Πως να βρεις δουλειά στο εξωτερικό! | jobstoday.gr

Πως να βρεις δουλειά στο εξωτερικό!

By 27/11/2014 Tips

Καθημερινά όλο και περισσότερα άτομα αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, όπου οι εργασιακές ευκαιρίες είναι περισσότερες. Τι θα πρέπει όμως να κάνεις για να βρεις μία δουλειά εκτός Ελλάδος;

Όλοι μας έχουμε γνωστούς που έχουν φύγει στο εξωτερικό με στόχο να φτιάξουν το μέλλον τους και κυρίως σε μικρές ηλικίες, καθώς μία τέτοια απόφαση δεν την παίρνεις εύκολα όσο περνάνε τα χρόνια.

Επειδή όμως δεν είναι και τόσο εύκολο το να βρεις δουλειά ακόμη και σε κάποια χώρα με ισχυρή οικονομία, πάμε να δούμε τα 5 βασικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να βρεις μία δουλειά.

Βασικά βήματα για να βρεις δουλειά στο εξωτερικό

1.  Μελέτησε το μέρος

Σίγουρα όταν παίρνεις μία τέτοια απόφαση ξέρεις σε ποια χώρα θα ήθελες να πας και δεν ξεκινάς έτσι στην τύχη. Οπότε θα πρέπει να ψάξεις και να ενημερωθείς για την οικονομία τους, την πολιτική, την κουλτούρα και γενικά ότι θα μπορούσε να σε βοηθήσει σε μια συνέντευξη, αλλά και κατά την διαμονή σου εκεί.

2.  Χρησιμοποίησε το διαδίκτυο

Όπως ψάχνεις και ενημερώνεσαι για το παραμικρό μέσω του internet, έτσι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ώστε να βρεις κάποια δουλειά. Σε αυτό σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει και το Linkedin, όπου μπορείς να βρεις αμέτρητες αγγελίες εργασίας από όλο τον κόσμο και όλες τις ειδικότητες καθημερινά.

Μην περιοριστείς όμως μόνο εκεί, επειδή αυτό είναι το πιο γνωστό δεν σημαίνει ότι είναι και το μοναδικό. Μια έρευνα όμως θα σε πείσει.

3.  Φτιάξε το βιογραφικό σου

Τώρα που ενδιαφέρεσαι να φύγεις σε μια άλλη χώρα, θα πρέπει και να προσαρμόσεις το βιογραφικό σου, όχι μόνο όσον αφορά την γλώσσα που είναι αυτονόητο, αλλά και το πρότυπο που θα χρησιμοποιήσεις. Βέβαια αν ήδη έχεις χρησιμοποιήσει το Ευρωπαϊκό για να φτιάξεις το βιογραφικό σου, θα πρέπει απλά να ασχοληθείς με το να αλλάξεις την γλώσσα.

4.  Προετοιμάσου για την συνέντευξη

Προφανώς θα πρέπει να έχεις κάνει αρκετά μαθήματα πριν ξεκινήσεις την όλη διαδικασία, ώστε να μπορείς να είσαι άνετος στην συνομιλία σας. Επίσης, επειδή δεν θα περιοριστούν μόνο στην εξ’ αποστάσεως συνέντευξη και θα πρέπει να τους συναντήσεις και από κοντά, πρέπει να ενημερωθείς για τις συνήθειες που υπάρχουν στην συγκεκριμένη χώρα.

5.  Βεβαιώσου ότι είσαι έτοιμος

Τέλος, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι είσαι προσωπικά και ψυχολογικά έτοιμος για να μετακομίσεις. Ακόμα κι αν πρόκειται για μια χώρα όπου μιλούν την ίδια γλώσσα, θα συναντήσεις μεγάλες διαφορές στην καθημερινότητα, με τις οποίες θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να συμβιβαστείς και να προσαρμοστείς. Όπου και να καταλήξεις τελικά, χαλάρωσε και απόλαυσε τον διαφορετικό τρόπο ζωής.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση