10 χρήσιμες συμβουλές για μια επιτυχημένη καριέρα

By 14/11/2017 Tips

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά εκεί έξω, κάνε ένα βήμα παραπέρα, κάνε αυτό που αγαπάς, ξεπέρασε τον εαυτό σου. Εμείς ψάξαμε και σου προτείνουμε κάποιες συμβουλές  που δεν τις ακούς καθημερινά.

1. Αποδέξου τις προσκλήσεις των συναδέλφων σου για καφέ ή φαγητό. Αν τις απορρίπτεις για τον οποιοδήποτε λόγο, θα σταματήσουν να ασχολούνται μαζί σου κι εσύ θα νιώθεις άβολα.

2. Προσπάθησε να μην δείχνεις συνέχεια απασχολημένος. Έχει παρατηρηθεί πως πολλοί εργαζόμενοι αποτυγχάνουν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα στην καριέρα τους επειδή δουλεύουν τόσο σκληρά που φαίνονται απογοητευμένοι για αυτό που κάνουν.

3. Κάνε την αδυναμία σου, δύναμη. Αυτό είναι ένα τυφλό σημείο. Πρέπει να προσδιορίσεις τις κρυφές αδυναμίες σου και να εργαστείς για να τις ξεπεράσεις. Ίσως χρειαστείς τη βοήθεια των συναδέλφων σου για να το πετύχεις.

4. Η μελλοντική σου επιτυχία εξαρτάται κι από το μερίδιο των ευθυνών που θα πάρεις.

5. Όταν οι συνάδελφοι σου σε βλέπουν να τσεκάρεις το τηλέφωνο και να μην απαντάς σε κάθε κλήση που δέχεσαι, τότε καταλαβαίνουν πως κάποια άτομα τα έχεις σε χαμηλή εκτίμηση.6. Όταν θες να εξελίξεις τις ικανότητες σου, ψάξε να βρεις αυτόν που γνωρίζει καλύτερα το αντικείμενο. Προσπάθησε να αντιγράψεις αυτό που κάνει και μετά προσάρμοσε το στις δικές σου ικανότητες και στυλ.

7. Οι συνάδελφοι που αποχώρησαν από την δουλειά πολλές φορές είναι πιο χρήσιμοι για σένα από ότι η ίδια η εταιρεία.

8. Ποτέ μα ποτέ μην επιχειρήσεις να ζεστάνεις ψάρι στο φούρνο μικροκυμάτων 🙂

9. Βοήθα τους συναδέλφους σου ακόμα κι αν δεν υπάρχει άμεσο όφελος για σένα. Δεν θα σου είναι μεγάλος κόπος να απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις που θα σου γίνουν. Η βοήθεια σου αυτή θα ανταμειφθεί στο μέλλον με απρόσμενους τρόπους.10. Ρώτα το αφεντικό σου ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της εταιρίας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και προσπάθησε να βρεις λύση.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Κοινοποίηση