Αναζητώντας εργασία μέσα στην πανδημία | jobstoday.gr

Αναζητώντας εργασία μέσα στην πανδημία

Φόβος, αβεβαιότητα για το μέλλον, άγχος, πανικός, είναι κάποια από τα συναισθήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία, το τελευταίο διάστημα. Συναισθήματα που κυριαρχούν στο μυαλό και στη σκέψη του καθενός, όλη την μέρα. Η αναζήτηση εργασίας σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο, είναι πράγματι μία πρόκληση. Αλλά όχι ακατόρθωτη. Παρακάτω, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βρεις εργασία μέσα στην πανδημία.

ΘΕΣΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Αρχικά, προσπάθησε να μη σε κυριεύσει ο πανικός. Εάν σε καταβάλλει ο φόβος, θα νιώσεις πως δεν υπάρχει καμία σωτηρία στο μέλλον. Καμία ευκαιρία. Αυτό θα είναι ένα τεράστιο λάθος. Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου. Επικεντρώσου μόνο στις θετικές σκέψεις. Θέσε ως στόχο, την αναζήτηση εργασίας. Και πίστεψε πως σύντομα θα υλοποιήσεις αυτό που έθεσες. Έτσι, θα μείνεις αισιόδοξος και θα διώξεις τις αρνητικές σκέψεις μακριά.

ΔΕΙΞΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έπειτα, σκέψου πως πιθανότατα δεν θα υπάρχουν πολλές προσλήψεις, αυτή την περίοδο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δράσεις πιο ανταγωνιστικά και να ξεχωρίσεις για να προσληφθείς. Θυμήσου πως πρέπει να είσαι περισσότερο υπομονετικός. Μα και διαθέσιμος για εργασία, κάθε στιγμή. Δείξε στους μελλοντικούς εργοδότες προθυμία, προσαρμοστικότητα και ικανότητα να χειριστείς διάφορες αλλαγές σε ένα κλίμα αβεβαιότητας.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ανακάλυψε την δύναμη του διαδικτύου. Όσο διάστημα μένουμε στο σπίτι, έχουμε ένα πολύ καλό σύμμαχο: το internet. Μέσω αυτού, μπορείς να αναζητήσεις επαγγελματικές ομάδες στο Facebook και στο Linkedin. Προσπάθησε να συμμετάσχεις σε επαγγελματικές συζητήσεις ή “ανέβασε” διάφορα άρθρα σχετικά με το επάγγελμα σου. Αυτά θα αναδείξουν την εμπειρία που έχεις στην δουλειά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ LINKEDIN

Ενημέρωσε το βιογραφικό με τα πρόσφατα επιτεύγματά σου. Επίσης, ενημέρωσε και το προφίλ σου στο Linkedin. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να ασχοληθείς περισσότερο με αυτό το κοινωνικό μέσο. Μη ξεχνάς πως πολλοί εργοδότες, αναζητούν τους μελλοντικούς υπαλλήλους μέσα από τα social media. Μη παραλείψεις να γράψεις μία συνοδευτική επιστολή. Είναι χρήσιμη κάθε φορά που υποβάλεις αίτηση για εργασία.

ΨΑΞΕ ONLINE ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μη σταματήσεις να ψάχνεις δουλειά, κατά την διάρκεια της καραντίνας. Θυμήσου πως δεν επηρεάζονται όλα τα επαγγέλματα μέσα στην πανδημία. Ψάξε online για διάφορες διαθέσιμες θέσεις εργασίας και υπέβαλλε το βιογραφικό σου. Υπάρχουν πολλά sites που δημοσιεύουν καθημερινά αγγελίες εργασίας (για παράδειγμα, το jobstoday.gr).

ΣΚΕΨΟΥ ΤΗΝ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

Σκέψου την εργασία από το σπίτι. Λόγω πανδημίας, πολλές επιχειρήσεις, ζητούν από τους εργαζόμενους να δουλεύουν εξ αποστάσεως. Αναρωτήσου, αν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτό. Εάν είχες ασχοληθεί στο παρελθόν με τηλεργασία, ανάφερε το στο βιογραφικό. Είναι ένα προσόν που θα εκτιμηθεί από τον εργοδότη. Επίσης, αναζήτησε ιστότοπους που έχουν κενές θέσεις εργασίας από απόσταση. Ενδεικτικά, είναι τα sites FlexJobs, Freelancer, izipen κλπ.

ΣΚΕΨΟΥ ΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Εάν αποδείξεις πως μπορείς να οδηγήσεις την εταιρεία στην επιτυχία, έχεις περισσότερες πιθανότητες να προσληφθείς. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο, οι εργοδότες ψάχνουν διάφορες λύσεις. Σκέψου τι πρόβλημα αντιμετωπίζει η εταιρεία που θέλεις να προσληφθείς. Στην συνέχεια, εξήγησε τον τρόπο που θα το λύσεις. Αυτό θα γίνει, υπογραμμίζοντας τα κατάλληλα προσόντα που έχεις, στην συνοδευτική επιστολή ή στο βιογραφικό.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ  ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕΣΩ SKYPE

Οι συνεντεύξεις εργασίας, πλέον, δεν γίνονται με προσωπικές συναντήσεις. Για αυτό το λόγο, σιγουρέψου πως είσαι έτοιμος να πραγματοποιήσεις μία συνέντευξη μέσω Skype ή μέσω τηλεφώνου. Εάν δεν έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν με βιντεοκλήσεις ή το διαδίκτυο, κάνε πολλές πρόβες με την βοήθεια κάποιου φίλου ή γνωστού.

ΡΩΤΗΣΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Επίσης, μη ξεχνάς το “παραδοσιακό” τρόπο αναζήτησης εργασίας. Ρώτησε πρώην συναδέλφους, γνωστούς, συγγενείς και φίλους μήπως γνωρίζουν για ανοικτές θέσεις στην εταιρεία που εργάζονται. Ψάξε στα social media, τις επιχειρήσεις, όπου θα ήθελες να προσληφθείς. Ίσως, ψάχνουν υπαλλήλους και έχουν “ανεβάσει” αγγελίες. Μίλα και με εργοδότες που είχες στο παρελθόν. Θα σε βοηθήσουν, εάν γνωρίζουν για κάποια κενή θέση εργασίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Είχες κάποια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας, πριν την πανδημία; Αν ναι, στείλε κάποιο email στον υπεύθυνο προσωπικού. Ρώτησε έμμεσα εάν θα σε προσλάβουν ή όχι. Μπορείς να γράψεις: “Θα ήθελα να μάθω για την θέση εργασίας. Θα ήμουν ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αν θα μπορούσα να βοηθήσω με κάθε τρόπο την εταιρεία, στις δύσκολες αυτές στιγμές.”

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ

Επιπλέον, αυτή η περίοδος, είναι κατάλληλη για να αναβαθμίσεις τις δεξιότητες που έχεις. Έτσι, μπορείς να παρακολουθήσεις διαδικτυακά διάφορα σεμινάρια. Υπάρχουν πολλές online πλατφόρμες που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα. Μερικές από αυτές είναι οι εξής: Coursera, Alison, FutureLearn, EdX, Udemy, Mathesis, Coursity κλπ.

Μία πανδημία δεν είναι εύκολη υπόθεση, το γνωρίζεις καλά. Αλλά δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι θετικά. Ούτε να σταματήσεις να ελπίζεις σε μία νέα εργασία. Γρήγορα θα ανήκουν στο παρελθόν όλα τα άσχημα και η “λιακάδα” θα εμφανιστεί ξανά.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση