Πως να "πουλήσεις" τον εαυτό σου μέσα σε 25 λέξεις! | jobstoday.gr

Πως να “πουλήσεις” τον εαυτό σου μέσα σε 25 λέξεις!

By 21/11/2018 Tips

Όταν κάνεις ηλεκτρονικά αίτηση για μια δουλειά είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις το πως να “πουλήσεις” τον εαυτό σου. Το marketing είναι το Α και το Ω για να καταφέρεις να τραβήξεις το ενδιαφέρον του άλλου με μόλις 25 λέξεις. Πως μπορείς όμως να το πετύχεις αυτό;

Στο cover letter σου έχεις λίγες γραμμές για να μπορέσεις να κινήσεις το ενδιαφέρον ενός εργοδότη, ώστε να σου απαντήσει και να σου δώσει μια ευκαιρία για να περάσεις από συνέντευξη για την συγκεκριμένη δουλειά. Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να ακολουθήσεις τα τρία tips που θα δεις στην συνέχεια!

 

3 Tips για να “πουλήσεις” τον εαυτό σου σε μία online αίτηση για δουλειά!

1. Επισήμανε τις ξεχωριστές δυνατότητές σου

Το cover letter είναι μια απλή, σύντομη περιγραφή, όπου θα πρέπει με μία ή το πολύ δύο σειρές να καταφέρεις να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του ατόμου που το διαβάζει. Φρόντισε λοιπόν να είσαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται και να χρησιμοποιήσεις τις σωστές πληροφορίες.

Ο στόχος σου θα πρέπει να είναι το να συμπεριλάβεις τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά σου, ώστε να μην αφήσεις κενά στον εν δυνάμει εργοδότη σου και να του δώσεις όσο το δυνατόν γίνεται  περισσότερες πληροφορίες για σένα και τις ικανότητες σου!

2. Βεβαιώσου ότι έχεις χρησιμοποιήσει σωστή ορθογραφία και γραμματική

Προσπαθώντας να χρησιμοποιήσεις πολλές πληροφορίες σχετικά με σένα μπορεί να σε οδηγήσει στο να κάνεις κάποια γραμματικά  ή και ορθογραφικά λάθη. Ανάλογα όμως με την θέση εργασίας για την οποία θέλεις να υποβάλεις την αίτηση σου αυτό μπορεί να σου στοιχίσει.

Καλό θα ήταν να μην βιαστείς να πατήσεις αποστολή και να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να ξανά διαβάσει αυτό που έγραψες για να διορθώσει τυχόν λάθη. Επιπλέον, μπορείς να βάλεις και κάποιο τρίτο άτομο να το τσεκάρει, γιατί ως γνωστόν όταν έχουμε άγχος δεν βλέπουμε καθαρά και χάνουμε τις λεπτομέρειες οι οποίες όμως παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

3. Ανέφερε προϋπηρεσία και δυνατότητες σχετικές με την θέση που σου προσφέρουν

Μπορεί να έχεις χρόνια εμπειρίας σε κάποιον τομέα αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αναφέρεις αν η θέση η οποία σου προσφέρουν δεν έχει καμία σχέση με αυτόν. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσεις στοιχεία τα οποία θα σε βοηθήσουν να δείξεις το πόσο σχετικός είσαι με την εν λόγω δουλειά.

Εκτός όμως από την προϋπηρεσία, μπορείς να αναφέρεις και στοιχεία του χαρακτήρα σου που θα σε βοηθήσουν να δείξεις ότι είσαι ο άνθρωπος που ψάχνουν και ότι θα καταφέρεις να φέρεις εις πέρας ότι κι αν σου αναθέσουν!

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση