3 Λόγοι για τους οποίους δεν βρίσκεις δουλειά! | jobstoday.gr

3 Λόγοι για τους οποίους δεν βρίσκεις δουλειά!

By 19/11/2014 Tips

Ενώ ψάχνεις διαρκώς για δουλειά και καταθέτεις συνέχεια το βιογραφικό σου, δεν έχεις καταφέρει ακόμη να προσληφθείς; Δες εδώ ποιοι είναι οι 3 βασικοί λόγοι, για τους οποίους συμβαίνει αυτό!

Εσύ μπορεί να νιώθεις ότι κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου, ώστε να βρεις μια δουλειά, αλλά μάλλον θα έπρεπε να το σκεφτείς λίγο καλύτερα.Κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν ανταποκρίνονται στα προσόντα σου. Πάμε να τους δούμε μαζί;

Γιατί δεν βρίσκεις δουλειά

Δεν έχεις διασυνδέσεις

Πολλές φορές οι διασυνδέσεις σε βοηθούν να προσπεράσεις το δύσκολο κομμάτι της συνέντευξης, το οποίο είναι το σημείο όπου οι περισσότεροι υστερούν. Επίσης, δεν θα χρειαστεί να συντάξεις και το βιογραφικό σου και να τρέχεις για να το παραδώσεις.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο η αναζήτηση εργασίας γίνεται πολύ πιο εύκολη. Οπότε δες ποιος γνωστός σου θα μπορούσε να σε βοηθήσει και απλά ζήτησε του το. Αν είσαι αρνητικός στο να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου, απλά σκέψου ότι κάποιος άλλος θα το κάνει και θα κερδίσει την θέση.

Δεν ξέρεις να πουλάς τον εαυτό σου

Αυτό το καταλαβαίνεις και από το βιογραφικό σου, το οποίο ή θα είναι 2-3 σειρές  και χωρίς ενδιαφέρον ή θα είναι τεράστιο με πολλά περιττά στοιχεία. Αν όμως δεν μπορείς να πλασάρεις τον εαυτό σου, μέσω του βιογραφικού σου, φαντάσου τι θα κάνεις στην συνέντευξη.

Προφανώς και δεν εννοώ να φτάσεις στο άλλο άκρο, αλλά θα έπρεπε να τονίζεις τα θετικά σου σημεία και να προσπαθείς να μην δίνεις έμφαση στα αρνητικά. Σε κανέναν εργοδότη δεν αρέσει να ακούει τα αρνητικά και να βλέπει κάποιον υπερβολικά μαζεμένο.

Δεν είσαι ομιλητικός

Το να μην είσαι ομιλητικός είναι αρκετά αρνητικό για τους εργοδότες, καθώς όλοι τους θέλουν να σε συμπαθήσουν μέσω της συνέντευξης και αν δεν μπορείς να αρθρώσεις λέξη, σίγουρα δεν θα μπορέσεις και να κλέψεις τις εντυπώσεις.

Έτσι, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δείξεις τον ενθουσιασμό σου. Με αυτόν τον τρόπο θα περάσεις και το μήνυμα ότι είσαι ικανός και πανέτοιμος για να αναλάβεις την συγκεκριμένη δουλειά. Κάνε πρόβες πριν πας και μην ξεχάσεις να κάνεις ερωτήσεις, θα μετρήσει υπέρ σου.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση