Τέλειο Βιογραφικό Σημείωμα σε 9 βήματα | jobstoday.gr

Τέλειο Βιογραφικό Σημείωμα σε 9 βήματα

By 02/09/2019 Tips

Το Βιογραφικό Σημείωμα είναι ένα έγγραφο που συνοψίζει τα προσωπικά στοιχεία, την εργασιακή εμπειρία, την εκπαίδευση, τις δεξιότητες και τα επιτεύγματα ενός ατόμου.

Το Βιογραφικό Σημείωμα είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ και εσείς είστε το προϊόν. Στόχος σας είναι να κάνετε τον υπεύθυνο πρόσληψης ή τον εργοδότη να αγοράσει αυτό που πουλάτε, δηλαδή εσάς.

Πρέπει να αποδείξετε

  • Ότι είστε άμεσα διαθέσιμοι για εργασία.
  • Ότι έχετε τα κατάλληλα προσόντα και εκπαίδευση.
  • Ότι έχετε τη σωστή εμπειρία και δεξιότητες.
  • Ότι έχετε το σωστό επίπεδο επαγγελματισμού.

Δεν είναι απαραίτητο να εμφανίζονται τα πάντα στο βιογραφικό σας. Μπορείτε να το προσαρμόζετε ανάλογα με τη θέση και τη φύση της εργασίας, ώστε να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις της θέσης για την οποία υποβάλετε αίτηση.

Δημιουργία Βιογραφικού σε 9 βήματα

1) Τραβήξτε γρήγορα την προσοχή

Μια εισαγωγή – μια σύνοψη του ποιος είστε, πού έχετε σπουδάσει και/ή εργαστεί, και τι μπορείτε να παρέχετε στην επιχείρηση. Θα πρέπει να είναι περίπου έξι γραμμές και γραμμένη στο πρώτο πρόσωπο.

2) Προσωπικά στοιχεία

Ημερομηνία και τόπο γέννησης,  διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας, το προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα, κ.λπ. Δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε τη διεύθυνση του σπιτιού σας και φωτογραφία σας, εκτός κι αν σας ζητηθεί ή είναι απαραίτητο για την συγκεκριμένη θέση εργασίας.

3) Σπουδές

Δεδομένου ότι πολλές θέσεις εργασίας απαιτούν ένα ορισμένο επίπεδο εκπαίδευσης, είναι σημαντικό να αναφέρετε τα ακαδημαϊκά διαπιστευτήριά σας στο βιογραφικό σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, απλά αναφέρετε τη σχολή, τον βαθμό πτυχίου και την ειδικότητά σας.

4) Εργασιακή εμπειρία – Προϋπηρεσία

Αρχίστε με την πιο πρόσφατη δουλειά σας και πηγαίνετε προς τα πίσω. Δώστε τον τίτλο της θέσης και τις χρονικές περιόδους που δουλεύατε εκεί.

5) Βασικές δεξιότητες και ικανότητες

Το βιογραφικό σας θα πρέπει να περιλαμβάνει μια λίστα δεξιοτήτων που συνδέουν την εμπειρία σας με την εργασία για την οποία υποβάλετε αίτηση. Δεξιότητες όπως γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή,  γλώσσες προγραμματισμού, ξένες γλώσσες κ.ά.

6) Σεμινάρια – Επαγγελματικά / Εκπαιδευτικά συνέδρια
7) Διακρίσεις – Δημοσιεύσεις – Πιστοποιήσεις
8) Ενδιαφέροντα

Μόνο αν είναι σχετικά με την εργασία.

9) Κοινωνική δραστηριότητα

Εθελοντική προσφορά, συμμετοχή σε συλλόγους, αθλητικές δραστηριότητες, επιστημονικά ενδιαφέροντα

Tips

Αν δεν έχετε μεγάλη εργασιακή εμπειρία, μια λίστα με τα προσωπικά σας χαρακτηριστικά μπορεί να είναι ένας άλλος τρόπος για να αποδείξετε ότι είστε το κατάλληλο άτομο για τη δουλειά.

Θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε σε αυτή την ενότητα τρόπους που μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε αξιόπιστοι, ειλικρινείς ή γρήγοροι στην εκμάθηση.

Στο βιογραφικό σας θα πρέπει να απαριθμήσετε δύο άτομα που μπορούν να σας συστήσουν ως εργαζόμενο. Οι αναφορές σας θα πρέπει να είναι άτομα με τα οποία έχετε συνεργαστεί πριν. Δώστε το όνομά τους, τον τίτλο θέσης τους και έναν τρόπο με τον οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν.

Ένα βιογραφικό ποικίλλει σε μήκος ανάλογα με την εμπειρία και την εκπαίδευσή σας. Προσπαθήστε να μην είναι μεγαλύτερο από δύο σελίδες. Επίσης, προσέξετε να μην έχει ορθογραφικά ή γραμματικά λάθη.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση