8 συμβουλές για πιο ευχάριστη και αποδοτική εργασία | jobstoday.gr

8 συμβουλές για πιο ευχάριστη και αποδοτική εργασία

By 29/03/2016 Tips

Η εργασία μας, μας απορροφά τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, το 1/3 δηλαδή της καθημερινότητάς μας. Η διατήρηση της εργασίας μας, έχει κατά πολύ να κάνει με την αποδοτικότητά μας και η αποδοτικότητα με την ευχαρίστηση που αντλούμε από αυτήν.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια tips, που θα μας κάνουν να εργαζόμαστε πιο ευχάριστα, άρα πιο αποδοτικά.

  1. Διαμορφώστε το χώρο σας, έτσι που να νοιώθετε πιο οικεία και πιο πολύ σαν το σπίτι σας. Μη διστάσετε να μεταφέρετε αγαπημένα αντικείμενα από το γραφείο του σπιτιού σας ή ακόμη και αντικείμενα που σας θυμίζουν αγαπημένα σας πρόσωπα, όπως για παράδειγμα ζωγραφιές των παιδιών σας, αναμνηστικές φωτογραφίες από ένα όμορφο ταξίδι. Μια γλαστρούλα με ένα όμορφο φυτό προσδίδει χαλάρωση και ηρεμία.
  2. Θέστε χρονοδιάγραμμα. Καταγράψτε τις υποχρεώσεις σας και ορίστε για τη κάθε σας δουλειά το χρόνο που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί. Έπειτα, για κάθε βδομάδα ή μήνα, οργανώστε ένα πρόγραμμα όπου ξεκάθαρα θα έχετε ορίσει πόσες ώρες και πόσες μέρες χρειάζεται το κάθε project ώστε να ολοκληρωθεί.
  3.  Πάρτε χρόνο για τον εαυτό σας. Πολλοί αφιερώνονται τόσο πολύ στην δουλειά τους, που ακόμη και τις ώρες της ξεκούρασης, σκέφτονται ή μιλούν για αυτήν. Δοκιμάστε να ξεχάσετε εντελώς τη δουλειά και να αφιερωθείτε στην ηρεμία του εγκεφάλου σας, με κάποια χαλαρωτική μουσική, βυθιστείτε στη μπανιέρα σας για ένα αρωματικό αφρόλουτρο, πάτε σε μία γκαλερί ή παρακολουθείστε μια θεατρική παράσταση.
  4. Μην αποσπάστε. Όταν εργάζεστε, αφιερωθείτε αποκλειστικά στη δουλειά σας. Μην έχετε ανοιχτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το e-mail σας. Όσο επιβαρύνει τον οργανισμό μας η έλλειψη ξεκούρασης, άλλο τόσο επιβαρύνει την απόδοση της εργασίας μας η απόσπασή μας από άσχετες συνομιλίες και φυσικά κάτι τέτοιο τουλάχιστον διπλασιάζει το χρόνο που χρειαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε μια εργασία, οπότε κουραζόμαστε περισσότερο.
  5. Μουσική. Ένα απαλό ηχητικό υπόβαθρο, όπως για παράδειγμα ήχοι της φύσης ή φλάουτο, είναι ό,τι καλύτερο για την συγκέντρωση, την ηρεμία, την αποτελεσματική επικοινωνία, ειδικά αν ο χώρος εργασίας σας βρίσκεται σε σημείο με πολλή φασαρία.
  6. Χαμογελάτε. Μια θετική στάση, είναι το κλειδί της επιτυχίας και της αντοχής σε κάθε δραστηριότητα της ζωής μας.  Πόσο μάλλον σε δραστηριότητες που μας απασχολούν πολλές ώρες στη κάθε μας μέρα. Αντιμετωπίστε την ιδιοτροπία του διευθυντή ή την γκρίνια του συναδέλφου ή την δυσπιστία του πελάτη, με ένα χαμόγελο και θετική διάθεση. Αυτή η στάση πρωτίστως θα αποφορτίσει εσάς και πολύ πιθανόν να επηρεάσει ευνοϊκά το δυσμενές κλίμα που μπορεί – χωρίς την ευθύνη σας – να έχει δημιουργηθεί.
  7. Κάντε διαλείμματα. Φροντίστε κάθε 3 ώρες να κάνετε ένα διάλειμμα. Μιλήστε με ένα αγαπημένο πρόσωπο, απολαύστε τον ήλιο ή τη βροχή. Προσοχή! Αποφύγετε στο διάλειμμα σας να διαβάζετε ειδήσεις. Μόνο άγχος θα αντλήσετε, άρα άσχημη ψυχολογική φόρτιση.
  8. Άθληση-υγιεινή διατροφή. Είτε πριν πάτε στη δουλειά σας, είτε μετά, αθληθείτε. Επιλέξτε τα πρωινά σας έναν όμορφο περίπατο σε κάποιο πάρκο. Αν προτιμάτε την πιο έντονη άσκηση, μια πολεμική τέχνη, μετά την εργασία, θα βοηθήσει να εκτονώσετε την ένταση της μέρας, αλλά και στη συγκέντρωση της σκέψης. Καταναλώστε ξηρούς καρπούς που προσδίδουν ενέργεια, δροσερές σαλάτες και φρούτα και αποφύγετε τα πολλά λίπη και τα τηγανιτά. Το μέλι και η μαύρη σοκολάτα, τροφοδοτούν επίσης τον οργανισμό με ενέργεια και δημιουργούν την αίσθηση της ικανοποίησης στον εγκέφαλο.

Αυτές είναι μερικές μικρές συμβουλές για το πως μπορείτε να διαμορφώσετε τη κάθε σας εργασιακή μέρα, ώστε να είστε αποδοτικοί και ευτυχισμένοι. Μη ξεχνάτε πως η ευτυχία είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας. Όσο και όπου η ευτυχία εξαρτάται από εσάς, αφιερώστε τον καλύτερό σας εαυτό και κάντε μικρά και απλά βήματα για να την κατακτήσετε.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση