Μείνε παραγωγικός, όταν οι άλλοι έχουν άδεια | jobstoday.gr

Μείνε παραγωγικός, όταν οι άλλοι έχουν άδεια

Καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, διακοπές, κολύμπι στην θάλασσα, πάρτι στην αμμουδιά… Μα φυσικά και δουλειά! Μήπως δεν έχεις λάβει ακόμα την καλοκαιρινή σου άδεια; Καθημερινά, μπαίνεις σε ένα άδειο γραφείο γιατί οι υπόλοιποι συνάδερφοι λείπουν; Μελαγχολείς, βλέποντας φωτογραφίες από προηγούμενα ταξίδια; Τους καλοκαιρινούς μήνες, η αποδοτικότητα των εργαζομένων συνήθως μειώνεται. Ακολουθούν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα στο γραφείο, μέχρι να επιστρέψουν οι άλλοι από τις διακοπές τους.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αρχικά, ξύπνα το πρωί με όρεξη και ετοιμάσου για το γραφείο. Φρόντισε να πας νωρίτερα στην δουλειά, έτσι ώστε να τελειώσεις και πιο γρήγορα. Ζήτησε, εάν γίνεται, από τον εργοδότη να αλλάξει το ωράριο εργασίας σου, μέχρι να επιστρέψουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Για παράδειγμα, εάν εργάζεσαι από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 17:00, θα μπορούσες να εργαστείς από τις 8:00 μέχρι τις 16:00. Με αυτό το τρόπο, το απόγευμα σου θα ήταν ελεύθερο για να πας στην πιο κοντινή παραλία. Ή για να είσαι πιο ξεκούραστος για ένα χαλαρό ποτό το βράδυ.

ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ PROJECTS ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Ύστερα, οργάνωσε καλύτερα την δουλειά στο γραφείο. Ξεκίνα με τα πιο δύσκολα projects που έχεις αναλάβει και άφησε για το τέλος της εργάσιμης ημέρας τα πιο εύκολα. Έτσι, προς το μεσημέρι που η θερμοκρασία αυξάνεται, θα συγκεντρωθείς καλύτερα στα εύκολα έργα. Εκμεταλλεύσου το ότι λείπουν οι συνάδερφοι και πιθανότατα και ο προϊστάμενος και άκουσε μουσική. Αυτή θα σου φτιάξει την διάθεση και θα σε κρατήσει περισσότερο συγκεντρωμένο στην δουλειά. Θυμήσου νωρίτερα να ανανεώσεις την λίστα αναπαραγωγής σου, με νέα καλοκαιρινά τραγούδια.

ΣΥΧΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ POMODORO

Επιπρόσθετα, χρειάζεται να κάνεις διαλείμματα από την δουλειά. Για να είσαι περισσότερο αποδοτικός, η τεχνική Pomodoro, θα σε βοηθήσει πολύ. Πρόκειται για μία μέθοδο χρόνου με προγραμματισμένες διακοπές από την εργασία. Έτσι, μόλις φτάσεις στην εταιρεία, ρύθμισε το ξυπνητήρι του κινητού να χτυπήσει μετά από είκοσι πέντε λεπτά. Στην διάρκεια των 25 λεπτών, θα εργάζεσαι κανονικά. Μόλις αυτά τελειώσουν, ανέπνευσε γρήγορα για  τρία έως πέντε λεπτά και ρύθμισε ξανά το ξυπνητήρι για άλλα 25 λεπτά. Αυτό θα το κάνεις για τέσσερις φορές και μετά θα πραγματοποιήσεις ένα μεγαλύτερο διάλειμμα.

ΑΛΛΑΞΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ

Πέρα από αυτό, θα μπορούσες να προσθέσεις στο γραφείο σου, κάποια φυτά. Αυτά θα ανανεώσουν την ψυχολογία και την απόδοσή σου κατά την διάρκεια της εργασίας. Ένα νέο φωτιστικό, μία μικρή ανανέωση στα είδη γραφείου, επίσης, θα  βοηθήσει. Για να ξεφύγεις από την ρουτίνα της εργασίας, φρόντισε, ακόμη, να αλλάξεις την διαδρομή από και προς την δουλειά. Εάν όλο το χειμώνα χρησιμοποιούσες το αυτοκίνητο σου, σκέψου να χρησιμοποιήσεις τώρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έτσι, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις νέα άτομα ή νέα μέρη, πριν βρεθείς στο χώρο της εργασίας.

ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Επίσης, σκέψου να βγαίνεις έξω από το κτήριο, όταν έχεις μεσημεριανό διάλειμμα. Απόλαυσε το γεύμα και τον ήλιο, ενώ κάθεσαι στο παγκάκι του πιο κοντινού πάρκου. Ή αν χρειάζεται να συναντηθείς με πελάτες της εταιρείας, προγραμμάτισε η συνάντηση να γίνει σε εξωτερικό χώρο.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ

Η στιγμή που όλοι έχουν πάρει την καλοκαιρινή τους άδεια, είναι ιδανική για να ενισχύσεις την καριέρα σου. Ζήτα από το αφεντικό να σου αναθέσει περισσότερα projects και ανέλαβε περισσότερες ευθύνες. Με αυτό το τρόπο, θα αποκτήσεις νέες γνώσεις και δεξιότητες που θα συμπληρώσεις στο βιογραφικό σου. Ίσως πάλι, επιθυμείς να παρακολουθήσεις κάποια διαδικτυακά σεμινάρια ή να μάθεις μία νέα ξένη γλώσσα. Πάντα οι γνώσεις ξένων γλωσσών είναι ωφέλιμες για την δουλειά και το βιογραφικό σου.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΙΑ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Ακόμη, θα μπορούσες να πραγματοποιήσεις μία μικρή διήμερη εκδρομή. Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείς πολύ από το τόπο κατοικίας και εργασίας σου. Θυμήσου πόσα όμορφα μέρη έχει η Ελλάδα και εκμεταλλεύσου τα για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Μόλις επιστρέψεις την Δευτέρα στην δουλειά, θα αισθάνεσαι ιδιαίτερα ανανεωμένος και έτοιμος να κάνεις οποιοδήποτε δύσκολο project σου ανατεθεί.

Ίσως, το να εργάζεσαι την στιγμή που οι υπόλοιποι συνάδερφοι βρίσκονται σε διακοπές, είναι λίγο απογοητευτικό. Αλλά με λίγη προσπάθεια, θα μπορούσες να το δεις πιο θετικά. Σύντομα, εκείνοι θα επιστρέψουν στην δουλειά και εσύ θα απολαύσεις την καλοκαιρινή σου άδεια.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση