Νέα επιμορφωτικά προγράμματα και επιδόματα | jobstoday.gr

Νέα επιμορφωτικά προγράμματα και επιδόματα

Με ένα νέο εκπαιδευτικό επίδομα θα ενισχυθούν οικονομικά 10.000 άνεργοι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα ονομάζεται “Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων“, θα υλοποιηθεί από το ΕΣΠΑ και θα δοθούν επιταγές κατάρτισης συνολικής αξίας 2.520€ σε άτομα από 30 μέχρι 49 ετών.

580 ΩΡΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σε τεχνικά επαγγέλματα. Πιο συγκεκριμένα, το θεωρητικό μέρος της κατάρτισης θα διαρκέσει διακόσιες ώρες ενώ το πρακτικό τριακόσιες ογδόντα ώρες. Θα αποκτήσουν επαγγελματικές γνώσεις για την μεταποίηση – βιομηχανία, την υγεία-πρόνοια, τον τουρισμό και τον επισιτισμό. Επίσης, οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα λάβουν υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Με την συγκεκριμένη δράση, θα ενδυναμωθούν οι δεξιότητες των δικαιούχων και θα διευκολυνθεί η ένταξη τους ή η επανένταξη τους στον εργασιακό χώρο. Οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ,
  • να μη υλοποιούν κάποιο άλλο επαγγελματικό πρόγραμμα ή κατάρτιση,
  • να είναι γεννημένοι από 1η Οκτωβρίου 1971 έως και 31 Δεκεμβρίου 1990. Ο ωφελούμενος στην πρώτη συνεδρία συμβουλευτικής θα πρέπει να είναι άνω των 30 ετών και κάτω των 50.
  • Να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το γυμνάσιο. Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να εισέλθουν εδώ και να συμπληρώσουν την αίτηση. Η τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων είναι η Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 στις 14:00 το μεσημέρι.
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Επιπλέον, το υπουργείο Τουρισμού δημοσιοποίησε ένα νέο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για ανέργους και εργαζομένους στον τουριστικό τομέα. Για τα συγκεκριμένα προγράμματα θα λειτουργήσουν τριάντα τρία τμήματα στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στα Τρίκαλα, στην Ρόδο, στην Κέρκυρα, στον Άγιο Νικόλαο, στο Άργος, στο Ηράκλειο, στην Καλαμάτα, στο Λουτράκι και στον Πύργο. Σε αυτά θα εισαχθούν οκτακόσια πέντε άτομα. Φέτος, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας αποφάσισε να συμμετάσχουν περισσότεροι άνεργοι, δηλαδή το 40%. Επίσης, αυξήθηκε το όριο υπολογισμού του χρόνου ανεργίας στους 18 μήνες για την συμμετοχή στο πρόγραμμα.

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις για την φοίτηση στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα. Έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να:

  • έχουν ελληνική υπηκοότητα ή
  • υπηκοότητα κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολύ καλή γνώση ελληνικών. Εισέρχονται και υπήκοοι κρατών που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν πρέπει να ξεπερνούν το 20% του αριθμού εκπαιδευομένων σε κάθε τμήμα. Ακόμα, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να είναι πάνω από πενήντα πέντε ετών, να έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και να έχουν πραγματοποιήσει 150 ημερομίσθια τα τελευταία τρία χρόνια.
ΠΟΤΕ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Εάν τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να εισέλθουν εδώ και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής. Σε αυτή, θα δηλωθούν τα προσωπικά στοιχεία, όπως ημερομηνία γέννησης, Α.Μ.Κ.Α., ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, η διεύθυνση κατοικίας και θα επισυναφθούν τα δικαιολογητικά. Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021. Στις ιστοσελίδες του υπουργείου Τουρισμού (εδώ και εδώ) θα ανακοινωθούν τα μόρια των υποψηφίων πριν να εκδοθούν τα αποτελέσματα. Επίσης, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ένσταση μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στον πολιτιστικό χώρο, εξαιτίας μιας νομοθετικής ρύθμισης, θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους δύο προηγούμενους μήνες. Πιο συγκεκριμένα, θα καταβληθούν 534€ για τον Νοέμβριο και 534€ για τον Δεκέμβριο στους επαγγελματίες της τέχνης που θα κάνουν εγγραφή στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021. Η συγκεκριμένη αποζημίωση δίνεται σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την πανδημία του Covid-19. Στο Μητρώο υπάρχουν επιπλέον σαράντα επαγγελματικές ειδικότητες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν πολλές ειδικότητες ή να τροποποιήσουν την εγγραφή τους. Αποτελεί μέρος του Εργάνη και για την εγγραφή οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εισέλθουν εδώ και να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς του taxisnet.

Τέλος, τον επόμενο μήνα θα λάβουν μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση περίπου 100.000 επιστήμονες, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας στο τηλεοπτικό σταθμό Mega. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Γιάννη Βρούτση, θα καθοριστεί στις αρχές Ιανουαρίου το πλαίσιο για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος και θα καταβληθεί στα μέσα του Ιανουαρίου.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση