Πως να χρησιμοποιήσεις τα Social Media για να βρεις δουλειά! | jobstoday.gr

Πως να χρησιμοποιήσεις τα Social Media για να βρεις δουλειά!

By 11/11/2014 Tips

Social Media όπως το Facebook και το Twitter τα οποία χρησιμοποιείς για διασκέδαση, πολλές φορές κρύβουν και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Τα hashtags και τα fan pages μπορούν να βοηθήσουν, αρκεί να ξέρεις πως να κινηθείς!

Άφησε τα παιχνίδια κατά μέρους και οργάνωσε τις κινήσεις σου, ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες για να βρεις μια δουλειά. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη. Ήρθε η ώρα λοιπόν να χρησιμοποιήσεις τα Social Media προς όφελος σου.

Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά για την κάθε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης το τι θα πρέπει να κάνεις, ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες.

1.  Twitter

Σε 140 χαρακτήρες ή λιγότερο, το Twitter μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τη δουλειά που περίμενες, καθώς είναι γεμάτο με αγγελίες για θέσεις εργασίας και επαγγελματικές σελίδες δικτύωσης, αρκεί να γνωρίζεις το που θα πρέπει να ψάξεις.

  • Hashtags: Πληκτρολογώντας #jobs και #hiring θα οδηγηθείς σε μια πληθώρα από tweets που αναζητούν εργαζόμενους. Οι εργοδότες συνήθως βάζουν hashtags, για να βρούνε πιο εύκολα άτομα.
  • Follow: Υπάρχουν πάρα πολλοί λογαριασμοί στο Twitter, οι οποίοι δημοσιεύουν πάρα πολύ συχνά θέσεις εργασίας. Πήγαινε στη γραμμή αναζήτησης και πληκτρολόγησε “θέσεις εργασίας”. Έτσι θα δεις όλους τους σχετικούς λογαριασμούς.

2.  Facebook

To Facebook πλέον χρησιμοποιείται από όλες τις επιχειρήσεις και κάνοντας “Like” σε αυτές που σε ενδιαφέρουν, θα μπορείς να ενημερώνεσαι καθημερινά από τα posts τους.

  • Ιδιωτικό / Δημόσιο προφίλ:  Έλεγξε τις ρυθμίσεις του απορρήτου σου στο Facebook και βεβαιώσου ότι γνωρίζεις ακριβώς πώς βλέπουν άλλοι το Timeline σου. Επίσης, συμπλήρωσε όλα τα στοιχεία σχετικά με την εργασίας και την εκπαίδευση σου, αλλά και τις Επαγγελματικές δεξιότητες.
  • Follow: Και εδώ όπως και στο twitter μπορείς να ακολουθήσεις κάποιες σελίδες που σε ενδιαφέρουν, αλλά και άτομα, ώστε να ενημερώνεσαι καθημερινά.

3.  LinkedIn

Φυσικά και το πιο χρήσιμο από όλα είναι το Linkedin, μιας και έχει δημιουργηθεί καθαρά για αυτόν τον σκοπό.

  • Jobs Board: Εδώ μπορείς να βρεις έναν πίνακα όπου δημοσιεύονται καθημερινά διάφορες αγγελίες εργασίας.
  • Endorsements and recommendations: Υπάρχει ένα τμήμα του προφίλ σου, το οποίο είναι αφιερωμένο στις συστάσεις και τις επαγγελματικές σου δεξιότητες, οι οποίες ενισχύονται θετικά με τις ψήφους των γνωστών σου. Όσο πιο πολλές τόσο το καλύτερο.
  • Πληροφορίες: Συμπλήρωσε πλήρως το προφίλ σου, ώστε να γίνει ορατό και να δέχεσαι περισσότερες προτάσεις για εργασία.

4.  Pinterest

Ναι και όμως ακόμη και το pinterest μπορεί να σε βοηθήσει στο να βρεις μια δουλειά.

  • Καρφίτσωσε το βιογραφικό σου: Αν κουράστηκες από το κλασικό στυλ βιογραφικών μπορείς να δημιουργήσεις τον δικό σου πίνακα στο pinterest και να κάνεις pin το βιογραφικό σου, επισημαίνοντας ορισμένες πτυχές της εμπειρίας σου και προσθέτοντας φωτογραφίες.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση