Έχεις μικρή επιχείρηση; Πώς θα μειώσεις τα έξοδα | jobstoday.gr

Έχεις μικρή επιχείρηση; Πώς θα μειώσεις τα έξοδα

Η μείωση εξόδων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας. Και δικαιολογημένα, εάν αναλογιστούμε πόσο άσχημη είναι η οικονομική κατάσταση, στις μέρες μας. Με λίγες λανθασμένες κινήσεις, εύκολα μια επιχείρηση μπορεί να κλείσει.  Στο κείμενο που ακολουθεί, θα βρεις κάποιους εύκολους τρόπους μείωσης του κόστους.

ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Αρχικά, αγόρασε μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Είναι μία αρκετά έξυπνη λύση για να μειώσεις τα έξοδα σου. Πολλοί επιχειρηματίες αναφέρουν πως εξοικονομούν μέχρι και 60% από το κόστος, με την αγορά μεταχειρισμένων εκτυπωτών ή υπολογιστών. Επιπλέον, θυμήσου να κάνεις πάντα έρευνα αγοράς πριν αγοράσεις κάτι. Αυτό θα σε βοηθήσει να συγκρίνεις τιμές και να επιλέγεις το προϊόν με την καλύτερη τιμή.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ή ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Έπειτα, έλεγξε ξανά την συμφωνία που έχεις κάνει με τους προμηθευτές σου. Ίσως θα μπορούσες να επαναδιαπραγματευθείς τις τιμές των προϊόντων. Ή ζήτησε κάποια έκπτωση. Μη ντραπείς, πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ζητούν εκπτώσεις. Διαφορετικά, σκέψου την επιλογή εύρεσης νέων προμηθευτών. Η ανταλλαγή υπηρεσιών ή προϊόντων, είναι επίσης, μία καλή ιδέα μείωσης εξόδων. Έτσι, παρείχε μία υπηρεσία σε κάποιον και εκείνος θα παρέχει την δική του σε σένα. Είναι μια συμφέρουσα λύση που θα ικανοποιήσει και τους δύο.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

Ίσως θα μπορούσες να αλλάξεις το χώρο της επιχείρησης σου, για να μειώσεις το κόστος. Σκέψου ένα χώρο με μικρότερο ενοίκιο. Μία πολύ καλή επιλογή είναι να δημιουργήσεις ένα εικονικό γραφείο. Με την τεχνολογία σύμμαχό σου, δεν χρειάζεται να έχεις φυσικό χώρο για την επιχείρηση. Προέτρεψε τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι. Έτσι, πολύ εύκολα γλιτώνεις την αγορά εξοπλισμού ή την επισκευή του ήδη υπάρχοντος.

ΜΕΙΩΣΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έλεγξε τα έξοδα της επιχείρησης, μειώνοντας τα meetings ή τις διάφορες συγκεντρώσεις προσωπικού. Εάν διοργανώνεις συχνά παρουσιάσεις ή ημερίδες, πραγματοποίησε τις σε πιο φθηνούς χώρους. Υπάρχουν διάφορες εταιρίες που νοικιάζουν τους χώρους τους για διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης, τα meetings μπορούν να γίνουν, χωρίς την φυσική παρουσία των υπαλλήλων. Σκέψου την περίπτωση της τηλεδιάσκεψης που θα μειώσει πολύ το κόστος.

ΖΗΤΗΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Επίσης, οι υπάλληλοι που έχεις, θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν. Δεν είναι κακό, να ζητήσεις τις δικές τους προτάσεις για την αύξηση του κέρδους. Επιπλέον, θέσε μερικούς στόχους και στήριξε τους μέχρι να τους πετύχουν. Η επιχείρηση θα επιβιώσει με την αφοσίωση και την καλή απόδοση των εργαζόμενων. Θα μπορούσες να προτείνεις κάποια σεμινάρια, ώστε να εκπαιδευτεί περισσότερο το προσωπικό που έχεις.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ Ή FREELANCER

Άλλη λύση μείωσης εξόδων είναι η πρόσληψη εκπαιδευόμενων ατόμων. Πολλοί φοιτητές θέλουν να εργαστούν και να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση. Έτσι, εάν προσλάβεις κάποιον και αποδειχτεί ικανός στην δουλειά, θα μπορέσεις να τον προσλάβεις και στο μέλλον. Επίσης, θα σε βοηθούσε η πρόσληψη και ενός freelancer.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ MARKETING

Αξιοποίησε το διαδίκτυο και ξέχνα την παραδοσιακή μορφή της διαφήμισης. Προώθησε την επιχείρηση σου μέσω διαδικτύου. Δημιούργησε μία επιχειρηματική ιστοσελίδα και “ανέβασε” εκεί οτιδήποτε θέλεις. Διαφημίσεις, ειδικές προσφορές και εκπτώσεις για τους πελάτες κλπ. Με αυτό το τρόπο, θα γλιτώσεις τα έξοδα που θα είχες για την αγορά διαφημιστικών φυλλαδίων. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, linkedin) για να διαφημίσεις ακόμα περισσότερο την επιχείρηση που έχεις.

ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Επιπλέον, σκέψου το κόστος εκτύπωσης και φρόντισε να το μειώσεις. Συνέστησε στους υπαλλήλους να εκτυπώνουν τα έγγραφα της δουλειάς, σε πρόχειρη εκτύπωση. Έτσι θα μειωθεί η κατανάλωση μελανιού. Για να μειωθεί και η κατανάλωση χαρτιού, ζήτησε να χρησιμοποιούν και τις δύο όψεις του χαρτιού. Επίσης, μπορείς να περιορίσεις την χρήση αντιγράφων, ψηφιοποιώντας όλο το απαραίτητο για την εργασία υλικό. Αποθήκευσε το σε εξωτερικούς δίσκους και χρησιμοποίησε υπηρεσίες όπως το Google drive για να το προωθήσεις και στους υπαλλήλους. Έτσι, θα εργάζονται ψηφιακά, χωρίς να ξοδεύουν χαρτί.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Για να μειώσεις περισσότερο τα έξοδα, φρόντισε να βρεις ένα φτηνό πάροχο internet. Επιπλέον, σκέψου την ιδέα να κόψεις την τηλεφωνική γραμμή που έχεις. Αναρωτήσου αν σε εξυπηρετεί πραγματικά ή αν εξακολουθείς να την έχεις από συνήθεια. Πλέον, η περισσότερη επικοινωνία γίνεται μέσω διαδικτύου, δεν σε ωφελεί ιδιαίτερα το τηλέφωνο. Αντί αυτού, χρησιμοποίησε εφαρμογές όπως το Viber ή το Skype.

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Στο εξωτερικό, πολλές επιχειρήσεις ακολουθούν το μοντέλο της τετραήμερης εργασίας. Πώς σου φαίνεται ως ιδέα; Εάν δεν χρειάζεσαι όλους τους εργαζόμενους πέντε ημέρες κάθε εβδομάδα, σκέψου να τους απασχολείς λιγότερες ημέρες. Έτσι, θα μειώσεις το κόστος των μισθών. Η μείωση της κατανάλωσης ρεύματος είναι άλλος ένας τρόπος μείωσης των εξόδων.

Ακολουθώντας τις παραπάνω λύσεις θα καταφέρεις να μειώσεις τα έξοδα. Ωστόσο θυμήσου πως η επιβίωση μιας επιχείρησης εξαρτάται από τα έσοδα που προκύπτουν. Προσπάθησε να τα αυξάνεις διαρκώς, για να είσαι ασφαλής.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση