16.787 Μόνιμες θέσεις στο δημόσιο αναμένονται το 2019! | jobstoday.gr

16.787 Μόνιμες θέσεις στο δημόσιο αναμένονται το 2019!

Καθημερινά συζητούνται όλο και περισσότερες μόνιμες θέσεις στο δημόσιο, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο 2019. Ήδη είδαμε ότι ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα για 5.500 προσλήψεις σε υπουργεία για αποφοίτους ΑΕΙ – ΤΕΙ, αλλά από ότι φαίνεται έχουμε να περιμένουμε πολλές περισσότερες. Ποιες και πόσες είναι όμως αυτές;

Η δήλωση για τις εν λόγω θέσεις ήρθε από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία βγήκε πριν από λίγες ημέρες στην εκπομπή Aftodioikisi.gr του Αθήνα 9,84.

Εκεί λοιπόν, άνοιξε τα χαρτιά της συζητώντας για 16.787 μόνιμες θέσεις δημοσίου, για τις οποίες η διαδικασία της πρόσληψης του προσωπικού θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα και θα ανακοινώνονται όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας μέσα στο 2019.

Πιο συγκεκριμένα, έκανε μια αναφορά σε 9.030 προσλήψεις με βάση των κανόνα 1:1. Ο συγκεκριμένος κανόνας δηλώνει ότι για κάθε μια αποχώρηση λόγω, συνταξιοδότησης ή κάπου άλλου λόγου θα γίνεται και μια πρόσληψη . Επιπλέον, μίλησε για 3.257 μόνιμες προσλήψεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι», αλλά και για 4.500 στον τομέα της ειδικής αγωγής.

Ο σκοπός των προσλήψεων αυτών δεν θα είναι για να αυξηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά για να μην συρρικνωθεί το δημόσιο, όπως δήλωσε και η κ. Ξενογιαννακοπούλου. Κατά την διάρκεια των μνημονίων απολύθηκε το 20% των υπαλλήλων και έτσι αρκετά τμήματα σε διάφορες πόλεις ξεκίνησαν να υπολειτουργούν.

Όπως σίγουρα θα έχετε καταλάβει, το ΑΣΕΠ θα αναλάβει να διευκολύνει τις διαδικασίες των προσλήψεων. Η συνέντευξη της όμως έκλεισε με την προαναγγελία 150 ακόμη προσλήψεων στα ΚΕΠ και ειδικότερα στο νέο θεσμό των ψηφιακών ΚΕΠ.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση