Η σημαντικότητα των social media στην αγορά εργασίας! | jobstoday.gr

Η σημαντικότητα των social media στην αγορά εργασίας!

By 13/12/2018 Tips

Τα social media δεν καλύπτουν μόνο την ανάγκη μας για επικοινωνία με άτομα που βρίσκονται είτε μακριά είτε κοντά μας, αλλά και στην εύρεση εργασίας. Το θέμα είναι το κατά πόσο τα χρησιμοποιούμε σωστά για να καταφέρουμε να μπουν ή ακόμη και να εδραιωθούμε σε μια δουλειά!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα αποφεύγουν λέγοντας ότι είναι δύσκολα στον χειρισμό τους ή ότι δεν θέλουν βασίζουν την ζωή τους σε αυτά, χαλώντας άσκοπα τον χρόνο τους σε κάτι που δεν έχει τίποτα να τους προσφέρει.

Ποιος είναι όμως ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη σημερινή αγορά εργασίας;

Τι ρόλο παίζουν τα social media στην εύρεση εργασίας!

Για τις μεγάλες εταιρείες, τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης θεωρούνται τα καλύτερα εργαλεία μάρκετινγκ εδώ και χρόνια.

Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διαφημίσουν το brand name της εταιρείας τους αλλά και για να κάνουν την συνεργασίας τους με τους καταναλωτές πιο εύκολη.

Τα τελευταία χρόνια όμως τα χρησιμοποιούν αρκετά και για να κάνουν προσλήψεις προσωπικού.

Εν ολίγοις, εντοπίζουν υποψήφιους που έχουν κάνει αίτηση σε κάποια αγγελία τους για μία θέση εργασίας, ενώ επίσης έχουν την δυνατότητα να ψάξουν για προσωπικό από τα άτομα που έχουν κάνει like, follow, ή subscribe στο fan page τους.

Στην ουσία, δεν μένουν μόνο στο βιογραφικό αλλά ελέγχουν και το προφίλ του υποψηφίου για να δουν τα ενδιαφέροντα και τις συνήθειες του.

Ακόμη και το Instagram επιτρέπει σε έναν μελλοντικό εργοδότη να σε γνωρίσει πέρα ​​από τα λόγια που έχεις γράψει στο βιογραφικό σου σημείωμα.

Οπότε θα πρέπει να προσέχεις το τι γράφεις στο LinkedIn, το Facebook, το Twitter και τις υπόλοιπες πλατφόρμες, ώστε να μην δημοσιεύσεις κάτι το οποίο θα μπορέσει να τον δυσαρεστήσει ή θα μπορούσε να θεωρηθεί ενοχλητικό – προσβλητικό.

Sites όπως το LinkedIn μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικά για την αναζητητή εργασίας, εάν τα χειριστείς σωστά και φυσικά αν τα ενημερώνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην συνέχεια μπορείς να δεις μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για τον χειρισμό του προφίλ σου, ώστε να μπεις δυναμικά στην αγορά εργασίας.

  1. Βεβαιώσου ότι κρατάς ενημερωμένο το προφίλ σου και ότι είσαι ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  2. Δημιούργησε ένα δίκτυο επαφών για την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες σου, για να δείξεις ότι είσαι αφοσιωμένος σε αυτούς τους ανθρώπους και επικοινωνείς μαζί τους.
  3. Μην ξεχάσεις να ακολουθήσεις συγκεκριμένες μεγάλες εταιρείες.
  4. Να συμμετέχεις σε συζητήσεις για θέματα που έχεις διαβάσει και σε ενδιαφέρουν.
  5. Φτιάξε ένα επαγγελματικό προφίλ με το ονοματεπώνυμο σου και άλλο για τους δικούς σου ανθρώπους με κάποιο nickname.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση