3 πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις όταν ψάχνεις εργασία και 3 που μπορείς!

3 πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις όταν ψάχνεις εργασία και 3 που μπορείς!

By 04/12/2017 Tips

Δεν μπορείς να ελέγξεις πότε θα σε προσλάβουν.

Μερικές φορές μπορεί να βρεις κατευθείαν τη δουλειά που ψάχνεις. Άλλες φορές την αναζητάς σε αγγελίες ξανά και ξανά μέχρι να βρεις αυτή που ικανοποιεί τις απαιτήσεις σου.

Μπορείς όμως να κάνεις τις προσπάθειες σου.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να σιγουρευτείς ότι αφιερώνεις αρκετό χρόνο για να βρεις την δουλειά που θέλεις. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν εύκολα δουλειά. Αυτοί όμως ανανεώνουν το LinkedIn προφίλ τους συχνά, συζητάνε με ανθρώπους που μπορούν να τους βοηθήσουν και προσπαθούν να χτίσουν το δικό τους όνομα. Τέτοιου είδους προσπάθειες θα σε ανταμείψουν.

Δεν μπορείς να ελέγξεις την αγορά εργασίας.

Πολλοί νέοι άνθρωποι με πτυχία, δυσκολεύονται να βρούνε μια δουλειά πλήρης απασχόλησης και απογοητεύονται. Το πόσο εύκολα θα βρεις τη δουλειά που ψάχνεις έχει να κάνει με τις τάσεις της οικονομίας.

Μπορείς όμως να αλλάξεις τον τρόπο που αντιδράς σ’ αυτή την κατάσταση.

Καταλαβαίνοντας πως λειτουργούν οι μεγάλες εταιρίες θα πρέπει να κάνεις την αναζήτηση σου πιο στοχευμένη. Αν οι δεξιότητές σου ανταποκρίνονται και σε άλλους τομείς, θα μπορούσες να ανακαλύψεις και άλλους νέους ρόλους.

Δεν μπορείς να ελέγξεις τον ανταγωνισμό.

Όπως θα έχεις διαπιστώσει τις περισσότερες φορές ο ανταγωνισμός έχει περισσότερα προσόντα από σένα. Και μερικές φορές, θα ανακαλύψεις πως ενώ έχεις τα προσόντα που ζητάνε, άλλοι έχουν πέντε χρόνια περισσότερη εμπειρία από ό, τι εσύ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά για να πάρεις τη δουλειά.

 Μπορείς όμως να προετοιμαστείς κατάλληλα και να βελτιώσεις την απόδοση σου.

Όταν σε καλούν σε μια συνέντευξη, πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένος. Πρέπει να κάνεις συνέχεια εξάσκηση. Το να μιλάς στον εαυτό σου για τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντά σου, μοιάζει αφύσικο. Είναι επίσης δύσκολο να θυμάσαι απ’ έξω τα προηγούμενα σου πρότζεκτ. Κάνοντας εξάσκηση με έναν έμπιστο φίλο, θα σε βοηθήσει να δώσεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση