Κίνητρα στην εργασία: Tips παρακίνησης εργαζομένων | jobstoday.gr

Κίνητρα στην εργασία: Tips παρακίνησης εργαζομένων

Το κίνητρο είναι απαραίτητο στο περιβάλλον της εργασίας. Με αυτό, οι εργαζόμενοι ολοκληρώνουν την οποιαδήποτε εργασία με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και καλύτερη απόδοση. Επίσης, τους βοηθά να αντέξουν τα απαιτητικά ωράρια, τις υπερωρίες και οποιαδήποτε άλλη δυσκολία στον εργασιακό χώρο. Εάν θέλετε να παρακινήσετε τους υπαλλήλους σας για καλύτερη αποτελεσματικότητα στην δουλειά, συνεχίστε το διάβασμα. Θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα οι παρακάτω συμβουλές.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ

Αρχικά, δημιουργήστε ένα όμορφο και ευχάριστο χώρο εργασίας. Το σωστό περιβάλλον, αυξάνει την ικανοποίηση, την παραγωγικότητα και την δημιουργικότητα των εργαζομένων. Οι χαρούμενοι υπάλληλοι θα νιώσουν πιθανότατα κίνητρα και αφοσίωση στην δουλειά. Φροντίστε να επιτύχετε την ιδιωτικότητα του περιβάλλοντος, την μείωση του θορύβου στα γραφεία, την καλή ποιότητα του αέρα και τους χώρους χαλάρωσης.

ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπειτα, δείξτε πως νοιάζεστε για τον κάθε υπάλληλο ξεχωριστά. Επικοινωνήστε συχνά μαζί τους. Θυμηθείτε πως η επικοινωνία πρέπει να είναι αμφίδρομη. Σε κάθε συνάντηση, ενημερώστε τους για όσα πρέπει να κάνουν για το κάθε project. Στην συνέχεια, όμως ζητήστε να σας πουν τις δικές τους ιδέες και απόψεις. Με αυτό το τρόπο, το προσωπικό νιώθει πως εμπλέκεται στην εταιρεία και παρακινείται να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα.

ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μη ξεχνάτε την δύναμη της ομαδικής εργασίας. Ενθαρρύνετε την τακτικά. Με αυτή, οι εργαζόμενοι νιώθουν λιγότερο απομονωμένοι και αυξάνεται η παραγωγικότητα μα και η αφοσίωση τους. Επίσης, πρέπει να είστε πάντα παρόντες για το προσωπικό  σας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την ανάπτυξη κινήτρων και θετικού κλίματος στην εταιρεία. Εάν ενδιαφερθείτε για τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι των υπαλλήλων μετά το τέλος της δουλειάς, θα σας βοηθήσει στην ανάπτυξη κινήτρων. Μειώνεται λίγο η απόσταση μεταξύ του εργοδότη και του εργαζομένου. Ο δεύτερος νιώθει πιο όμορφα κατά την διάρκεια της εργασιακής ημέρας.

ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΝΟΣ PROJECT

Επιπλέον, δώστε τους την δυνατότητα κατοχής ενός project. Η ανάθεση ενός project είναι κάτι σύνηθες και εύκολο. Όμως, είναι πολύ χρήσιμο, εάν ο υπάλληλος νιώσει την αίσθηση της ιδιοκτησίας ενός έργου. Βεβαιωθείτε πως θα το αντιληφθεί σωστά ο υπάλληλος. Πριν ορίσετε τα καθήκοντα υλοποίησης του project, συναντηθείτε μαζί του. Ρωτήστε τον τι χρειάζεται για την επιτυχία του έργου αλλά και πώς θα αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα. Συνεχίστε τις συναντήσεις κατά την περίοδο ανάθεσης του. Σιγουρευτείτε πως ο υπάλληλος σάς συναντά για ανατροφοδότηση μα εκείνος διατηρεί τις αποφάσεις του. Αυτή η στρατηγική είναι η ιδανική για την δημιουργία κινήτρων και παρακίνησης των εργαζόμενων.

ΕΠΑΙΝΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΧΝΑ

Θυμηθείτε την αξία ενός θετικού επαίνου. Η αναγνώριση της καλής δουλειάς, εμπνέει τους εργαζόμενους και προχωρούν προς τους στόχους της εταιρείας. Έτσι, όταν επιτυγχάνουν κάποιο αποτέλεσμα, εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας και επαινέστε τους. Φροντίστε να μη πείτε μόνο “ωραία δουλειά”. Εξηγήστε τους γιατί ήταν ωραία δουλειά και πώς αυτό που έκαναν θα βοηθήσει την εταιρεία. Επίσης, μετά από σκληρή δουλειά, καλό είναι, να τους ανταμείψετε με κάποιο χρηματικό ποσό, ένα δώρο ή με περισσότερη ανεξαρτησία στην εργασία.

ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΕΚΤΕΝΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕ PROJECT ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΤΕΤΕ

Οι ευκαιρίες για ανάπτυξη είναι σημαντικές για τους εργαζόμενους. Ενισχύονται οι δεξιότητες τους και μαθαίνουν επίσης. Έτσι, για την παρακίνηση του προσωπικού να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να προσφέρετε διάφορα σεμινάρια εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να εξηγείτε με σαφήνεια τι περιμένετε από το κάθε εργαζόμενο. Οι εργαζόμενοι, δυσκολεύονται να ενθουσιαστούν με ένα έργο, αν δεν καταλαβαίνουν ακριβώς τις πρέπει να κάνουν. Έτσι, κάθε φορά που τους αναθέτετε ένα project, μιλήστε εκτενώς γι αυτό και εξηγήστε πώς ταιριάζει στους στόχους της εταιρείας. Ζητήστε τους να υποβάλουν ερωτήσεις, εάν χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες.

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ

Επιπλέον, φροντίστε να υπενθυμίζετε στους υπαλλήλους να κάνουν συχνά διαλείμματα. Εάν παρατηρήσετε πως οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι κατά την διάρκεια ενός δύσκολου project, οργανώστε ένα ομαδικό διάλειμμα. Κατά την διάρκεια του, μιλήστε χαλαρά μαζί τος και προσφέρετε ένα γεύμα ή κάποιο σνακ. Μη ξεχνάτε να παρακολουθείτε τους μισθούς που δίνετε. Εξετάστε εάν προσφέρεστε αρκετά και αν είστε ικανοποιημένοι με αυτό. Εάν δεν είστε, τότε ίσως στέλνετε το μήνυμα πως δεν εκτιμάτε την συνεισφορά των εργαζόμενων σας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΤΙ

‘Άλλος ένας τρόπος ενθάρρυνσης των υπαλλήλων, είναι να τους προσφέρετε δωρεάν φαγητό. Θα μπορούσατε επίσης, να διοργανώνετε κάποια πάρτι σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Για παράδειγμα, σε μεγάλες γιορτές. Οι χαλαρές συναθροίσεις των εργαζομένων βοηθούν στην δημιουργία κινήτρων.

ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ

Η επιτυχημένη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, είναι ο στόχος πολλών εργαζομένων. Βοηθήστε τους υπαλλήλους σας να επιτύχουν αυτό το στόχο. Εάν προσφέρετε κάποια ευέλικτα προγράμματα εργασίας, θα ενισχύσετε την αφοσίωση των υπαλλήλων. Ακόμα, η παροχή κάποιων υπηρεσιών θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τον χρόνο τους. Για παράδειγμα, αν δύναται, δημιουργείστε ένα μικρό παιδικό σταθμό μέσα στην εταιρεία. Θα είναι πολύτιμη βοήθεια για τις εργαζόμενες μητέρες.

Συνοψίζοντας, η τόνωση των κινήτρων και η υποστήριξη των υπαλλήλων είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των διευθυντών μιας εταιρείας. Εάν πετύχετε κάτι τέτοιο, θα ανταμειφθείτε από τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην εταιρεία.

Μαίρη Κάντα

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση