Travel blog: Ποια μυστικά θα φέρουν την επιτυχία | jobstoday.gr

Travel blog: Ποια μυστικά θα φέρουν την επιτυχία

Έχεις κουραστεί από τις συνεχείς απαιτήσεις του αφεντικού και δεν σου αρέσει αρκετά η δουλειά που έχεις; Λατρεύεις τα ταξίδια και το μόνο που σκέφτεσαι στο γραφείο είναι ο επόμενος ταξιδιωτικός σου προορισμός; Έχεις χιλιάδες φωτογραφίες από μέρη που έχεις επισκεφτεί; Τότε, η δημιουργία ενός ταξιδιωτικού blog, ίσως είναι η ιδανική λύση για σένα. Ως travel blogger θα ταξιδεύεις παντού, θα συλλέγεις υλικό και θα ενημερώνεις τους αναγνώστες για την ταξιδιωτική σου εμπειρία. Παρακάτω θα μάθεις μερικά μυστικά για ένα επιτυχημένο ταξιδιωτικό blog.

ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ BLOG

Αρχικά, συνειδητοποίησε πως για να γίνεις επιτυχημένος travel blogger χρειάζεται αρκετός χρόνος, υπομονή και αφοσίωση. Φαντάσου την δημιουργία του blog σαν μια επιχείρηση που πρέπει να φτιάξεις από το μηδέν. Έτσι, διάλεξε μια πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει το blog σου. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες, άλλες είναι δωρεάν και άλλες όχι. Η πιο γνωστή πλατφόρμα και ιδανική για αρχάριους, είναι η wordpress.com. Μετά την επιλογή της πλατφόρμας, επέλεξε ένα καλό τίτλο για το blog. Ίσως χρειαστούν αρκετές μέρες μέχρι να πάρεις την σωστή απόφαση. Ο τίτλος πρέπει να έχει σχέση με το θέμα του blog, να είναι εύκολος, σύντομος και πρωτότυπος. Απέφυγε τις παύλες και τους αριθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΤΑΚΤΙΚΑ

Έπειτα, διάβασε πολλά βιβλία, όπως ταξιδιωτικούς οδηγούς αλλά και βιβλία για το marketing. Καλό είναι να γνωρίζεις τις βασικές πληροφορίες για το SEO αλλά και για την χρήση φωτογραφικής μηχανής για καλύτερες φωτογραφίες. Σκέψου πως στο blog θα βάζεις πολλές φωτογραφίες από κάθε σου ταξίδι. Δεν θα ήθελες να είναι θαμπές, γιατί αυτό θα ήταν μεγάλο μειονέκτημα για το blog. Ένας καλός travel blogger είναι ο συνεπής. Συχνά, πολλά άτομα δημιουργούν ένα blog, γράφουν 2-3 αναρτήσεις και ύστερα το ξεχνούν εντελώς. Εάν όμως, θέλεις να πετύχεις, γράψε τακτικά στο ιστολόγιο σου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ BLOGGERS

Αργότερα, έλα σε επαφή με άλλους ταξιδιωτικούς bloggers. Ψάξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα βρεις πολλά άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα. Συζήτησε μαζί τους και άκου προσεκτικά τις συμβουλές των πιο έμπειρων bloggers. Θα σε βοηθήσουν αρκετά. Επιπλέον, εάν σε τρομάζει η στιγμή του γραψίματος, ηρέμησε και αποδέξου αυτή την αδυναμία σου. Δεν είναι όλοι καλοί στην γραφή, αλλά υπάρχει λύση. Εάν έχεις αδυναμία στην ορθογραφία χρησιμοποίησε ένα ορθογραφικό λεξικό. Επίσης, σκέψου την πιθανότητα να παρακολουθήσεις κάποια σεμινάρια δημιουργικής γραφής που θα σε βοηθήσουν περισσότερο.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΗΣΕ, ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ

Επόμενο βήμα για την επιτυχία του blog είναι η καινοτομία. Το περιεχόμενο του blog σου πρέπει να διαφέρει από τα άλλα blogs και να είναι μοναδικό. Τα κείμενα που γράφεις, χρειάζεται να αποκαλύπτουν την δική σου ταυτότητα. Για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει πρώτα να έχεις διαβάσει προσεκτικά άλλα ιστολόγια ίδιας θεματολογίας που υπάρχουν. Μελέτησε το περιεχόμενό τους και το τρόπο γραφής τους. Διάβασε τα σχόλια των αναγνωστών τους. Μη μεταφέρεις στο blog πληροφορίες που ο αναγνώστης θα μπορούσε να διαβάσει και στην wikipedia. Ο αναγνώστης θέλει να διαβάσει μία προσωπική ιστορία. Αυτό λοιπόν, γράψε: την δική σου ιστορία.

ΔΙΑΛΕΞΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ

Ακόμα, μπορείς να εξειδικευτείς περισσότερο, διαλέγοντας τους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Λόγου χάρη, θα μπορούσες να επιλέξεις προορισμούς με λιγότερο τουρισμό ή ταξίδια μόνο σε συγκεκριμένη χώρα. Συμπληρωματικά, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις και την δύναμη του βίντεο για το blog σου. Δηλαδή, βιντεοσκόπησε κάποιες στιγμές κατά την διάρκεια του ταξιδιού και μετά βάλε το απόσπασμα στην ανάρτηση σου.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ SOCIAL MEDIA

Για να γίνει πιο γνωστό το blog στο αναγνωστικό κοινό, χρησιμοποίησε τα social media. Στο Facebook πρέπει καθημερινά να κάνεις 1-2 αναρτήσεις. Μοιράσου φωτογραφίες, video ή τις αναρτήσεις από το blog. Στο Twitter χρειάζεται να κάνεις 4-5 tweets κάθε ημέρα. Μη ξεχάσεις τα hashtags. Θυμήσου και το Instagram όπου θα “ανεβάζεις” 1-2 φωτογραφίες την ημέρα μαζί με 4-5 hashtags με την χώρα ή την πόλη όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία. Επίσης, φρόντισε να είσαι αρκετά κοινωνικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γι αυτό το λόγο, απάντησε σε όλα τα σχόλια των followers.

ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΝΟΣ TRAVEL BLOGGER

Το εισόδημα από ένα ταξιδιωτικό blog δεν είναι σταθερό. Μπορείς να εισπράξεις το ένα μήνα χρήματα και το άλλο όχι. Ένας travel blogger κερδίζει χρήματα κυρίως μέσω διαφήμισης. Το Affiliate Marketing είναι η πιο γνωστή μέθοδος κέρδους για τους bloggers. Με αυτή την μέθοδο, διάφορες εταιρείες τοποθετούν διαφημίσεις στο blog και όταν ο αναγνώστης αγοράσει ένα προϊόν, δίνουν προμήθεια στον blogger. Άλλος τρόπος για να αποκτήσεις χρήματα, είναι να γράψεις ένα post για ένα διαφημιζόμενο προϊόν.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ή ΓΙΝΕ FREELANCER ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΣ

Επίσης, θα μπορούσαν να σε στηρίξουν και οι αναγνώστες, με το να αγοράσουν υπηρεσίες ή προϊόντα που διαθέτεις προς πώληση. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να προσφέρεις κάποιο μάθημα, κάποιο ταξίδι ή αντικείμενα που θα δημιουργούσες όπως κούπες, κορνίζες, με την επωνυμία του blog. Συμπληρωματικά, θα μπορούσες να εργαστείς και ως freelancer κειμενογράφος σε άλλα ταξιδιωτικά blogs ή σε ταξιδιωτικά περιοδικά.

Συνοψίζοντας, εάν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές και πραγματικά αγαπάς να γυρίζεις όλο το κόσμο, θα καταφέρεις να έχεις ένα καλό ταξιδιωτικό blog. Αλλά μη βιαστείς να παραιτηθείς από την μόνιμη δουλειά. Για ένα διάστημα συνδύασε και τα δύο, προτού επιλέξεις να είσαι travel blogger αποκλειστικά.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Κοινοποίηση