ΔΥΠΑ: Τα ανοιχτά προγράμματα θέσεων εργασίας | jobstoday.gr

ΔΥΠΑ: Τα ανοιχτά προγράμματα θέσεων εργασίας

Τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφηκαν για την ανεργία στην χώρα μας, είναι, για ακόμη μια φορά, απογοητευτικά. Πιο συγκεκριμένα, φέτος τον Ιούλιο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ήταν 905.444. Από αυτούς, οι 402.172 εγγράφηκαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες ενώ οι 503.272 είναι εγγεγραμμένοι για πάνω από ένα χρόνο στο μητρώο της ΔΥΠΑ. Οι 308.948 άνεργοι εγγεγραμμένοι είναι ηλικίας 30-44 ετών. Αν δυσκολεύεσαι να βρεις εργασία ή αν ενδιαφέρεσαι να προσλάβεις νέους εργαζόμενους στην επιχείρηση σου, θα σου φανούν χρήσιμα τα ανοιχτά προγράμματα δημιουργίας θέσεων εργασίας από την ΔΥΠΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1000  ΑΝΕΡΓΩΝ 30-66 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Αρχικά, αυτό το διάστημα υλοποιείται ένα πρόγραμμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό να προσληφθούν από ιδιωτικές επιχειρήσεις 1.000 άνεργοι από 30 έως 66 χρόνων και να εργαστούν με πλήρη απασχόληση. Η επιχορήγηση που θα δοθεί από την ΔΥΠΑ θα καλύπτει μέχρι και το 70% του μισθού κάθε εργαζόμενου και των εισφορών για ένα έτος. Αυτή η επιχορήγηση μπορεί να επεκταθεί για άλλο ένα χρόνο.

Αν είσαι ιδιοκτήτης επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχεις την δυνατότητα να υποβάλεις αίτηση εδώ. Στην συνέχεια, οι σύμβουλοι εργασίας της ΔΥΠΑ θα σου υποδείξουν υποψήφιους για την θέση εργασίας και μόλις επιλέξεις τον κατάλληλο, θα προσληφθεί. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος συνολικά ανέρχεται σε 17.200.000€ και θα καλυφθεί από την ΔΥΠΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ 3000 ΠΡΩΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

3000 πρώην μακροχρόνια άνεργοι άνω των 56 ετών, έχουν την ευκαιρία να προσληφθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, χάρη στη υλοποίηση ενός νέου προγράμματος της ΔΥΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν το επιχορηγούμενο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ηλικιακής κατηγορίας 55-67 χρόνων, στο δημόσιο τομέα, θα μπορέσουν να μετακινηθούν στο ιδιωτικό σε πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας. Οφελούμενοι αυτού του προγράμματος είναι όσοι ολοκλήρωσαν τουλάχιστον τους πρώτους 12 μήνες του προηγούμενου προγράμματος.

Η επιχορήγηση θα καλυφθεί από την ΔΥΠΑ, ανέρχεται σε 715€ μηνιαίως για κάθε εργαζόμενο και διαρκεί ένα χρόνο. Συνολικά το πρόγραμμα κοστίζει 25.755.000€ και αν θέλεις να συμμετάσχεις, κάνε αίτηση εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ‘ΠΡΑΣΙΝΗ’ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιπλέον, γίνονται αιτήσεις για ένα πρόγραμμα απασχόλησης 5000 ανέργων που δίνει έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες. Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν 5000 νέες «πράσινες» θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πράσινη οικονομία. Θα επιχορηγείται μέχρι το 80% του μισθού και των εισφορών έως 15 μήνες, χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Συνολικά ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 49.880.000€ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Εάν είσαι ιδιοκτήτης «πράσινης» επιχείρησης» και θέλεις να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα, υπέβαλλε αίτηση είτε στο διαδικτυακό τόπο της ΔΥΠΑ είτε εδώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους από 18 έως 30 ετών, παραμένει ακόμη ανοικτό. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΥΠΑ θα επιδοτήσει 100% τον μισθό και τις εισφορές 240 ανέργων ηλικίας 18-30 χρόνων που θα προσληφθούν στην Εύβοια, στους δήμους Αιδηψού, Ιστιαίας και Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας. Στόχος του προγράμματος είναι τα νεαρά άτομα να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να αποκτήσουν εμπειρία. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερες πληροφορίες, διάβασε εδώ

Τέλος, παρόμοιο πρόγραμμα για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας υλοποιείται και στις περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας. Θα προσληφθούν 5000 νέοι εργαζόμενοι και η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση για εφτά μήνες. Η επιχείρηση που επιθυμεί να συμμετάσχει, χρειάζεται να κάνει αίτηση ηλεκτρονικά, και οι σύμβουλοι εργασίας θα υποδείξουν υποψηφίους. Το πρόγραμμα ύψους 100.500.000€ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων και το Ελληνικό Δημόσιο.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση