Συνήθειες που μπορούν να "σκοτώσουν" την καριέρα | jobstoday.gr

Συνήθειες που μπορούν να “σκοτώσουν” την καριέρα

Διανύοντας το πρώτο μήνα του νέου έτους, πολλοί από εμάς, συνηθίζουμε να βάζουμε νέους στόχους  στο επαγγελματικό τομέα. Όμως, αρκετά συχνά, υπάρχουν “εμπόδια” στη διαδρομή για την επίτευξη αυτών των στόχων. Αρκετά λάθη μπορούν να υπονομεύσουν και να “σκοτώσουν” την επαγγελματική μας καριέρα. Γι αυτό το λόγο, παρακάτω παρουσιάζονται οι πιο καταστρεπτικές συνήθειες για την καριέρα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Η καριέρα μπορεί εύκολα να καταστραφεί, αν δεν υπάρχει ένα σχέδιο σταδιοδρομίας. Δεν πρέπει να αφήνετε “στην τύχη” το μέλλον της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας. Σχεδιάστε την προσεκτικά. Σκεφτείτε πώς θέλετε να είναι σε δέκα χρόνια από τώρα. Σκεφτείτε τους στόχους και πώς θα τους πετύχετε.

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

Επίσης, το να πιστεύετε συνέχεια πως θα αποτύχετε, είναι μεγάλο λάθος. Πιστέψτε σε σας και μη αφήσετε τον εαυτό σας να σαμποτάρει την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Αν έχετε θέληση και όραμα επιτυχίας θα τα καταφέρετε, ακόμα και αν υπάρξουν κάποια εμπόδια στη διαδρομή. Ωφέλιμη θα είναι και μια συζήτηση με τον εργοδότη σχετικά με την επαγγελματική σας καριέρα. Εκείνος θα σας καθοδηγήσει στο τι πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε τις δεξιότητες σας και τις επιδόσεις σας.

ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΗΡΕΙΤΕ

Οι πολλές υποσχέσεις στους συναδέλφους και στους πελάτες είναι το πρώτο λάθος που θα μπορούσατε να κάνετε. Το να υπόσχεστε τα πάντα είναι αρκετά δελεαστικό, όταν πιστεύετε πως μπορείτε να τα καταφέρετε. Εάν όμως αυτές οι υποσχέσεις σας δημιουργούν πρόσθετη πίεση, τότε πιθανότατα στο τέλος θα υπάρχουν συνέπειες. Όταν υποσχεθείτε ότι θα τελειώσετε πολύ γρήγορα ένα project, πρέπει και να το κάνετε. Σε διαφορετική περίπτωση, φαίνεστε κακός ως εργαζόμενος. Για να σιγουρευτείτε πως θα δημιουργήσετε σωστές προσδοκίες, πρέπει να είστε ρεαλιστές με τα αποτελέσματα που μπορείτε να επιτύχετε.

Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ

Η ανευθυνότητα είναι ένα από τα σοβαρά λάθη που μπορούν να πλήξουν την καριέρα σας. Κανένας επιτυχημένος άνθρωπος δεν χρησιμοποιεί φράσεις όπως “δεν το έκανα, γιατί δεν με άφησε ο Χ” ή “ο Α φταίει και όχι εγώ”. Ένας επιτυχημένος άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Αν κάτι πάει στραβά πρέπει να πάρει την ευθύνη. Μόνο έτσι θα μάθει από το λάθος και θα φροντίσει να μη επαναληφθεί. Επίσης, η αναβλητικότητα δεν ταιριάζει στους επιτυχημένους ανθρώπους. Προσπαθήστε να την αποφύγετε.

ΜΗ ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΤΕ. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο εφησυχασμός μπορεί να βάλει τέλος στην καριέρα σας. Εάν φροντίζετε να μαθαίνετε συνεχώς νέες δεξιότητες, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αν όμως έχετε σταματήσει καιρό να παρακολουθείτε σεμινάρια ή να πηγαίνετε σε επαγγελματικά συνέδρια και διαλέξεις, πρέπει να προσέξετε. Θέστε ως βασική σας προτεραιότητα την συνεχή σας ανάπτυξη. Μη υποθέτετε ότι τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ.

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΛΑΘΟΣ

Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα στις μέρες μας. Πριν αλλάξουν αυτά, φροντίστε ν΄αλλάξετε εσείς, δίχως να φοβάστε. Ο φόβος της αλλαγής, είναι ένα ακόμα συνηθισμένο λάθος. Μη αντιστέκεστε στην αλλαγή και προσαρμοστείτε σ΄αυτήν, αν θέλετε να προστατέψετε την καριέρα σας.

Η ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ

Η αρνητικότητα, κάποιες φορές μπορεί να επηρεάσει την καριέρα σας. Εάν είστε αρνητικός, εάν παραπονιέστε συνέχεια για την δουλειά ή για προσωπικά θέματα, τότε πιθανότατα θα επηρεάσετε και τους συναδέλφους σας. Ακόμα και αν δεν είναι αυτός ο σκοπός σας, η κακή διάθεση, δυσκολεύει την δουλειά όλων. Επιπλέον, αν δυσκολεύεστε να συνεργαστείτε με άλλους συναδέρφους, είναι ένα πρόβλημα για την καριέρα σας. Εάν χαρακτηριστείτε ως “δύσκολος συνεργάτης“, δεν θα μπορέσετε εύκολα να βρείτε και να διατηρήσετε μία νέα συνεργασία.

ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ

Η υποκίνηση συγκρούσεων, η υπονόμευση των συναδέλφων και η διάδοση φημών, θα καταστρέψουν πολύ γρήγορα την καριέρα σας. Προσέξτε να μη λειτουργείτε παρασκηνιακά και να μη χειραγωγείτε τους άλλους. Δουλέψτε σκληρά για την οικοδόμηση ισχυρών επαγγελματικών σχέσεων και όχι για την δημιουργία ίντριγκων.

ΑΣΧΗΜΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ

Η έλλειψη ισορροπίας ανάμεσα στην εργασία και στην προσωπική σας ζωή είναι μια άσχημη συνήθεια. Φροντίστε να διαχωρίζετε την οικογένεια και τους φίλους από την δουλειά σας. Αν αφήσετε την εργασία να γίνει όλη σας η ζωή, σύντομα θα δυστυχήσετε. Θυμηθείτε πως η επαγγελματική επιτυχία δεν θα είναι ποτέ αρκετή, αν δεν υπάρχει και η προσωπική ευτυχία.

Εάν πιστεύετε πως έχετε κάποια από τις παραπάνω άσχημες συνήθειες, προσπαθήστε να την διορθώσετε άμεσα. Προτού επισκιάσει όσα έχετε ήδη επιτύχει στο επαγγελματικό τομέα και “βυθίσει” την καριέρα σας.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση