6 Συμβουλές για να έχεις μια επιτυχημένη καριέρα! | jobstoday.gr

6 Συμβουλές για να έχεις μια επιτυχημένη καριέρα!

By 06/12/2018 Καριέρα

Το να βρεις μια οποιαδήποτε δουλειά ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολο. Αν θέλεις πραγματικά να απασχοληθείς με κάτι που θα σου αποφέρει κάποια μηνιαία κέρδη, τότε σίγουρα θα βρεις μια δουλειά. Το δύσκολο όμως είναι να έχεις μια επιτυχημένη καριέρα!

Αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις είναι δεδομένο ότι θα έχεις μερικές καλές προτάσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον, τι θα πρέπει όμως να κάνεις για να δεις την καριέρα σου να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο;

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις μια επιτυχημένη καριέρα!

1. Επίλεξε το επάγγελμά σου με σύνεση

Πριν πάρεις την απόφαση για το ποια καριέρα θέλεις να ακολουθήσεις, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και αναρωτήσου αν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να κάνει όλη μέρα, κάθε μέρα και για πολλά χρόνια τη συγκεκριμένη δουλειά. Πρέπει να επιλέξεις το επάγγελμα σου με βάση την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τις αξίες σου. Οπότε σκέψου καλά πριν πάρεις αυτή τη μεγάλη απόφαση.

2. Μην ακούς τους άλλους

Μην ζητάς την γνώμη των άλλων για ένα τόσο σημαντικό θέμα και μην ακούς όσους σου λένε διάλεξε αυτή τη δουλειά, γιατί έχει καλύτερες απολαβές ή επειδή υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας. Και ο λόγος είναι επειδή όλοι τους αγνοούν ένα σημαντικό πράγμα. Η επιλογή της σταδιοδρομίας είναι μια προσωπική απόφαση που θα έχει σημαντική επίδραση στη ζωή σου για πολλά χρόνια.

3. Να αναγνωρίζεις πάντα τους ανθρώπους που σε βοηθάνε

Μπορεί να το θεωρείς αυτονόητο ότι πρέπει να ευχαριστείς όποιον σε βοηθάει, αλλά είναι πραγματικά μια σημαντική χειρονομία. Εκτός από το να τους το αναγνωρίσεις όμως θα πρέπει να τους ανταποδώσεις το καλό με την πρώτη ευκαιρία. Δες το σαν κάρμα!

4. Αναγνώρισε τα λάθη σου

Όσο σκληρά κι αν προσπαθείς για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα στη δουλειά σου τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Όλοι μας κάνουμε λάθη, είτε μικρά είτε μεγάλα. Το σημαντικό όμως είναι να μην τρέχεις να κρυφτείς από τα λάθη σου, αλλά να τα αναγνωρίζεις ώστε να μπορέσεις να τα διορθώσεις και να μην τα ξανά κάνεις στο μέλλον. Έτσι θα μπορέσεις να αποκαταστήσεις και την φήμη σου.

5. Μην είσαι αρνητικός

Μερικά άτομα βλέπουν μόνο την αρνητική πλευρά των πραγμάτων και πάντα βρίσκουν κάτι για να γκρινιάξουν. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο γιατί παύεις να είσαι δημιουργικός και να βλέπεις ευκαιρίες για εξέλιξη, παρά μόνο χαλάς την ψυχολογία σου και απασχολείς το μυαλό σου με λάθος σκέψεις.

6. Μίλα λιγότερο και άκου περισσότερο

Μπορείς να πάρεις πολλά πράγματα ακούγοντας τον συνομιλητή σου, ενώ από την άλλη πλευρά μπορείς να χάσεις ακόμη περισσότερα μιλώντας πολύ. Όσο πιο προσεκτικά ακούς τον άλλο τόσο πιο εύκολα θα αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις και θα καταφέρεις να γίνεις καλύτερος και επιτυχημένος στην δουλειά σου.

Job Quick Search

Cart

Καλάθι

Κοινοποίηση