Τα 10 χειρότερα πράγματα για τους πωλητές τα Χριστούγεννα! | jobstoday.gr

Τα 10 χειρότερα πράγματα για τους πωλητές τα Χριστούγεννα!

Κάθε επάγγελμα τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων έχει και τα δικά του προβλήματα. Ποια είναι όμως τα πιο ενοχλητικά πράγματα που συμβαίνουν πάντα αυτές τις μέρες στους πωλητές;

Είσαι έτοιμος να βγεις για τα χριστουγεννιάτικα σου ψώνια, τα οποία κακά τα ψέματα δεν είναι και λίγα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να προσέχεις και τον τρόπο σου απέναντι στους πωλητές. Ειδικά αυτές τις ημέρες μάλλον είναι το πιο ριγμένο επάγγελμα, μιας και έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά ενοχλητικά συμβάντα.

Δεν φτάνει ο τεράστιος αριθμός των πελατών που έχουν να εξυπηρετήσουν καθημερινά, αντιμετωπίζουν και πολλά προβλήματα που πολύ πιθανόν να μην έχεις καν σκεφτεί. Γι’ αυτό δες την λίστα που ακολουθεί και σκέψου καλύτερα την επόμενη φορά το πως θα συμπεριφερθείς μέσα σε ένα κατάστημα.

Ποια είναι τα πιο ενοχλητικά πράγματα για τους πωλητές τα Χριστούγεννα

1. Το μαγαζί είναι σε χάλια κατάσταση

Κάπως έτσι μοιάζουν όλα τα καταστήματα ρούχων εκείνες τις ημέρες, μιας και ο καθένας δοκιμάζει όσο πιο πολλά μπορεί και τα αφήνει μέσα στο δοκιμαστήριο (στην καλύτερη περίπτωση).

2. Παράλογα θυμωμένοι πελάτες

Το ότι εσύ ψάχνεις εδώ και ώρες και δεν βρίσκεις κάτι που να σε ενθουσιάζει, δεν σημαίνει ότι φταίει ο πωλητής για να επιτίθεσαι και να μιλάς με άσχημο τρόπο. Δεν πληρώνονται για να κάνουν τον ψυχολόγο σου.

3.  Όταν το δοκιμαστήριο γίνεται σκουπιδότοπος

Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι μάλλον πιστεύουν ότι μπορούν να πετάνε τα σκουπίδια τους όπου βρουν και ας υπάρχει καλάθι για σκουπίδια στο μισό μέτρο. Και μάντεψε ποιος τα μαζεύει μετά!

4.  Το παιδικό κλάμα

Όλοι αγαπάμε τα παιδιά και ειδικά όταν είναι των άλλων, αλλά τι πιο εκνευριστικό από το κλάμα ενός παιδιού και πόσο μάλλον όταν η μητέρα του δεν κάνει κάτι γι’ αυτό.

5.  Το Ανατριχιαστικό flirt των πελατών

Έχουν τόσα στο κεφάλι τους που σίγουρα δεν θέλουν να απαντήσουν στον κατά 20 και χρόνια μεγαλύτερο πελάτη τους, που θέλει να μάθει το τι ώρα σχολάνε!

6.  Ο πανικός της παραμονής των Χριστουγέννων

Γενικά εκείνη την ημέρα όλοι τρέχουν στα μαγαζιά, μιας και όλο και κάτι έχουν ξεχάσει να αγοράσουν και πάντα γίνεται ο κακός χαμός, με σπρώξιμο και φυσικά νεύρα.

7.  Αναγκάζονται να χαμογελούν όλη τη μέρα

Όσο δύσκολο και είναι για έναν πωλητή θα πρέπει να χαμογελάει όλη την ημέρα και σε καμία περίπτωση να μην δείχνει τον θυμό του. Πόσο εύκολο μπορεί να είναι αυτό;

8.  Πρέπει να αντιμετωπίσουν το κρύο

Τα περισσότερα μαγαζιά έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους, βάσει της πολιτικής του καταστήματος, ώστε να ενθαρρύνουν τους πελάτες να μπουν μέσα. Άρα όλο το κρύο πηγαίνει στον πωλητή.

9.  Δεν έχουν φιλοδώρημα

Δυστυχώς για το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν ισχύει και ότι για τους σερβιτόρους, σε καμία περίπτωση δεν τους αφήνει κάποιος περισσότερα χρήματα λόγω των εορτών.

10.  Δουλεύουν ενώ οι άλλοι ψωνίζουν

Μέχρι την τελευταία στιγμή θα πρέπει να είναι στο πόδι από πολύ νωρίς ώστε να πας εσύ να κάνεις τα ψώνια σου, άσε που συνήθως εκείνες τις ημέρες όλοι κάνουν υπερωρίες.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση