Νέα προγράμματα κατάρτισης ανέργων | jobstoday.gr

Νέα προγράμματα κατάρτισης ανέργων

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα δύο νέα προγράμματα που θα βοηθήσουν συνολικά 1260 άνεργους να καταρτιστούν επαγγελματικά και να βρουν ευκολότερα εργασία. Το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης θα διεξαχθεί από το Επιμελητήριο Αρκαδίας και θα ωφεληθούν 260 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι και κάτοικοι στο δήμο της Γορτυνίας, της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Πιο αναλυτικά, σε αυτή την δράση θα συμμετάσχουν 150 γυναίκες και 110 άντρες και η διάρκεια της κατάρτισης θα είναι 410 ώρες. Από αυτές, στις 350 θα υπάρξουν μαθήματα θεωρίας και στις υπόλοιπες 60 οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση. Αυξημένη προτεραιότητα στο πρόγραμμα, θα δοθεί στα άτομα που έχουν παραμείνει άνεργα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν έχουν εξειδικευτεί σε ένα επάγγελμα. Προτεραιότητα θα δοθεί και στους άνεργους που έχουν εξειδικευτεί και έχουν εργασιακή εμπειρία σε κατηργημένες θέσεις εργασίας εξαιτίας της μακροχρόνιας ύφεσης.

ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα αποκτήσουν επαγγελματικές γνώσεις:

 • στο εμπόριο, στην διαφήμιση και στην προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων,
 • στην μεταποίηση και στην τυποποίηση νέων αγροτικών προϊόντων,
 • στις e-commerce-hospitality πωλήσεις και marketing,
 • στα logistics,
 • στην οργάνωση και διοίκηση τουριστικών και πολιτιστικών επιχειρήσεων και
 • στις νέες τεχνολογίες στην μεταποιητική βιομηχανία.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 18/6/2021

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη δράση, μπορούν να καταθέσουν συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής στην Εταιρεία Ανάπτυξης Πελοποννήσου “Αγαπήνωρ” στην οδό 25ης Μαρτίου 14, Τ.Κ. 22100 Τρίπολη, μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 14:00 το μεσημέρι.

ΟΑΕΔ – CISCO: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ

Επιπλέον, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, εξασφάλισε συνεργασία με την CISCO και 1.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης. Το πρόγραμμα είναι χρήσιμο για αυτούς που επιθυμούν να δουλέψουν στο κλάδο της πληροφορικής και να εξειδικευτούν στην κυβερνοασφάλεια. Στόχος του προγράμματος είναι να αντιμετωπιστεί το ψηφιακό χάσμα και να ενισχυθεί η ψηφιακή οικονομία.

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Οι συμμετέχοντες θα το παρακολουθήσουν στα ελληνικά και όταν το ολοκληρώσουν, θα είναι σε θέση να γνωρίζουν:

 • τις βασικές αρχές ασφαλείας του διαδικτύου,
 • τους διαφορετικούς τύπους κακόβουλου λογισμικού αλλά και
 • τους τρόπους προφύλαξης από επιθέσεις. Θα υπάρξουν διαδραστικές δραστηριότητες για να γίνει ευκολότερα κατανοητή η νέα αποκτηθείσα γνώση. Επίσης, τα άτομα που θα συμμετάσχουν στην δράση, μπορούν να εισέλθουν στην κοινότητα του Cisco Networking Academy για να ανταλλάξουν διάφορες γνώμες με σπουδαστές από όλο τον κόσμο.
ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ο κάθε ωφελούμενος πρέπει να ολοκληρώσει τα μαθήματα του προγράμματος μέσα σε ένα μήνα από την στιγμή που θα εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Cisco. Εάν δεν καταφέρει να ολοκληρώσει εγκαίρως το πρόγραμμα, θα απορριφτεί. Στην συνέχεια θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλο που βρίσκεται στην λίστα των επιλαχόντων. Μόλις ο ωφελούμενος ολοκληρώσει επιτυχώς την κατάρτιση, θα λάβει το Ψηφιακό Πιστοποιητικό που θα επιβεβαιώνει ηλεκτρονικά τις δεξιότητες που απέκτησε. Είναι σημαντικό για τον κάτοχό του καθώς είναι αξιόπιστο και μπορεί να το επιδεικνύει στους δυνητικούς εργοδότες του.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΩΣ 23/5/2021

Οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα πρέπει να:

 • είναι από 18 χρονών και πάνω,
 • έχουν αποφοιτήσει από δευτεροβάθμια εκπαίδευση και
 • έχουν γνώσεις Η/Υ. Χρειάζεται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 στις 23:59 εδώ. Επίσης, για να γίνει αποδεκτή η αίτηση, θα πρέπει να επισυνάψουν τίτλο σπουδών καθώς και πιστοποιητικό γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αξιολόγησης θα ελέγξουν όλες τις αιτήσεις και στο site του Ο.Α.Ε.Δ θα ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλεισμένων. Θα υπάρξει ένα διάστημα τριών ημερών για την υποβολή ενστάσεων. Μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος των ενστάσεων θα εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες των ωφελούμενων και ο Ο.Α.Ε.Δ θα στείλει email στους επιτυχόντες για να τους ενημερώσει. Τα μαθήματα του προγράμματος θα ολοκληρωθούν στις 25 Ιουλίου 2021.

Τέλος, ο ΟΑΕΔ συνεργάστηκε με την Amazon Web Services και πολύ σύντομα θα υπάρξει νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων πάνω στις τεχνολογίες του ψηφιακού νέφους. Σκοπός και αυτού του προγράμματος είναι οι ωφελούμενοι του να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση