ΟΑΕΔ: Θέσεις εργασίας ανέργων ειδικής κατηγορίας | jobstoday.gr

ΟΑΕΔ: Θέσεις εργασίας ανέργων ειδικής κατηγορίας

2.090 θέσεις εργασίας θα καλυφθούν από ανέργους προστατευόμενους του ν.2643/1998 το επόμενο διάστημα. Οι δικαιούχοι που ενδιαφέρονται να εργαστούν, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 έως και την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στις Πρωτοβάθμιες Επιτροπές του ΟΑΕΔ. Η υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Αυτές οι κενές θέσεις εργασίας έχουν διατηρηθεί αποκλειστικά για τους ανέργους της ειδικής κατηγορίας, όπως έχει προβλεφθεί από τον νόμο.  Όσοι προσληφθούν θα εργαστούν σε Ν.Π.Δ.Δ., σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Για να τεθεί κάποιος άνεργος στην κατηγορία προστασίας του ν.2643/1998 και να δικαιούται μία από τις 2.090 θέσεις εργασίας πρέπει να τηρεί ορισμένες προϋποθέσεις.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Πιο αναλυτικά, δικαιούχοι των θέσεων εργασίας είναι όσοι βρίσκονται σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Γονείς που έχουν τουλάχιστον τέσσερα παιδιά και οι τρίτεκνοι γονείς.
  • Άτομα με 50% αναπηρία τουλάχιστον και δεν έχουν πολλές δυνατότητες για να απασχοληθούν επαγγελματικά λόγω μίας χρόνιας σωματικής ή ψυχικής ή πνευματικής πάθησης ή βλάβης,
  • Άτομα που έχουν αδερφό, παιδί ή σύζυγο με αναπηρία από 67% και πάνω,
  • Παιδιά ατόμων που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση και υπέστησαν μόνιμη αναπηρία.
  • Οι τραυματίες πολέμου που υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στα Σώματα Ασφαλείας και έμειναν ανήμποροι εξαιτίας της κακουχίες της στράτευσης καθώς και τα παιδιά τους.
  • Τα παιδιά και η σύζυγος των δολοφονημένων ή των εξαφανισμένων στην Κύπρο κατά την διάρκεια των πολεμικών γεγονότων το 1964, το 1967 και το 1974.
  • Έχουν εγγραφεί στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
 ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Για τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, οι ενδιαφερόμενοι για τις 2090 θέσεις εργασίας, είναι αναγκαίο να εξετάσουν τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που εκδόθηκαν πρόσφατα. Συγκεκριμένα, η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Κυκλάδων που εδρεύει στην Σύρο προκήρυξε την συμπλήρωση 28 θέσεων εργασίας στην Αντίπαρο, στην Πάρο,  στην Μύκονο, στη Μυτιλήνη, στην Άνδρο, στην Μήλο, στην Φολέγανδρο και στην Νάξο.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Δωδεκανήσων που έχει έδρα τη Ρόδο, προκήρυξε 43 κενές θέσεις εργασίας για τους ανέργους ειδικής κατηγορίας και 116 κρατημένες θέσεις στην Κρήτη. 40 θέσεις εργασίας ανακοίνωσε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή ΟΑΕΔ που εδρεύει στη Μυτιλήνη και 66 θέσεις η Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Τρίπολης.

ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Επίσης, θέσεις εργασίας ανακοίνωσαν οι:

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την ειδική αίτηση στη πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας – Κοινωνικών Υποθέσεων και να δηλώσουν με προτιμητέα σειρά τις θέσεις εργασίας που επιθυμούν να προσληφθούν. Στην συνέχεια, είναι απαραίτητο να εκτυπώσουν την ηλεκτρονική αίτηση και να την αποστείλουν ταχυδρομικά μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αυτά περιγράφονται αναλυτικά εδώ.

 ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση μόνο σε μία Πρωτοβάθμια Επιτροπή, για μία μόνο κατηγορία προσωπικού και να ανήκουν σε μία κατηγορία προστασίας. Εάν κάποιος ανήκει σε περισσότερες κατηγορίες προστασίας, θα επιλέξει την μία κατηγορία ως κύρια. Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν η τελευταία φορά που προκηρύχθηκαν θέσεις εργασίας για τους άνεργους προστατευόμενους του Ν.2643/1998.

4.700 ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επιπλέον, αυτή την περίοδο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που εδρεύουν στις περιφέρειες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, της Δυτ. Ελλάδος, της Ηπείρου, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση εδώ και να συμμετάσχουν στο Β’ κύκλο του προγράμματος των 4.700 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Αυτές οι θέσεις εργασίας αφορούν τους ανέργους από 30 ετών και άνω και οι επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν για ένα έτος.

Τέλος, ο ΟΑΕΔ δίνει την ευκαιρία σε εργαζόμενους και σε άνεργους να αγοράσουν βιβλία, μέσω ενός προγράμματος χορήγησης επιταγών αξίας 20€. Η υποβολή αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση