6 συμβουλές για να πετύχεις στη νέα σου δουλειά | jobstoday.gr

6 συμβουλές για να πετύχεις στη νέα σου δουλειά

By 07/11/2017 Tips

Μια νέα δουλειά είναι από μόνη της αγχωτική αλλά και συναρπαστική. Θυμήσου την πρώτη μέρα σου στο σχολείο, αλλά αυτή τη φορά οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Παρακάτω θα δεις  μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσεις τη δυσκολία να προσαρμοστείς.

Οι πρώτοι τρεις μήνες είναι στρεσογόνοι και για σένα αλλά και για την ίδια την εταιρία. Οι περισσότεροι πηδάνε από το καράβι νομίζοντας ότι έκαναν λάθος επιλογή και ότι δεν είναι αυτό που περίμεναν. Για αυτό το λόγο οι εταιρίες συνεχίζουν να δέχονται βιογραφικά και να παίρνουν συνεντεύξεις μέχρι να σιγουρέψουν πως εσύ είσαι ευχαριστημένος από τη δουλειά. Ένας ευχαριστημένος εργαζόμενος είναι και πιο αποδοτικός στην εργασία του.

Να είσαι κοινωνικός.

Ξεκινώντας από τους συναδέλφους σου, πες ένα γεια και γνώρισε τους καλύτερα. Θα τους επηρεάσεις θετικά, έτσι ώστε να είναι φιλικοί και συνεργάσιμοι μαζί σου. Σίγουρα θα χρειαστεί να ζητήσεις τη βοήθεια τους κάποια στιγμή.

Γίνε ομαδικός παίχτης.

Οι συνάδελφοί σου επειδή δεν είναι φίλοι σου, ίσως δεν σκέφτονται να σου ζητήσουν να πάτε για φαγητό, καφέ ή ποτό μετά την εργασία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είσαι ευπρόσδεκτος. Σημαίνει πως δεν το έχουν σκεφτεί. Την επόμενη φορά που θα κανονίσουν μια έξοδο πάνε κι εσύ μαζί τους. Δεν θα πούνε όχι. Αν είσαι εργαζόμενη μητέρα πιθανόν να έχεις κι άλλες δουλειές. Προσπάθησε όμως μια φορά την εβδομάδα να βγεις μαζί τους γιατί αυτοί είναι που θα σε βοηθήσουν σε μια δύσκολη περίπτωση, όταν για παράδειγμα πρέπει να φύγεις νωρίτερα από τη δουλειά γιατί το παιδί σου είναι άρρωστο.

Να συμμετέχεις ενεργά στις συζητήσεις.

Μπορεί να νιώθεις άβολα στα meeting της εταιρίας αλλά μην είσαι ντροπαλός. Να συμμετέχεις στην συζήτηση κάνοντας ερωτήσεις και μαθαίνοντας περισσότερα πράγματα για την εταιρία που εργάζεσαι.

Να ενημερώνεις το LinkedIn σου.

Πρόσθεσε την νέα σου εργασία, τον τίτλο αυτής και συνδέσου με τους συναδέλφους σου. Είναι στο χέρι σου αν θέλεις να συνδεθείς και με φίλους σου από το facebook αλλά σου προτείνω να διατηρήσεις το προφίλ σου σε επαγγελματικό επίπεδο.

Κράτα αρχείο με τις επιτυχίες σου.

Κράτησε αρχείο από όλα τα επιτυχημένα project που έχεις συμμετάσχει από την πρώτη μέρα σου στη δουλειά. Να συμπεριλάβεις και e-mail που σε ευχαριστούν για τις υπηρεσίες σου και γενικά όλα τα θετικά σχόλια που έχεις αποκομίσει. Όταν έρθει η ώρα να αξιολογήσουν την απόδοση σου, ή όταν θα θελήσεις μια προαγωγή στη δουλειά, θα εύχεσαι να το είχες κάνει νωρίτερα.

Κάνε γυμναστική.

Θα είσαι πιο φρέσκος, πιο συγκεντρωμένος και θα αποβάλεις το άγχος με αποτέλεσμα να αποδίδεις καλύτερα. Μπορείς να μάθεις που γυμνάζονται οι συνάδελφοι σου και να συμμετέχεις κι εσύ. Θα πάρεις καθαρό αέρα. Το μυαλό σου και το σώμα σου θα σε ευχαριστήσουν για αυτό.

Τέλος δεν θα πρέπει να παραβλέψεις και τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει ένας νέος υπάλληλος.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση