ChatGPT: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την εύρεση εργασίας | jobstoday.gr

ChatGPT: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την εύρεση εργασίας

Καθώς τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σημαντικά η τεχνητή νοημοσύνη, εμφανίζονται νέα εργαλεία που μπορούν να κάνουν ευκολότερη την ζωή των ανθρώπων, όπως είναι το ChatGPT. Το συγκεκριμένο εργαλείο θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα πολύ, αν αυτή τη περίοδο αναζητάς μία νέα δουλειά. Στο άρθρο που ακολουθεί, θα ενημερωθείς περισσότερο για το ChatGPT και θα καταλάβεις καλύτερα το πώς θα ωφεληθείς από αυτό.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CHATGPT;

Ας ξεκινήσουμε εξηγώντας καλύτερα τι είναι το ChatGPT, πότε δημιουργήθηκε και ποια είναι η λειτουργία του. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης βασισμένο στην αρχιτεκτονική GPT-3.5. Δημιουργήθηκε από την OpenAI, ένα ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης στην Αμερική το 2018. Επίσημα κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022.

Είναι ένα εργαλείο που έχει την ικανότητα να κατανοεί τις εντολές που δέχεται και να δημιουργεί κείμενο βασισμένο σε αυτές, σε μορφή διαλόγου. Με πιο απλά λόγια, αν πληκτρολογήσεις στη κενή μπάρα του λογισμικού την ερώτηση: «Ποιες δεξιότητες πρέπει να έχω για να βρω μία εργασία στο Χ τομέα;», θα λάβεις άμεσα μία ολοκληρωμένη, ορθά δομημένη, δίχως γραμματικά, συντακτικά και ορθογραφικά λάθη, απάντηση από το ChatGPT.

ΠΩΣ ΤΟ CHATGPT ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ;

Και αφού γνώρισες πώς λειτουργεί αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, ας δούμε πώς θα σε βοηθήσει να βρεις την δουλειά των ονείρων σου. Αν μόλις αποφοίτησες από μία σχολή και δεν διαθέτεις κάποια εργασιακή εμπειρία, με τις κατάλληλες ερωτήσεις που θα κάνεις στο ChatGPT θα σε καθοδηγήσει να βρεις την δουλειά που ταιριάζει με το πτυχίο, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες που έχεις.

Αν δεν μείνεις ικανοποιημένος με τις απαντήσεις, φρόντισε να συνεχίσεις να επικοινωνείς με το ChatGPT, προκειμένου να λάβεις πρόσθετες χρήσιμες πληροφορίες. Όπως ποιες επιπλέον δεξιότητες ή γνώσεις μέσω σεμιναρίων, πρέπει να αποκτήσεις προκειμένου να κάνεις την δουλειά που πραγματικά αγαπάς. Ή θα σε ενημερώσει για τους διαδικτυακούς ιστότοπους αναζήτησης εργασίας που υπάρχουν όπως είναι το LinkedIn, το jobstoday κλπ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ή ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΆΡΧΟΝ

Με το ChatGPT, έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις εξ αρχής ένα βιογραφικό που θα σε βοηθήσει να βρεις δουλειά στο τομέα που ενδιαφέρεσαι. Ζήτα του, απλά, να γράψει ένα βιογραφικό που ταιριάζει στο δικό σου εργασιακό τομέα. Εκείνο θα φτιάξει ένα πρότυπο και αργότερα εσύ θα το εξατομικεύσεις ώστε να το στείλεις στον δυνητικό εργοδότη.

Διαφορετικά, με την βοήθεια του ίδιου λογισμικού, μπορείς να αλλάξεις το υπάρχον βιογραφικό σου, να το βελτιώσεις σε ορισμένα σημεία και να το προσαρμόσεις για μία συγκεκριμένη θέση εργασίας και για έναν συγκεκριμένο ρόλο.

ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εκτός από το βιογραφικό σημείωμα, μία συνοδευτική επιστολή θα σε διακρίνει από τους υπόλοιπους υποψήφιους για μία θέση εργασίας. Ποιος δεν θα ήθελε μια καλογραμμένη συνοδευτική επιστολή; Αν το ζητήσεις από το ChatGPT, θα σου ετοιμάσει αυτό ακριβώς που θέλεις.

ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ CHATGPT ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

Προτού στείλεις ένα βιογραφικό σημείωμα για μία θέση εργασίας σε συγκεκριμένη επιχείρηση, καλό είναι να αναζητήσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή. Έτσι, αντί να κάνεις την αναζήτηση στην Google, ρώτησε το λογισμικό ChatGPT.

Μετά την αποστολή βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, είναι πολύ πιθανόν ο εργοδότης να σε ξεχωρίσει και να σου ζητήσει να προσέλθεις στο εργασιακό χώρο για μία συνέντευξη πρόσληψης. Το ChatGPT θα σου παρέχει ένα σύνολο πιθανών ερωτήσεων που θα κληθείς να απαντήσεις όταν βρεθείς απέναντι από τον δυνητικό εργοδότη. Θα προετοιμάσεις τις απαντήσεις σου πάλι με την βοήθεια του λογισμικού. Όταν φτάσει η μέρα της συνέντευξης, θα έχεις λιγότερο άγχος και περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ανακεφαλαιώνοντας, το ChatGPT είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει δραματικά οποιονδήποτε αναζητά μία νέα εργασία. Όμως, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείται πάντα με προσοχή και σύνεση, για να μη υπάρξει κάποιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση