Εργασία στο εξωτερικό: Γιατί ωφελεί την καριέρα; | jobstoday.gr

Εργασία στο εξωτερικό: Γιατί ωφελεί την καριέρα;

Τέλειωσες πρόσφατα τις σπουδές σου και “κυνηγάς” μία θέση εργασίας. ‘Η απολύθηκες ξαφνικά και ψάχνεις απεγνωσμένα μία νέα δουλειά. Δεκάδες άτομα καθημερινά μένουν άνεργα ή αναζητούν την πρώτη τους δουλειά. Κάποιοι συνεχίζουν να προσπαθούν για μήνες και για χρόνια. Άλλοι, αποφασίζουν να φύγουν στο εξωτερικό και να δουλέψουν εκεί. Σκέφτεσαι να δουλέψεις εκτός Ελλάδος; Εάν ακόμα δεν είσαι σίγουρος, διάβασε το κείμενο που ακολουθεί. Θα δεις, πως τα οφέλη της εργασίας στο εξωτερικό είναι πολλά.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Αρχικά, αν αποφασίσεις να φύγεις στο εξωτερικό, θα ενισχύσεις σε μεγάλο βαθμό τις επαγγελματικές σου δεξιότητες. Σκέψου ότι το να εργάζεσαι μακριά από την πατρίδα σου, σημαίνει πως είσαι ευέλικτος και προσαρμόζεσαι εύκολα ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Δείχνει ότι δεν φοβάσαι να ρισκάρεις, είσαι αποφασιστικός, ανεξάρτητος, φιλόδοξος. Αποδεικνύει, ακόμα, πως μπορείς να επικοινωνείς άριστα με άτομα που δεν έχουν την ίδια γλώσσα με σένα. Όλες αυτές οι δεξιότητες θα κάνουν πιο ελκυστικό το βιογραφικό σου.

ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ

Η εργασία στο εξωτερικό, θα βελτιώσει και την γλωσσική σου δεξιότητα. Είναι πιο εύκολο να μάθεις μια άλλη γλώσσα, όταν μένεις και εργάζεσαι σε ξένη χώρα. Η εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι μια πολύ ανταγωνιστική ικανότητα που θα βοηθήσει, επίσης, το βιογραφικό σου. Οι εργοδότες πάντα αναζητούν υποψήφιους που ξεχωρίζουν. Η εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό, είναι το δικό σου ξεχωριστό σημείο. Να είσαι σίγουρος πως θα εκτιμηθεί πολύ από τον μελλοντικό εργοδότη.

ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πηγαίνοντας σε άλλη χώρα, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις νέους πολιτισμούς, ήθη και έθιμα, ίσως και άλλη θρησκεία. Θα ευαισθητοποιηθείς περισσότερο με το κάθε πολιτισμό που θα βιώσεις. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μετά από κάποιο διάστημα, θα εκτιμηθεί πολύ από μεγάλες εταιρείες, η ικανότητα της πολιτισμικής ευαισθητοποίησης που απέκτησες. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο και να σε προσλάβουν. Σκέψου πόσο καλή εντύπωση θα κάνεις, εάν γνωρίζεις τα έθιμα της κουλτούρας ενός πελάτη στην εταιρεία που θα εργάζεσαι. Θετική εντύπωση θα κάνεις και στον δυνητικό εργοδότη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ

Άλλο ένα σημαντικό όφελος της εργασίας στο εξωτερικό, είναι οι επαγγελματικές γνωριμίες που θα κάνεις. Το διάστημα που θα δουλεύεις εκτός Ελλάδος, θα συνεργαστείς με ανθρώπους από όλο το κόσμο. Με κάποιους από αυτούς θα δημιουργήσεις δυνατές φιλίες. Άλλα άτομα θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς περισσότερο επαγγελματικά. Θα γίνουν οι μέντορες σου στην δουλειά, θα σε προτείνουν ίσως για κάποια άλλη θέση εργασίας ή θα σε για κάποιες νέες ευκαιρίες. Έτσι, θα ενισχυθεί περισσότερο η καριέρα σου.

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Έπειτα, εάν αναζητήσεις νέα εργασία στην χώρα μας, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτές τις γνωριμίες για να ξεχωρίσεις από κάποιο άλλο υποψήφιο εργαζόμενο. Ο μελλοντικός εργοδότης, θα ενθουσιαστεί με τις διασυνδέσεις που έχεις σε άλλη χώρα. Ακόμα και αν δεν καταφέρεις να βρεις εδώ δουλειά, θα έχεις πάντα ένα εφεδρικό σχέδιο για να επιστρέψεις πίσω. Θα σε περιμένουν οι άνθρωποι που γνώρισες.

ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η διαμονή σε κάποια ξένη χώρα, θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς και σε προσωπικό επίπεδο. Θα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε μια νέα χώρα και να κατανοήσεις ανθρώπους διαφορετικού πολιτισμού. Παράλληλα θα  κατανοήσεις περισσότερο τις πραγματικές σου επιθυμίες, ανάγκες και όνειρα. Θα ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δεν γνώριζες. Θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα γίνεις περισσότερο δυναμικός, καθώς θα κληθείς να αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις.

ΥΨΗΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Επιπλέον, πολλά άτομα αποφασίζουν να εργαστούν στο εξωτερικό, γιατί οι μισθοί είναι πολύ καλοί. Μα πολλές φορές, αλλάζει και ο τρόπος ζωής σε μεγάλο βαθμό, από μία χώρα στην άλλη. Έτσι, κάποιοι πηγαίνουν σε άλλη χώρα, γιατί θέλουν να ζήσουν πιο ήρεμα και πιο ποιοτικά. Επίσης, η εργασία στο εξωτερικό, μπορεί να προσφέρει και μία νέα αρχή στη ζωή ενός ανθρώπου.

ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η διαμονή σε μια ξένη χώρα, έχει και αρνητικά στοιχεία. Σε κάποιες χώρες, τα έξοδα της διαβίωσης είναι πολύ αυξημένα. Κάποιοι άνθρωποι δεν αντέχουν την μοναξιά. Είναι λογικό να νοσταλγούν τους δικούς τους που έχουν αφήσει πίσω στην Ελλάδα. Επιπλέον, δεν υπάρχει κάποια εγγύηση πως θα βρεθεί μια καλή δουλειά στην άλλη χώρα..

Συνοψίζοντας, το να δουλεύεις στο εξωτερικό δεν είναι πάντα εύκολο. Μα είναι μία όμορφη εμπειρία που θα βοηθήσει την καριέρα σου. Η τελική απόφαση, όμως, ανήκει σε σένα. Εάν είσαι αποφασισμένος να ζήσεις και να εργαστείς αλλού, ξεκίνα να ετοιμάζεις βαλίτσες.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση