Ψάχνεις εργασία; Γράψε μία επιτυχημένη αγγελία! | jobstoday.gr

Ψάχνεις εργασία; Γράψε μία επιτυχημένη αγγελία!

By 17/06/2020 Tips, Καριέρα

Ως γνωστόν, η αναζήτηση εργασίας, είναι μία δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Μία σωστή αγγελία ζήτησης εργασίας θα σε βοηθούσε να πετύχεις τον στόχο σου.

Δύο είναι οι λόγοι που πρέπει να δημοσιεύσεις μία αγγελία ζήτησης εργασίας:

 1. Αν ψάχνεις για μία νέα θέση εργασίας.
 2. Αν ψάχνεις πελάτες για να τους παρέχεις τις υπηρεσίες σου (π.χ. μεταφράσεις).

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΗ ΜΙΑ ΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μία αγγελία ζήτησης εργασίας είναι μία ευκαιρία διαφήμισης του εαυτού σου, της ιδιότητας και των επαγγελματικών δεξιοτήτων σου.

Με αυτήν, δίνεις την ευκαιρία να σε γνωρίσει καλύτερα ο υποψήφιος εργοδότης ή ο υποψήφιος πελάτης αν είσαι ανεξάρτητος επαγγελματίας.

Σκέψου πως η αγγελία θα λειτουργήσει ως “καθρέφτης” του επαγγελματικού σου προφίλ.

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ

Φρόντισε ο τίτλος της αγγελίας σου να είναι ξεκάθαρος. Σε αυτόν, γράψε τι εργασία ζητάς, π.χ. “Μεταφράσεις Γερμανικών Κειμένων”.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΓΓΕΛΙΑΣ

Ξεκινώντας το κείμενο της αγγελίας σου:

 • Ανέφερε με απλό τρόπο, τι ακριβώς αναζητάς.
 • Προτίμησε τις μικρές προτάσεις.
 • Να είσαι ειλικρινής.
 • Μία αγγελία δεν πρέπει να είναι μια απλή επανάληψη του βιογραφικού σου.
 • Απέφυγε την παθητική φωνή. Η χρήση της ενεργητικής φωνής, προσελκύει περισσότερο τον αναγνώστη.
 • Σημείωσε την εκπαίδευση, τις δεξιότητες και τα επιτεύγματά σου.
 • Μη ξεχάσεις να ελέγξεις την ορθογραφία και το συντακτικό.

Μόλις ολοκληρώσεις το γράψιμο, διάβασε προσεκτικά και δυνατά την αγγελία σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα, αν ρέει εύκολα το κείμενο ή όχι.

ΤΟΝΙΣΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΣΟΥ

Γράψε τις σπουδές αλλά και τα επαγγελματικά σου επιτεύγματα, τα οποία θα πρέπει να έχουν σχέση με τη δουλειά που ζητάς. Για παράδειγμα αν θέλεις να παραδίδεις μαθήματα Ισπανικών δεν είναι απαραίτητο να γράψεις πως δούλεψες σερβιτόρος.

Φρόντισε να καταγράψεις όλα τα σχετικά. Για παράδειγμα, εάν αναλαμβάνεις μεταφράσεις βιβλίων, τόνισε το βιβλίο που μετέφρασες πρόσφατα.

Ανέφερε τις θέσεις εργασίας που κατείχες, ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη. Μη ξεχάσεις να περιγράψεις τα κύρια καθήκοντα και τις ευθύνες που είχες, σε κάθε δουλειά. Αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους μελλοντικούς εργοδότες ή πελάτες.

“ΠΟΥΛΗΣΕ” ΕΞΥΠΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Εάν τέλειωσες πρόσφατα την σχολή και δεν έχεις μεγάλη εργασιακή εμπειρία, δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις. Στην αγγελία ζήτησης εργασίας, τόνισε περισσότερο τα ακαδημαϊκά σου επιτεύγματα.

Μη φοβηθείς να “πουλήσεις” έξυπνα τον εαυτό σου:

 • Δείξε πάθος για όσα έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής.
 • Δείξε πόσο ικανός και εργατικός είσαι.
 • Μην ξεχάσεις, να αναφέρεις αναλυτικά και τις δεξιότητες σου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτογραφία και το βίντεο είναι προαιρετικά. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια κρίνετε απαραίτητη η χρήση τους. Για παράδειγμα ένας μουσικός που ψάχνει εργασία θα χρειαστεί το βίντεο για να δείξει τη δουλειά του.

Πέρα απ’ αυτό, μία φωτογραφία θα προωθήσει περισσότερο την αγγελία σου. Έτσι, επέλεξε μία καλή εικόνα για να προσθέσεις. Πρέπει να δείχνει επαγγελματισμό και κύρος.

Επιπλέον, το βίντεο είναι καλό για να σε δουν περισσότεροι εργοδότες – πελάτες και να ξεχωρίσει η δική σου αγγελία από τις υπόλοιπες.

SOCIAL MEDIA

Ολοκληρώνοντας, πρόσθεσε, προαιρετικά σύνδεσμο προς το προφίλ σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν το κάνεις, οι εργοδότες και οι πελάτες θα σε αναζητήσουν στα social media, για να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για σένα.

Και… αυτό ήταν! Δημιούργησες μια αξιόλογη αγγελία αναζήτησης εργασίας! Σύντομα, θα λάβεις τα πρώτα σου μηνύματα από δυνητικούς εργοδότες και πελάτες.

“ΑΝΕΒΑΣΕ” ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Το jobstoday.gr είναι ο ιδανικός διαδικτυακός τόπος, ίσως και ο μοναδικός, για να δημοσιεύσεις την αγγελία σου. Είναι δωρεάν και έχει διάρκεια δημοσίευσης 90 ημέρες.

Δημιούργησε τώρα τη δικιά σου αγγελία ζήτησης εργασίας από εδώ.

Δες αναλυτικές οδηγίες για να γράψεις μία αγγελία ζήτησης εργασίας εδώ.

Καλή Επιτυχία!

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση