Πως να βρεις δουλειά στον χώρο της Υγείας! | jobstoday.gr

Πως να βρεις δουλειά στον χώρο της Υγείας!

By 17/12/2018 Καριέρα

Ο ιατρικός τομέας είναι από τους λίγους που έχει αρκετές θέσεις εργασίας εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Πως μπορείς όμως να μπεις στον χώρο της Υγείας και τι θα πρέπει να κάνεις για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε προσλάβουν;

Πολλές εταιρείες συχνά αναζητούν να προσλάβουν ανθρώπους που έχουν ήδη εμπειρία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ βέβαια, υπάρχουν και θέσεις που δεν χρειάζονται κάποιο εξειδικευμένο πτυχίο.

Σε κάποιες περιπτώσεις δεν παίζει ρόλο το αν έχεις εμπειρία. Για παράδειγμα, αν μόλις πήρες το πτυχίο σου και ψάχνεις μια ευκαιρία για να ξεκινήσεις την καριέρα σου, μπορείς να αναζητήσεις μια θέση εργασίας σαν βοηθός κάποιου γιατρού στην ειδικότητα σου.

 

Τι να κάνεις για να καταφέρεις να μπεις στον χώρο της Υγείας!

1. Απέκτησε εμπειρία έστω και μέσω της πρακτικής άσκησης

Οι νοσηλευτές είναι από τους πιο περιζήτητους επαγγελματίες του κλάδου της υγείας. Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος τομέας θα πρέπει να έχεις απαραιτήτως πρακτική εμπειρία εκτός από την κατοχή πτυχίου. Αν κάνεις την πρακτική σου σε κάποιο νοσοκομείο μπορείς πραγματικά να βοηθήσεις τους νοσοκόμους κάνοντας καθημερινά τις βασικές μετρήσεις στους ασθενείς, χορηγώντας τους φάρμακα και χειρίζοντας τον προηγμένο εξοπλισμό που διαθέτει το νοσοκομείο ή η κλινική.

2. Κάνε έρευνα

Πριν ξεκινήσεις να κάνεις αιτήσεις κάνε μια έρευνα για να δεις τις εταιρείες και τις κλινικές που υπάρχουν στην περιοχή σου και έπειτα αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να μάθεις σε τι εξειδικεύεται η κάθε μία. Έτσι θα ξέρεις που να απευθυνθείς με βάση την ειδικότητα σου. Αυτό θα σε βοηθήσει φυσικά και στην συνέντευξη που θα δώσεις, μιας και θα είσαι προετοιμασμένος για κάθε ερώτηση σχετικά με την επιχείρηση.

3. Γίνε εθελοντής

Ο εθελοντισμός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καταφέρεις να ενισχύσεις το βιογραφικό σου. Προφανώς όμως δεν είναι μόνο αυτό. Αν γίνεις εθελοντής θα μπορέσεις να συνεισφέρεις και φυσικά, να δεις μερικά πράγματα στην πράξη για να είσαι πιο εξοικειωμένος.

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι το να είσαι εθελοντής σε μεγάλους οργανισμούς όπως είναι ο Ερυθρός Σταυρός ή οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι εγγυημένο ότι θα εντυπωσιάσει τα νοσοκομεία και τις κλινικές που θα κάνεις αίτηση.

4. Φτιάξε ένα καλό βιογραφικό

Το βιογραφικό είναι στην ουσία η πρώτη επαφή του εργοδότη μαζί σου. Οπότε θα πρέπει να προσπαθήσεις να κλέψεις τις εντυπώσεις και να τον κάνεις να θέλει να σε γνωρίσει. Το βιογραφικό σημείωμα σου θα πρέπει να αναδεικνύει τέλεια τις ικανότητες και τα προσόντα σου. Φρόντισε όμως να μην ξεφύγεις και να εστιάσεις σε ότι είναι σχετικό με την θέση που προσφέρουν.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση