Χόμπι: Πώς θα ενισχύσουν την δουλειά σας | jobstoday.gr

Χόμπι: Πώς θα ενισχύσουν την δουλειά σας

Με τι ασχολείστε μετά το τέλος της δουλειάς σας; Γνωρίζετε πως η ενασχόλησή σας με κάποιο χόμπι, μπορεί να ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την δουλειά σας; Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, τα χόμπι που έχουν οι εργαζόμενοι στο ελεύθερο τους χρόνο, φανερώνουν το πάθος τους για την εργασία. Για να δείτε πώς μπορείτε να ωφεληθείτε στο επαγγελματικό χώρο, κάνοντας ένα χόμπι, συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου.

ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ

Θα δικτυωθείτε περισσότερο, εάν ασχοληθείτε με κάποιο χόμπι. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πολλούς νέους ανθρώπους, εκτός της εργασίας σας. Οι άνθρωποι που θα συναντήσετε, είναι πολύ πιθανόν να έχουν διαφορετικό επάγγελμα μα και διαφορετικό τρόπο ζωής. Με αυτή την γνωριμία, θα αναπτύξετε περισσότερο τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες και θα αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Επιπλέον, τα νέα άτομα, μπορούν να γίνουν δυνητικοί πελάτες στην επιχείρηση όπου εργάζεστε ή δυνητικές επαφές, σε περίπτωση που κάποια στιγμή αναζητήσετε μία νέα εργασία. Ένα χόμπι, σας εξοικειώνει σε μεγαλύτερο βαθμό με την αποτυχία. Αναλογιστείτε πως συμπεριφέρεστε, εάν το αποτέλεσμα ενός επαγγελματικού project, δεν είναι το αναμενόμενο. Δεν είναι καλό για την καριέρα σας, οι ακραίες αντιδράσεις. Θα μάθετε να ελέγχετε την αντίδρασή σας, μετά από κάποια αποτυχία στο χόμπι σας.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ-ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η ενασχόληση με τα χόμπι, σας βοηθά να αποκτήσετε δημιουργική σκέψη που είναι απαραίτητη σε κάθε επάγγελμα. Αυτή, σας βοηθά να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά ένα πρόβλημα πάνω στην εργασία σας. Επίσης, θα ενισχυθεί η κριτική σας σκέψη, η μνήμη σας και θα αυξηθεί η αποδοτικότητα σας. Σύμφωνα με μία πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη τετρακοσίων εργαζομένων στο περιοδικό «Journal of Occupational and Organizational Psychology» υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στην αποδοτικότητα εργαζομένων που ασχολούνται με κάποιο χόμπι και σε αυτούς που δεν ασχολούνται.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ “BURN OUT

Σύμφωνα με άλλες έρευνες, όσοι εργαζόμενοι έχουν ένα χόμπι, νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση με την εργασία τους. Επιπρόσθετα, το χόμπι σας προστατεύει από το «burn out». Eάν μετά το τέλος του εργασιακού ωραρίου, ασχολείστε με κάτι που σας αρέσει, θα μειώνετε το άγχος που σας προκάλεσε νωρίτερα η δουλειά και θα μπορείτε με μεγαλύτερη χαρά και ενθουσιασμό να βρεθείτε και την επόμενη μέρα στο γραφείο.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ

Η απόκτηση νέων γνώσεων είναι άλλος ένας σημαντικός λόγος για να ξεκινήσετε ένα χόμπι, μετά την δουλειά. Μα και η υγεία σας θα βελτιωθεί. Δεν χρειάζεται να αποκτήσετε ένα χόμπι που σχετίζεται με την άθληση για να έχετε βελτιωμένη σωματική υγεία. Ακόμα και μία δραστηριότητα μικρής κίνησης, συνδέεται με την καλυτέρευση της υγείας.

ΩΦΕΛΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ένα χόμπι, θα μπορούσε να σας προσφέρει και ένα έξτρα εισόδημα. Επίσης, θα μπορούσε να σας ωφελήσει, ακόμα και αν αναζητάτε νέα εργασία. Οι δυνητικοί εργοδότες, δεν ψάχνουν μόνο ένα άτομο που θα κάνει καλά τα καθήκοντα που θα του ανατεθούν. Αναζητούν μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Αυτή την προσφέρουν οι δραστηριότητες που έχετε, εκτός εργασιακού ωραρίου.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΤΑ ΧΟΜΠΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ

Γι΄αυτό το λόγο, μη ξεχάσετε να προσθέστε στο βιογραφικό σας σημείωμα, τα χόμπι που κάνετε. Ιδανικά, προσθέστε τα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Δεν έχετε μεγάλη εργασιακή ή εκπαιδευτική εμπειρία,
 • Οι δεξιότητες που έχετε, δεν είναι σχετικές με την θέση εργασίας που στέλνετε το βιογραφικό,
 • Στην αγγελία εύρεσης εργασίας, ζητούνται τα χόμπι των υποψηφίων και
 • Τα καθήκοντα της νέας εργασίας σχετίζονται με τα χόμπι που έχετε.
ΠΟΙΑ ΧΟΜΠΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τα χόμπι που μπορούν να ενισχύσουν περισσότερο την εργασία είναι:

 • η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας,
 • η μαγειρική,
 • ένα οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα,
 • η ανάγνωση ενός βιβλίου,
 • το blogging,
 • η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου,
 • τα μαθήματα θεάτρου ή κινηματογράφου,
 • η συγγραφή,
 • η ζωγραφική κλπ.

Ανακεφαλαιώνοντας, η δύναμη που έχουν τα χόμπι είναι μεγάλη. Με αυτά, ο καθένας μπορεί να βρει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική του ζωή. Εάν θέλετε να ανεβάσετε την καριέρα σας στο επόμενο level, ξεκινήστε άμεσα ένα χόμπι.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση