3 τρόποι για να ξεκινήσεις την αναζήτηση εργασίας.

By 02/11/2017 Καριέρα

Εάν βρίσκεσαι ανάμεσα στους μακροχρόνια ανέργους, θα αναρωτιέσαι πιθανώς πώς να ξεφύγεις από αυτό που έχει κάνει την αναζήτηση εργασίας μια απογοητευτική εμπειρία.

1. Επένδυσε στον εαυτό σου

Αν δεν έχεις εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, σου προτείνουμε να αναζητήσεις τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία συντάκτη βιογραφικού ή σύμβουλο καριέρας. Αυτοί μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να στοχεύσεις σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, αλλά και να παρουσιάσεις τις δεξιότητές σου με τέτοιο τρόπο που θα σε οδηγήσει στην εξασφάλιση μιας συνέντευξης.

Παρόλο που είναι δύσκολο να σπαταλήσεις χρήματα για επαγγελματική βοήθεια χωρίς να έχεις σταθερό μισθό, θεώρησε το σαν μια επένδυση για τον εαυτό σου.

“Αλλά να ξέρεις πως το βιογραφικό σου είναι αυτό που βάζει φαγητό στο τραπέζι σου και μια στέγη πάνω από το κεφάλι σου” είχε πει ένας διάσημος εργατολόγος.

2. Ενεργοποιήσου

Πολλές φορές το να λες σε άλλους ότι είσαι άνεργος σε κάνει να νιώθεις μειονεκτικά και να φαίνεσαι ευάλωτος. Παρόλα αυτά πρέπει να φανείς δυνατός και να ενημερώσεις όσους μπορείς από τους φίλους και τους γνωστούς, σου ότι είσαι άνεργος μιας και αυτό μπορεί να είναι το κλειδί για να εξασφαλίσεις μία θέση.

3. Εξέτασε την μερική απασχόληση ή την εθελοντική εργασία

Με τη λέξη εργασία συνήθως εννοούμε μια δουλειά πλήρη απασχόλησης, όμως Freelancing, η μερική απασχόληση, ή ακόμα και η εθελοντική εργασία, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθείς ενεργός και να αποκτήσεις εμπειρία και κάποια χρήματα.

Δείχνει επίσης ότι δεν επαναπαύεσαι και ότι ψάχνεις για την επόμενη νέα θέση πλήρους απασχόλησης. Η μερική απασχόληση μπορεί να σου προσφέρει την ευκαιρία να παραμείνεις στο παιχνίδι. Επιπλέον, μια εθελοντική εργασία μπορεί να σου προσφέρει την ευκαιρία να δείξεις σε έναν δυνητικό εργοδότη τι μπορείς να καταφέρεις.

Συνοψίζοντας αν διαπιστώσεις ότι η αναζήτηση εργασίας σου διαρκεί πολύ, ρίξε μια καλή ματιά στο βιογραφικό σου σημείωμα, τις επαφές σου και τις πιθανές ευκαιρίες που σε περιβάλλουν. Δες από που θα μπορούσες να αρχίσεις την αναζήτησή σου. Η επανεκκίνηση της αναζήτησης εργασίας ίσως να μην είναι εύκολη, αλλά αξίζει τον κόπο αν οδηγεί στην επόμενη στάση στην καριέρα σου.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Κοινοποίηση