Πως να προετοιμαστείς για μια συνέντευξη με βιντεοκλήση | jobstoday.gr

Πως να προετοιμαστείς για μια συνέντευξη με βιντεοκλήση

By 12/12/2014 Tips

Οι συνεντεύξεις με βιντεοκλήση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επικοινωνήσεις με τον πιθανό σου εργοδότη, ειδικά αν δε βρίσκεστε στην ίδια πόλη ή ακόμη και χώρα. Τι θα έπρεπε όμως να κάνεις ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα;

Αυτός είναι πλέον ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος συνέντευξης και αρκετά βολικός, μιας και αν σκέφτεσαι να μετακομίσεις, ώστε να αρπάξεις την ευκαιρία για να ξεκινήσεις την καριέρα σου, σε συμφέρει και από οικονομική άποψη. Γιατί λοιπόν να χάνεις χρόνο και χρήματα και δεν προετοιμάζεσαι για μια βίντεοκλήση;

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις μια αποτελεσματική βίντεο – συνέντευξη

1. Έλεγξε την τεχνολογία σου

Το πρώτο βήμα είναι να εξοικειωθείς με την κάμερα και το μικρόφωνο σου, έτσι ώστε να ξέρεις το πώς λειτουργούν. Επίσης, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο ήχος και το βίντεο σου δεν έχουν κάποιο τεχνικό ζήτημα, το οποίο θα μπορούσε να εμποδίσει την συνέντευξή σου.

2. Προετοίμασε το περιβάλλον γύρω σου

Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι αυτό που ενδιαφέρει όποιον σου παίρνει συνέντευξη είναι να βλέπει εσένα, αλλά δεν παρατηρεί μόνο αυτό. Θα πρέπει όλα γύρω σου να είναι καθαρά και τακτοποιημένα, ώστε να δώσεις μια καλή εικόνα. Έτσι θα σκεφτεί ότι θα είσαι καθαρός και στον χώρο εργασίας σου.

3. Έλεγξε τον φωτισμό σου

Για να έχεις μια καλή εικόνα στην βιντεοκλήση σου καλό θα ήταν να βάλεις ένα φωτιστικό πίσω από την οθόνη του υπολογιστή σου, ώστε να φωτίζει το πρόσωπο σου, αλλά να μην θολώνει και την εικόνα. Βέβαια θα μπορούσες να βάλεις και λίγη πούδρα ώστε να μην γυαλίζεις.

4. Ντύσου καλά

Δεν πρέπει να σκεφτείς ότι είσαι στο σπίτι σου οπότε μπορείς να φορέσεις και τις φόρμες σου. Φόρεσε ότι θα φορούσες και αν βρισκόσουν στο γραφείο του υπεύθυνου σου για την συνέντευξη και προσπάθησε να τον εντυπωσιάσεις με την επιλογή σου. Κανένας δεν θέλει στην δουλειά του κάποιον ο οποίος είναι κακοντυμένος.

5. Πήγαινε κάπου που να μπορείς να μιλήσεις άνετα

Θα πρέπει να νιώθεις άνετος και να μην σε εμποδίζουν διάφοροι θόρυβοι είτε από αυτοκίνητα, είτε ακόμη και από κάποιο σκύλο που γαβγίζει. Προσπάθησε ο ήχος σου να είναι καθαρός ώστε να διευκολύνεις την διαδικασία και να μπορούν να κατανοήσουν πλήρως αυτά που έχεις να πεις.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση