Ποιες είναι οι 6 πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού! | jobstoday.gr

Ποιες είναι οι 6 πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού!

Αν θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με τον προγραμματισμό, τότε σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζεις τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού. Ποιες είναι όμως αυτές και γιατί ξεχωρίζουν;

Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για τους προγραμματιστές, μιας και όσο δύσκολο είναι α ανοίξεις μια επιχείρηση και να βγεις στην αγορά, τόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα με την βοήθεια ενός καλού προγραμματιστή.

Εκτός βέβαια από αυτό, έρευνα που διεξήχθη από το Αμερικάνικο γραφείο στατιστικών για την εργασία έδειξε ότι μέσα στα 7 επόμενα χρόνια θα υπάρχει αύξηση των θέσεων εργασίας για το συγκεκριμένο επάγγελμα κατά 8%.

Για να έχεις όμως σίγουρη επιτυχία θα πρέπει να γνωρίζεις τις 6 πιο απαραίτητες γλώσσες προγραμματισμού. Και ποιες είναι αυτές; Για να δούμε!

Java

Η Java είναι ίσως και η πιο δημοφιλής γλώσσα για την κατασκευή των σύγχρονων επιχειρηματικών εφαρμογών του διαδικτύου. Με την χρήση της Java οι web developers μπορούν να δημιουργήσουν κλιμακούμενες ιντερνετικές εφαρμογές για μια ποικιλία των χρηστών. Επιπλέον, είναι η κύρια γλώσσα που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη όλων των Android εφαρμογών που κυκλοφορούν για τα smartphones αλλά και τα tablets.

JavaScript

Η Java με την Javascript πάνε πακέτο, μιας και κάθε σύγχρονη ιστοσελίδα εκτός από την πρώτη γλώσσα χρησιμοποιεί και την JavaScript. Είναι η ιδανική γλώσσα, σε περίπτωση που θέλεις να δημιουργήσεις ένα διαδραστικό site.

C#

Η C # είναι η κύρια γλώσσα για την ανάπτυξη των υπηρεσιών της Microsoft. Είτε φτιάχνεις σύγχρονες web εφαρμογές είτε εφαρμογές για συσκευές των Windows η C # είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και όπως και να χει είναι η βάση για όλες τις υπόλοιπες γλώσσες.

PHP

Η PHP, μαζί με τις βάσεις δεδομένων όπως για παράδειγμα την MySQL, αποτελούν απαραίτητα εργαλεία για την δημιουργία σύγχρονων διαδικτυακών εφαρμογών. Ακόμη και για τα WordPress sites η συγκεκριμένη γλώσσα είναι απαραίτητη μιας και με αυτή μπορείς να επεκτείνεις αλλά και να κάνεις το site σου πιο ισχυρό.

C++

Η C ++ από την άλλη είναι η τέλεια επιλογή για την ανάπτυξη ισχυρών λογισμικών για σταθερούς υπολογιστές και γενικά ότι χρειάζεται μεγάλη υπολογιστική ισχύ όπως τα παιχνίδια.

Python

Τέλος, το Python μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα. Διαδικτυακές εφαρμογές, διεπαφές για τους χρήστες, ανάλυση δεδομένων και τόσα άλλα είναι αυτά που μπορείς να πετύχεις με το Python.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση