Personal Branding: Πώς θα ωθήσει την καριέρα σου | jobstoday.gr

Personal Branding: Πώς θα ωθήσει την καριέρα σου

Έχεις αναρωτηθεί τι θα μάθει κάποιος για σένα, αν googla-ρει το όνομά σου; Γνωρίζεις πόσο σημαντικό είναι το personal branding για την καριέρα σου; Είναι απαραίτητο για κάθε επαγγελματία. Ίσως το μοναδικό όπλο που έχεις, για να αναζητήσεις μία εργασία, για να δημιουργήσεις μία καριέρα και να φτάσεις όσο πιο ψηλά μπορείς στο επαγγελματικό χώρο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PERSONAL BRANDING

To personal branding προήλθε από τον τομέα του marketing. Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την επαγγελματική σου φήμη. Είναι το σύνολο όλων όσων σε χαρακτηρίζουν στο επαγγελματικό χώρο, όπως είναι ο τίτλος της θέσης εργασίας που έχεις, το χαρακτηριστικό που σε κάνει να διαφέρεις από τους άλλους επαγγελματίες, οι δεξιότητες που έχεις κλπ.

 ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ PERSONAL BRANDING

Με το personal branding έχεις την δυνατότητα να προβάλεις μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και όχι μόνο την επαγγελματική σου ταυτότητα. Αυτό περιλαμβάνει την νοοτροπία που έχεις, τα ενδιαφέροντα σου και τις αξίες σου. Τα οφέλη από την χρήση της προσωπικής μάρκας (personal branding) είναι πολλά.

 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ

Αρχικά, σου προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία. Στο ανταγωνιστικό επαγγελματικό χώρο, σε βοηθά να βρεις πιο εύκολα μία καλή δουλειά ή να αποκτήσεις μεγαλύτερο μισθό. Είσαι ορατός/η στους υπεύθυνους πρόσληψης εξαιτίας του personal branding. Με μία απλή αναζήτηση, θα μπορέσουν εύκολα να μάθουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για σένα, για τις σπουδές σου, τις δεξιότητες που διαθέτεις, για το αν ταιριάζει η προσωπικότητά σου στην εταιρεία που έχουν κλπ.

ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

Επίσης, ένα επιτυχημένο personal branding δημιουργεί εμπιστοσύνη προς τους άλλους και αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η εμπιστοσύνη βοηθά στην δημιουργία περισσότερων επαγγελματικών ευκαιριών. Είναι πολύτιμο και για την αυτογνωσία καθώς μπορείς να δείξεις τι πραγματικά έχει σημασία για σένα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ «ΟΔΗΓΟΣ» TO PERSONAL BRANDING

Το personal branding λειτουργεί και ως «οδηγός» για την εξέλιξη της επαγγελματικής σου καριέρας. Σε βοηθά να καταλάβεις ποιος είσαι και πού θέλεις να φτάσεις. Να θέσεις στόχους και να τους πετύχεις, ακολουθώντας μία σταθερή κατεύθυνση. Αν οποιαδήποτε στιγμή, «κολλήσεις» κάπου ή σκεφτείς να αλλάξεις πορεία, η προσωπική σου μάρκα, θα σε αποτρέψει.

 ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Με την περιγραφή των επιτευγμάτων και των στόχων σου, μέσω του personal branding, θα δημιουργήσεις περισσότερες επαγγελματικές επαφές και θα ισχυροποιηθείς περισσότερο στον επαγγελματικό σου τομέα. Ιδανικά, η προσωπική μάρκα οποιουδήποτε ατόμου, ξεκινά από τα φοιτητικά χρόνια. Αν, ωστόσο, δεν την έχεις δημιουργήσει ακόμη, μη ανησυχείς. Ακολούθησε μερικά εύκολα tips για να την σχηματίσεις ή να την βελτιώσεις αν ήδη υπάρχει.

ΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ MARKETING

Άρχισε, γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό σου. Σκέψου τον, σαν ένα προϊόν που θέλεις να διαφημίσεις και δημιούργησε μία στρατηγική marketing. Σε ένα τετράδιο, γράψε ποιος είσαι, τι κάνεις καλά και τι όχι. Αποφάσισε σε τι κοινό θέλεις να απευθυνθείς και μάθε ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σου αντίπαλοι. Γνώρισε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείς για εκείνους και έπειτα θέσε τους στόχους που θέλεις να πετύχεις.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φτιάξε μία προσωπική διαδικτυακή επαγγελματική σελίδα και χρησιμοποίησε στο domain name το ονοματεπώνυμό σου. Γράψε κείμενα πάνω στην ειδικότητά σου και «ανέβασε» τα στην προσωπική σου σελίδα. Η αρθρογραφία πάνω στο επαγγελματικό σου αντικείμενο θα βοηθήσει αρκετά το personal branding. Και το guest blogging είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην προσωπική μάρκα.

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Συμμετείχε, επίσης, ενεργά, σε όλα τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Αυτά θα σου δώσουν την ευκαιρία να ωθήσεις το personal brand σου σε περισσότερο κόσμο. Πες τις απόψεις σου και κοινοποίησε άρθρα με θέματα του επαγγελματικού κλάδου που ανήκεις.

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Επιπρόσθετα, διαδικτυακά, γίνε μέλος σε ομάδες που σε ενδιαφέρουν. Λόγου χάρη, αν είσαι λογιστής, συμμετείχε σε ομάδα με θέματα τα λογιστικά-φορολογικά ζητήματα και δώσε την συμβουλή σου, όποτε χρειάζεται. Επίσης, είναι χρήσιμο να συμμετάσχεις σε διάφορες εκδηλώσεις και διαλέξεις που σχετίζονται με το αντικείμενο σου. Έτσι, θα αποκτήσεις πιστοποιήσεις για να ενισχύσεις περισσότερο το βιογραφικό σου.

Συνοψίζοντας, το personal branding χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Ίσως κάποιοι, εγκαταλείψουν την προσπάθεια χτισίματος της προσωπικής τους μάρκας. Όσοι όμως συνεχίσουν να προσπαθούν, θα επιβραβευθούν.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση