ΟΠΕΚΑ-ΟΑΕΔ: Προγράμματα τουρισμού 2021 | jobstoday.gr

ΟΠΕΚΑ-ΟΑΕΔ: Προγράμματα τουρισμού 2021

Καθώς τα μέτρα του lockdown  έχουν χαλαρώσει, αρκετοί περιμένουν ανυπόμονα το καλοκαίρι για να πάνε διακοπές και να ξεκουραστούν μετά από ένα δύσκολο  χειμώνα. Ο ΟΠΕΚΑ και ο ΟΑΕΔ θα πραγματοποιήσουν και αυτή την χρονιά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

ΟΠΕΚΑ: 50000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τρία προγράμματα τουρισμού θα υλοποιηθούν από τον ΟΠΕΚΑ και τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) το 2021. Με το πρώτο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού  50.000 δικαιούχοι θα μπορέσουν να απολαύσουν 6 ημέρες διακοπές, σε όλη την χώρα. Η ισχύς του προγράμματος θα είναι από 5 Ιουλίου 2021 μέχρι  30 Μαΐου 2022. Τα τουριστικά καταλύματα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα αναρτηθούν εδώ και οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν πού θέλουν να διανυκτερεύσουν. Όσοι ταξιδέψουν σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων και διανυκτερεύσουν σε τουριστικό κατάλυμα χωρίς παροχή πρωινού δεν θα έχουν καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση διαμονής.

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ 3500 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Ο ιαματικός τουρισμός είναι το δεύτερο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα και δικαιούχοι είναι 3.500 συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ καθώς  και του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων. Με αυτό το πρόγραμμα, οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να κάνουν έξι μέρες διακοπές αλλά και πέντε απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της Ελλάδος. Η ισχύς του ιαματικού τουρισμού θα ξεκινήσει την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2022. Όσοι δικαιούνται το δελτίο του ιαματικού τουρισμού, έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν το μέρος και το τουριστικό κατάλυμα όπου θα διαμείνουν.

12500 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Επιπλέον, 12,500 δικαιούχοι μπορούν να απολαύσουν τετραήμερες εκδρομές με τρεις διανυκτερεύσεις με το εκδρομικό πρόγραμμα που προσφέρει η Αγροτική Εστία. Η ισχύς του προγράμματος θα διαρκέσει από 5/7/2021 μέχρι 30/5/2022. Οι εκδρομές μπορεί να είναι:

 • εκ των προτέρων οργανωμένες και οι δικαιούχοι του εκδρομικού προγράμματος να είναι μέλη στην ομάδα μίας οργανωμένης εκδρομής ή
 • να οργανώνονται αποκλειστικά για τους κατόχους του δελτίου του εκδρομικού προγράμματος. Στις εκδρομές περιλαμβάνονται οι επισκέψεις σε μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια. Η αξία του ατομικού δελτίου του εκδρομικού τουρισμού είναι 160€.
 ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ

Στα παραπάνω προγράμματα,  έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν οι:

 • Συνταξιούχοι του ΟΓΑ (e-ΕΦΚΑ) και οι συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων,
 • Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που έχουν προβεί σε ασφαλιστική ενημερότητα την 31η Δεκεμβρίου 2020
 • και τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω ατόμων. Όσες επιχειρήσεις θέλουν να συμμετάσχουν, πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι των προγραμμάτων χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ έως την 15η Ιουνίου 2021. Στα ΚΕΠ θα πρέπει να δείξουν ένα έγγραφο από το οποίο να φαίνεται ο ΑΜΚΑ και των μελών που προστατεύονται και την αστυνομική τους ταυτότητα. Μετά την κλήρωση που θα υπάρξει, οι δικαιούχοι χρειάζεται να πάνε μέχρι τις 31/8/2021 σε κάποιο ΚΕΠ για να πάρουν τα δελτία κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού και εκδρομικού προγράμματος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ

Η Αγροτική Εστία προσφέρει και πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων. Δικαιούχοι αυτού του προγράμματος είναι 1500 παιδιά και θα ισχύσει από την 1 Ιουλίου 2021 μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021. Γίνονται δεκτά:

 • παιδιά από 6 μέχρι 16 χρονών που είναι τέκνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του ΟΓΑ και
 • παιδιά ίδιας ηλικίας εάν παίρνουν σύνταξη ορφάνιας ή επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας από τον ΟΓΑ. Για να συμμετάσχει κάποιος πρέπει να υποβάλει αίτηση εδώ.
ΟΑΕΔ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ακόμη, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ θα υλοποιηθεί το διάστημα 1/7/2021 έως 31/7/2022. Συνολικά θα κοστίσει 30 εκατομμύρια ευρώ και 300.000 δικαιούχοι θα λάβουν μία επιταγή για να διανυκτερεύσουν έξι μέρες σε τουριστικό κατάλυμα της επιλογής τους. Εάν επιλέξουν να μείνουν στην Λέρο, στην Μυτιλήνη, στη Σάμο, στη Χίο, στη Κω και στον Έβρο έχουν την δυνατότητα να κάνουν δέκα διανυκτερεύσεις με μηδενικό κόστος.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Η επιδότηση θα αυξηθεί κατά 20% τον Αύγουστο. Επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια  και για τα άτομα με αναπηρία διατίθενται δωρεάν. Μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού:

 • όσοι εργάστηκαν και ασφαλίστηκαν στο e-ΕΦΚΑ 50 ημέρες,
 • όσοι έλαβαν από τον ΟΑΕΔ την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας 50 ημέρες ή
 • πήραν επίδομα ανεργίας τουλάχιστον για δύο μήνες ή
 • έχουν αναπηρία και είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Αίτηση συμμετοχής, μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα εδώ.

Ολοκληρώνοντας, τα παραπάνω προγράμματα του ΟΠΕΚΑ και του ΟΑΕΔ, θα βοηθήσουν ιδιαίτερα τον τουρισμό στην χώρα μας να αυξηθεί και να μειωθούν τα όποια οικονομικά προβλήματα δημιούργησε η πανδημία στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση