Ποιοι θα πάρουν το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ! | jobstoday.gr

Ποιοι θα πάρουν το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανυπομονούν να δουν αν δικαιούνται το δώρο Χριστουγέννων που δίνει ο ΟΑΕΔ. Παρόλο που δεν μιλάμε για κάποιο τραγικό ποσό, είναι σίγουρα ένα πολύ καλό βοήθημα μέσα στις γιορτές! Ποιοι είναι αυτοί όμως που θα το πάρουν τελικά;

Το δώρο αυτό αναμένεται να το πάρουν μόλις 150.000 άτομα, δηλαδή το 12% των ανέργων που παίρνουν κάποιο επίδομα ανεργίας. Συνολικά στην χώρα μας οι άνεργοι αγγίζουν τις 906.000, όπου οι 844.700 είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Αυτή τη στιγμή τα επιδόματα που τρέχουν είναι το τακτικό επίδομα ανεργίας και το βοήθημα που παίρνουν οι μακροχρόνια άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια που έχει θέσει ο Οργανισμός.

Όσον αφορά το Χριστουγεννιάτικο δώρο τώρα, το δικαιούνται όσοι πήραν το μηνιαίο επίδομα του ΟΑΕΔ από 1 Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2018. Το δώρο θα ισούται με το ποσό της τακτικής επιδότησης, ενώ το ποσό αυτό θα είναι ανάλογο για όσα άτομα έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια, ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα που έπαιρναν την εν λόγω επιδότηση.

Το αντίστοιχο ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των ανέργων το διάστημα ανάμεσα στις 14 με 21 Δεκεμβρίου.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση