη υπάρχουν κάποιοι που ανεβαίνουν. Αυτοί είναι κυρίως τομείς όπως ο τουρισμός και το Internet που έχουν έσοδα που προέρχονται από το εξωτερικό.

 2.  Δες τι μπορείς να προσφέρεις.

  Μάθε τα προσόντα σου και τα ταλέντα σου και δες μπορείς να προσφέρεις και πως μπορείς να τα συνδυάσεις σε έναν κερδοφόρο τομέα.

 3. Άλλαξε τρόπο σκέψης!

  Η σιγουριά που πρόσφεραν οι υπαλληλικές θέσεις και οι μεγάλοι μισθοί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Παρόλα αυτά πολλοί νιώθουν ασφάλεια ψάχνοντας για τέτοιες θέσεις και φοβούνται να βγουν από την “ζώνη ασφάλειάς” τους και να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό όπως το να στήσουν μία επιχείρηση ή το freelancing.

 4. Μάθε να “πουλάς” τον εαυτό σου.

  Σκέψου τα συγκριτικά σου πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού και τα επιτεύγματά σου και προετοιμάσου πάνω σε αυτά. Αν κάποιος σε ζητήσει σε συνέντευξη ή ζητήσει τις υπηρεσίες σου, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ώστε να τον πείσεις να σε διαλέξει.

 5. Βελτίωσε την Online παρουσία σου.

  Πλέον όταν κάποιος ψάχνει στοιχεία για κάποιον που δεν γνωρίζει, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ψάξει στο Internet. Κάντο εσύ πρώτος για τον εαυτό σου και δες τι εικόνα παρουσιάζεις.  Προσπάθησε να την βελτιώσεις όσο μπορείς μιας και η πρώτη εικόνα είναι πολύ ισχυρή και σχηματίζεται μία φορά.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει και η αγορά εργασίας πλέον είναι κάτι καινούργιο για τους περισσότερους. Αυτό που χρειάζεται είναι να την κατανοήσουμε ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας να βρούμε κάτι που να μας ικανοποιεί στην Ελλάδα του τώρα!

Αν πιστεύεις ότι υπάρχει και κάποιο άλλη σημαντική συμβουλή για την εργασία σήμερα, θα χαρούμε να σε ακούσουμε.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση