7 συμβουλές για να διατηρήσεις τη δουλειά σου | jobstoday.gr

7 συμβουλές για να διατηρήσεις τη δουλειά σου

By 04/11/2017 Tips
  1. Δούλεψε σκληρά.

Πολλούς εργοδότες δεν τους απασχολεί αν αφιερώνεις λίγο χρόνο στο facebook ή αν στέλνεις μηνύματα, με την προϋπόθεση να είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου. Πρέπει να δίνεις στον εργοδότη σου τους λόγους για τους οποίους σε πληρώνει. Όταν έρθει η ώρα να πάρει τις αποφάσεις του, θα παραμείνει στη δουλειά ο πιο παραγωγικός εργαζόμενος.

  1. Πήγαινε στη δουλειά σου πιο νωρίς.

Οι εργαζόμενοι που καθυστερούν να πάνε στη δουλειά ή κάνουν μεγάλα διαλείμματα ή φεύγουν νωρίτερα από την δουλειά τους δεν μπορούν να “κερδίσουν” τον εργοδότη τους. Να είσαι έγκαιρος στη δουλειά σου, και να μην ψάχνεις να βρεις δικαιολογία για το λόγο που άργησες.

  1. Να έχεις ομαδικό πνεύμα.

Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν καλή σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους κουτσομπολεύουν δεν τρέφουν την εκτίμηση του εργοδότη τους.

  1. Να είσαι ευέλικτος.

Η ευελιξία μπορεί να αποτελέσει το βασικό συστατικό για να κρατήσεις τη δουλειά σου. Όταν η εταιρία χρειάζεται κάποιον να δουλέψει υπερωρίες η να εργαστεί με διαφορετικό ωράριο σκέψου να δουλέψεις αφιλοκερδώς αν το πρόγραμμα σου, το επιτρέπει.

  1. Κράτα αυτά που σκέφτεσαι μέσα σου.

Ακόμα και αν δεν σου αρέσει καθόλου η δουλειά σου κράτα το για τον εαυτό σου ή τους κοντινούς σου φίλους. Μην το λες παντού γιατί θα βρεθεί το “λάθος” άτομο που θα το ακούσει ή θα το διαβάσει. Αυτό μπορεί να σε κάνει να χάσεις τη δουλειά σου.

  1. Να σκέφτεσαι θετικά.

Η αρνητικότητα είναι μεταδοτική. Όσο σκέφτεσαι θετικά τόσο πιο εύκολα θα διαχειριστείς μια δύσκολη κατάσταση.

  1. Πάρε πρωτοβουλίες.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να βρεις δουλειά ή να κρατήσεις την ήδη υπάρχουσα είναι να παρέχεις τη βοήθεια σου σε διάφορα έργα της εταιρίας και να παίρνεις περισσότερη ευθύνη για αυτά.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση