έχεις επιχείρηση; προετοίμασε την σωστά για το καλοκαίρι | jobstoday.gr

Έχεις επιχείρηση; Προετοίμασε την σωστά για το καλοκαίρι

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, εκτός από ονειρεμένες διακοπές, είναι δυνατόν να φέρει και αυξημένες πωλήσεις και έσοδα στους ιδιοκτήτες κάθε επιχείρησης. Αν διαθέτεις ένα κατάστημα θα πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα για να υποδεχτείς σωστά την καλοκαιρινή περίοδο και τις νέες ευκαιρίες που θα έρθουν. Συνέχισε να διαβάζεις τις παρακάτω γραμμές του κειμένου προσεκτικά. Σε αυτές, θα παρουσιαστούν μερικά εύκολα βήματα που καλό είναι να τα ακολουθήσεις ώστε να προετοιμάσεις την επιχείρηση σου για τους επόμενους μήνες.

ΕΞΕΤΑΣΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Αρχικά, είναι αναγκαίο, ανάλογα με την επιχείρηση που διαθέτεις, να εξετάσεις το απόθεμα των προϊόντων που υπάρχει στην αποθήκη. Αν δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα προϊόντων, δεν θα μπορέσεις να καλύψεις την ζήτηση που θα αυξηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι, φρόντισε να αναπληρώσεις σύντομα το απόθεμα των προϊόντων της επιχείρησης σου. Σκέψου, ακόμα και το ενδεχόμενο να προμηθευτείς νέα προϊόντα που είναι περισσότερο δημοφιλή την καλοκαιρινή περίοδο. Για παράδειγμα, αν έχεις κατάστημα με είδη διακόσμησης, θα μπορούσες να προσθέσεις για πώληση διάφορα καλοκαιρινά διακοσμητικά, μαξιλάρια με μοτίβα λουλουδιών, κεριά με καλοκαιρινά αρώματα κλπ.

ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Έπειτα, σκέψου την πιθανότητα να ανανεώσεις τον χώρο του φυσικού σου καταστήματος προκειμένου να είναι πιο ταιριαστό με το καλοκαίρι. Δηλαδή, για να προσελκύσεις περισσότερους πελάτες μπορείς να τοποθετήσεις μερικά φυτά που ανθίζουν το καλοκαίρι ή κάποια διακοσμητικά. Ή ακόμα μπορείς να ανανεώσεις το χρώμα στους τοίχους της επιχείρησης.

ΕΛΕΓΞΕ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ

Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείς κάποιο εξοπλισμό στη επιχείρηση που διαθέτεις (π.χ. ψυγειοκαταψύκτες, επαγγελματικοί φούρνοι κλπ), είναι απαραίτητο να τον ελέγξεις ώστε να σιγουρευτείς πως λειτουργεί σωστά. Διαφορετικά, επικοινώνησε με κάποιο τεχνικό προκειμένου να επισκευάσει πιθανές βλάβες.

ΕΣΤΙΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Στην συνέχεια, εστίασε στο προσωπικό που έχεις. Τους μήνες του καλοκαιριού, θα αυξηθούν οι πελάτες και η ζήτηση προϊόντων, πιστεύεις πως εργάζονται αρκετά άτομα για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες; Αν απάντησες αρνητικά, τότε χρειάζεται να σκεφτείς την πιθανότητα να προσλάβεις εποχικούς εργαζομένους ή υπαλλήλους μερικής απασχόλησης προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και το καλοκαίρι.

ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Πρόσθεσε αγγελίες για εύρεση εργαζομένων σε διάφορα sites όπως είναι το jobstoday.gr και μετά πραγματοποίησε συνεντεύξεις πρόσληψης. Επίσης, συζήτησε με τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους και ζήτα τους να σε ενημερώσουν νωρίς για το πότε επιθυμούν να πάρουν άδεια. Έτσι, θα έχεις αρκετό χρόνο ώστε να προγραμματίσεις με τέτοιο τρόπο τις βάρδιες του προσωπικού και η επιχείρηση να λειτουργήσει ομαλά όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Φρόντισε, επίσης, να διατηρήσεις την αφοσίωση των εργαζομένων το καλοκαίρι. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν αυτή την περίοδο, είναι πιθανόν να μειώσουν την απόδοση των εργαζομένων ή να οδηγήσουν σε εξάντληση τους. Για να αποτρέψεις κάτι τέτοιο, πρόσφερε τους διάφορα κίνητρα και θέσε στόχους για το καλοκαίρι. Εάν θέλεις, μπορείς να δημιουργήσεις μία διασκεδαστική δραστηριότητα που θα κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στο τέλος ή στη αρχή κάθε εβδομάδας. Επιβράβευσε, επίσης, τα επιτεύγματα κάθε εργαζομένου.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Αν έχεις μια επιχείρηση εστίασης και θέλεις να ξεχωρίσεις αυτό το καλοκαίρι από τους ανταγωνιστές σου, προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα καλοκαιρινό πρωτότυπο μενού που θα ενθουσιάσει τους πελάτες. Εστίασε στα εποχικά και φρέσκα υλικά για την δημιουργία εξαιρετικών πιάτων.

Μη ξεχάσεις να επανεξετάσεις όλες τις στρατηγικές marketing που χρησιμοποίησες το προηγούμενο διάστημα. Έλεγξε ποιες από αυτές σου διασφάλισαν καλύτερα αποτελέσματα και προσάρμοσε τις για την καλοκαιρινή περίοδο. Μη διστάσεις να προσφέρεις στους πελάτες καλοκαιρινές εκπτώσεις στα προϊόντα ή στις υπηρεσίες που διαθέτει η επιχείρησή σου.

Ανακεφαλαιώνοντας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προετοιμάσεις την επιχείρηση και το προσωπικό σου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της κατά την διάρκεια της επίπονης καλοκαιρινής περιόδου και να ξεχωρίσει απέναντι στον ανταγωνισμό.

 

 

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση