Πως να επιλέξεις το κατάλληλο μεταπτυχιακό! | jobstoday.gr

Πως να επιλέξεις το κατάλληλο μεταπτυχιακό!

Ψάχνεις τους λόγους για τους οποίους θα ήταν καλό να επιλέξεις ένα συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα; Δες εδώ το πότε, το πως και το γιατί θα έπρεπε να το κάνεις!

Σίγουρα η συγκεκριμένη περίοδος είναι αρκετά δύσκολη για όσους θέλουν να κυνηγήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα, μέσω ενός μεταπτυχιακού προγράμματος, βέβαια γι’αυτό τον λόγο υπάρχουν και τα δωρεάν μεταπτυχιακά.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να κάνεις ένα μεταπτυχιακό, αλλά ας αναφέρουμε τους σημαντικότερους που θα έπρεπε να λάβεις σοβαρά υπόψιν.

 

Αρχικά, θα πρέπει να το κάνεις επειδή το θέλεις εσύ και όχι επειδή σε πιέζουν. Ο σκοπός είναι να φτάσεις τις γνώσεις σου, στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει, ως το τέρμα ώστε να ικανοποιήσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους άλλους.

 

Έπειτα, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι ο σκοπός του μεταπτυχιακού είναι να διευρύνεις τις γνώσεις σου και σε άλλον τομέα. Στην ουσία θα πρέπει να είναι κάτι παρεμφερές με αυτό που σπούδασες, αλλά δεν χρειάζεται να είναι και ακριβώς το ίδιο.

π.χ. Σπούδασες Εφαρμοσμένη πληροφορική Η/Υ; Μπορείς να πας για Προγραμματισμό ή ακόμη και για Εφαρμοσμένη πληροφορική και Πολυμέσα. Στην ουσία θα εξειδικευτείς σε κάτι.

 

Άλλος ένας πολύ σημαντικός λόγος για να κάνεις μεταπτυχιακό, είναι το να έχεις περισσότερα εφόδια, ώστε να βρεις μια καλύτερα αμειβόμενη δουλειά και γιατί όχι να ανοίξεις τα φτερά σου και στο εξωτερικό.

Ειδικά τώρα που τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα στην Ελλάδα, όσο πιο πολλά εφόδια έχεις τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες σου να βρεις μία δουλειά. Συν το ότι σου ανοίγει νέους ορίζοντες για δουλειά σε κάποια άλλη χώρα.

 

Τώρα πάμε στο πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις ένα μεταπτυχιακό. Φυσικά το καλύτερο είναι μόλις πάρεις το πτυχίο σου, όσο ακόμη τα έχεις φρέσκα στο μυαλό. Βέβαια υπάρχουν πολλοί που πιάνουν πρώτα δουλειά μερικά χρόνια και μετά το αποφασίζουν, αν και πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο μετά.

Τέλος, τι θα πρέπει να κοιτάξεις για αυτό το μεταπτυχιακό. Σίγουρα το κόστος της φοίτησης είναι αυτό που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, για το οποίο βέβαια μπορείς με μια έρευνα στο διαδίκτυο να βρεις το πιο οικονομικό που να σε ενδιαφέρει το αντικείμενο του.

 

Επίσης, θα πρέπει να δεις ποια είναι η απαιτούμενη γλώσσα και ειδικά αν σκέφτεσαι για το εξωτερικό και φυσικά θα χρειαστείς και κάποιο πτυχίο, δεν αρκεί απλά να ξέρεις τη γλώσσα.

Και τέλος, θα πρέπει να ψάξεις για ένα καλό πανεπιστήμιο το οποίο να έχει ακριβώς το πρόγραμμα που επιθυμείς, αλλά και να βρίσκεται στην χώρα και στην πόλη που θα μπορούσες να ζήσεις, για τουλάχιστον έναν χρόνο. Δεν αξίζει να είσαι μέσα κλεισμένος επειδή δεν μπορείς να κάνεις και τίποτε άλλο εκεί.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση