5 Πράγματα που δεν κάνουν οι επιτυχημένοι επαγγελματίες! | jobstoday.gr

5 Πράγματα που δεν κάνουν οι επιτυχημένοι επαγγελματίες!

By 14/12/2014 Tips

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επιτυχημένοι επαγγελματίες δημιουργούν στόχους και απλά πασχίζουν για να τους πετύχουν. Δεν είναι όμως μόνο αυτό! Ποια άλλα πράγματα που κάνουμε οι περισσότεροι, εκείνοι τα αποφεύγουν;

Το να είσαι επιτυχημένος στην δουλειά σου δεν είναι και τόσο εύκολο, όπως μπορείς να φανταστείς, καθώς δεν υπάρχει μια ειδική φόρμουλα που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις ώστε να τα καταφέρεις. Θέλει πολύ προσπάθεια, επιμονή και υπομονή.

Υπάρχουν όμως και 5 πράγματα τα οποία δεν θα έκαναν ποτέ και εκεί πέφτει και ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας τους. Ποια είναι αυτά; Για πάμε να τα δούμε!

5. Δεν αμελούν τις υποχρεώσεις τους

Η λέξη “ακύρωση” συνήθως δεν έχει θέση στο λεξιλόγιο ενός ηγέτη. Οι ηγέτες τείνουν να είναι αρκετά ανοιχτοί άνθρωποι, βλέποντας μια ξεχωριστή ευκαιρία σε κάθε αλληλεπίδραση τους με άλλους επαγγελματίες και τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Έτσι κερδίζουν τον σεβασμό, την αξιοπιστία αλλά και την εμπιστοσύνη των άλλων.

4. Δεν απουσιάζουν επειδή είναι άρρωστοι

Γενικά ξεχωρίζουν την προσωπική τους ζωή από την δουλειά τους. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι απολαμβάνουν τη δουλειά τους, οπότε όταν αρρωσταίνουν η επιλογή τους είναι να κάθονται στο γραφείο τους μπροστά από τον υπολογιστή τους ψάχνοντας για λύσεις. Εκτός βέβαια και αν πραγματικά δεν μπορούν ούτε καν να σηκωθούν από το κρεβάτι.

3.  Δεν ζηλεύουν τους άλλους

Όταν βλέπουν κάποιον να τα καταφέρνει καλύτερα από αυτούς δεν νιώθουν ζήλια ή εκνευρισμό, αντιθέτως τους αρέσει να βλέπουν επιτυχημένους ανθρώπους γύρω τους και προσπαθούν να βρουν το μυστικό τους, ώστε να έχουν έναν υγιή ανταγωνισμό. Κλασικό παράδειγμα ο Steve Jobs με τον Bill Gates, οι οποίοι μπορεί όλοι να πιστεύουμε ότι έχουν έχθρα όμως εκείνοι απλά θαυμάζουν ο ένας τον άλλο.

2. Δεν ζητάνε λίγα

Δεν συμβιβάζονται πολύ εύκολα με τα λίγα, καθώς πιστεύουν στις δυνατότητες τους και δεν τις ξεπουλάνε απλά και μόνο για να λάβουν κάποια χρήματα. Κυνηγάνε τις ευκαιρίες είτε αφορούν μια αύξηση, είτε μια επαγγελματική συμφωνία, με απώτερο σκοπό τα αυξημένα κέρδη.

1. Δεν προσπαθούν να κάνουν τα πάντα

Το βασικότερο είναι ότι ο καθένας τους ξέρει το δυνατό του σημείο και επικεντρώνεται σε αυτό, χωρίς να μπλέκεται σε άλλους τομείς. Εννοείται πως θέλουν να έχουν μια ιδέα σε σχέση με τα πάντα και να μπορούν να επιβλέπουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα μόνοι τους.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση